2019. augusztus 30., péntek

Réteges paradicsomos-cukkinis csirkemell

Tegnap este könnyed vacsorára vágytunk. ...és mivel kevés időm volt a vacsora készítésre, mert azelőtt érkeztünk haza, nekem az is fontos volt, hogy egyszerűen el tudjam készíteni, ne kelljen sok időt foglalkoznom vele. Na, ez a paradicsomos-cukkinis csirkemell pont ilyen. Egyszerű, könnyed, nyár végi étel, amihez még köret sem kell! Ráadásul nagyon-nagyon finom szaftos, omlós hús, nálunk kedvenc! 😍 Mindenképp ajánlom kipróbálásra! Két éve találtam rá a Vidék ízében, azóta nyaranta viszonylag gyakran készítem.
Szép fotót nem érkeztem készíteni róla, mert amint elkészült, azonnal megettük, annyira éhesek voltunk most. Nem volt idő elővenni a fotókellékeket és miegymást. 😊 De azért gyorsan kattintottam róla 1-2 képet, hogy meg tudjam Nektek mutatni a receptet, mivel az étel előkészítési fotóját megosztottam a Facebook oldalamon tegnap este, ahol többen is kértétek a receptjét. + persze szeretem, ha szépen egy kupacban vannak itt a blogon a kedvenc receptjeim. 
Szóval a nem túl mutatós képekkel most inkább ne is foglalkozzatok, inkább olvassátok el a receptet és képzeljétek el az ízeket, az összhatást - tetszeni fog! Bááár, a recept elolvasása után már a képek is nyálcsorgatók lesznek.




 Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
2 kisebb vagy közepes zsenge cukkini
3-4 közepes paradicsom
20 dkg trappista sajt vagy más nem füstölt félkemény sajt
4 nagyobb gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
zsiradék (ez ízlés szerint lehet vaj, zsír, olaj)
+ ezen kívül még 2 dkg vaj


Pöttyös Otthon webáruház az alábbi linken:

 

Elkészítés:
  1. Megmossuk a cukkinit és srégen felszeleteljük kb. fél cm vastagra. A megmosott paradicsomot is felszeleteljük, a sajtot lereszeljük - félreteszünk mindent. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk.
  2. A megmosott csirkemellet vékonyan felszeleteljük (gyengén egy kicsit átklopfolhatjuk, hogy kb. 1 cm vastag legyen, attól vastagabb ne). Az egyik oldalát megsózzuk, borsozzuk. 
  3. Egy közepes nagyságú sütőtálat enyhén kivajazunk (vagy zsírozunk, olajozunk, kinek melyik tetszik), majd belefektetünk egy réteg cukkinit, pici sóval meghintjük (nem kell sok só), rászórunk pici sajtos, erre jön egy réteg hús, melyre rászórjuk az apróra vágott fokhagyma felét, és ismét pici reszelt sajt, majd jön egy réteg paradicsom, melyet szintén enyhén meghintünk sóval (nem kell sok, nehogy nagyon sós legyen!). ...és szintén szórunk rá reszelt sajtot.
  4. Ismét jön egy réteg cukkini, melyet egy kis csipet sóval meghintünk, majd jön a kis reszelt sajt, erre a csirkemell, melyre rászórjuk a maradék fokhagymát, végül teszünk egy réteg paradicsom szeletet, meghintjük pici sóval és rászórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot. A 2 dkg vajat kis kockákra vágjuk és rádobáljuk a tetejére ide-oda.
  5. A sütőtálat szorosan lefedjük alufóliával és betesszük az előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőbe kb. 40 percre. Ekkor kivesszük, megszurkáljuk a húst és ha már átpuhult, akkor levesszük a tálról a fóliát és visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon a teteje. 
  6. Tetszés szerint szeleteljük és kínáljuk. Nem szükséges hozzá köret.

Jó étvágyat!

Forrás: Vidék íze, 2017. augusztus


 Kedvenc fotóm a pécsi nyaralásunkról... 💕



...és egy kedvenc fotó Szilvásváradról... 💕 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése