Sajtkrémes-magvas falatok

Azt hiszem, nem kell sokat írnom ahhoz, hogy jellemezzem ezt a receptemet, hiszen már a nevét elolvasva is el lehet képzelni, mennyire finom! Puha tészta, olvadozó sajtos töltelék és a tetején a ropogós magvak...




Hozzávalók:
48 darabhoz
50 dkg finomliszt átszitálva
kb. 5 evőkanál olaj
1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
3 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
1 csipet kristálycukor

A sajtkrémhez:
5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
10 dkg reszelt sajt 
(trappista, cheddar, edami, ementali vagy hasonló)
10 dkg natúr krémsajt
1 tojás
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint

+ a tetejére 1 tojássárgája + 1 teáskanál tej keveréke
szezám- és lenmag vegyesen


M E G J E L E N T  A  MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!

Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

    

Elkészítés:
  1. Az élesztőt és a cukrot simára keverjük a tejben és felfuttatjuk (kb. 10 perc). 
  2. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, majd a felfuttatott élesztőt és bedagasztjuk a tésztát. Közepesen lágynak kell lennie! Tehát nem legyen túl lágy, de kemény sem! (Pici olaj vagy liszt hozzáadásával korrigáljunk a megfelelő tészta állag eléréséhez.) Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
  3. A krémhez simára keverjük a puha vajat a krémsajttal, hozzáadjuk a kissé felvert tojást, majd a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A megkelt tésztát 3 egyenlő gombóccá alakítjuk. Kinyújtjuk az egyiket kb. 2-3 mm vastag kör alakúra (az átmérője kb. 30 cm). Felvágjuk 16 egyenlő háromszögre - mindegyik háromszög szélesebb végére teszünk 1 teáskanálnyi sajtkrémet, majd feltekerjük őket kis kifli szerű falatkákra (lásd a fotón a recept végén!). A másik két tésztagombóccal is ugyanígy járunk el, tehát kapunk 48 db kis falatkát.
  5. Sütőpapíros vagy enyhén vajazott/lisztezett tepsire sorakoztatjuk őket. A tetejüket lekenjük a tojássárgája+tej keverékével, jól megszórjuk a magvakkal.
  6. Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütjük, amíg szép világos aranybarnák lesznek. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)


      

A munkafolyamatok fotói

  



Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Gyonyoruek!
    Te pedig ugyes vagy nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda szép kör! Én csak Afrika térképet vagyok képes nyújtani... :( Berni

    VálaszTörlés
  3. Tegnap elkeszult, es el is fogyott :D
    Nagyon finom!
    Koszi a receptet :)

    VálaszTörlés
  4. Ki fogom próbálni .itt nagyon jol néz ki ! Van gyakorlatta aki készítette az enyem bisztos nem lesz ijen mutatos .

    VálaszTörlés
  5. Elkészítettem, óriási sikert aratott egy családi összejövetelen. Nagyon köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Sajnos nekem ezzel a só mennyiségével sótlan lett.Egyébként jó a recept! Köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban