Vaníliás sárgabarackos lepény

...hogy én mennyire imádom ezeket az 5 perc alatt összekeverhető süteményeket! Aztán zsupsz, be a sütőbe és 20 perc múlva már ehető is. Ráadásul a mosatlan is nagyon kevés vele: 1 tál, 1 fakanál, 1 tepsi. Különösen ajánlom Nektek az elkészítését (más gyümölccsel is), mert a tejföltől elképesztően puha a tésztája, a gyümölcstől pedig picit szaftos - egyszóval nagyon finom!

A férjem dédelgetett fiatal barackfáin rengeteg gyümölcs lett az idén. Két hete főztünk lekvárt Anyukámmal 12 kg barackból (lett 20 üveg lekvár kisebb-nagyobb üvegekkel vegyesen). Ezen kívül hetek óta minden délután sárgabarackot nassol az egész család. Imádom a sárgabarackot! 😍




Hozzávalók:
kb. 20x25 cm-es tepsihez
12 dkg kristálycukor
2 tojás
1 dl tejföl
25 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor (6 g)
2 csomag vaníliás cukor (2x8 g)
2 dl tej
40 dkg érett sárgabarack

+ a tetejére sütés után 1 csomag vaníliás cukor és teáskanál porcukor keveréke



 S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M 
és a pöttyös kézműves kerámiák

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

Elkészítés:
  1. A kristálycukrot és a tojásokat egy tálban habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad), majd hozzáadjuk a tejfölt, illetve a tejet is.
  2. A lisztet, sütőport és vaníliás cukrot összekeverjük és összedolgozzuk a tojásos masszával.
  3. Kivajazott/lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd rászórjuk a sárgabarackot, melyet előzőleg megmostunk, kimagoztunk és 4 felé vágtunk. 
  4. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet - végezzünk tűpróbát!) Hagyományos sütőben 180-190 fokon.
  5. Amikor megsült, hagyjuk picit langyosra hűlni, majd szórjuk meg a tetejét a vaníliás cukor és porcukor keverékével és szeletelve tálaljuk.



Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. OHHH ich liebe MARILLEN KUCHEN
    leider hat heuer mein MARILLENBAUM
    fast keine FRÜCHTE getragen

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik a recept! :o)
    és nem kell bele semmi zsiradék? Vaj vagy olaj?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Timi!
      Nem kell bele olaj és vaj sem, elég a tej és tejföl zsírossága. Süsd meg bátran, meglátod, mennyire finom... :)
      Üdv:
      Gabriella

      Törlés
    2. Biztos! Minden recept nagyon jó! Majdnem mindent megsütöttem!

      Törlés
  3. Ezt lehet hogy én is kipróbálom majd, mert nagyon-nagyon finomnak néz ki :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, tényleg az egyik legfinomabb és legegyszerűbb kevert sütemény, mindenképp érdemes kipróbálni - aztán a végén, lehet, hogy nálatok is ez lesz az egyik kedvenc kevert süti alap. :) Mivel már a kertünkben érik a szilva, én már azzal is kipróbáltam.

      Törlés
  4. Nagyon jól néznek ki! A rengeteg lekvár felhasználására mi a tipped? Csak úgy magában/kenyérre nem esszük, inkább sütiben képzelném el, kivételesen valami máson, mint apalacsinta vagy a máglyarakás :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :)
      Ó, imádom a lekváros sütiket! ...és rengeteg fajta van a fejemben, amit el lehetne készíteni. Holnap épp készülök sütni egyet, mert szombaton babalátogatóba megyünk és süteményt is szeretnék vinni. Ilyenkor általában valamilyen krémest sütök, de most a melegben nem szívesen hurcolom más városba a krémest sütiket (még hűtőtáskában sem), ezért olyat sütök, ami nem tartalmaz krémet. Egyszerű, nagyon finom sütike. Persze, ha nem lesz kedvem és időm sütni, akkor előfordulhat, hogy ezúttal a cukrászdában veszek sütit és saját készítésűt viszek. :)

      Törlés
  5. Várjuk azt a receptet is! A cukrászdai úgy sem lenne olyan finom...nincs benne a munkád!, a szíved azért!��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A babalátogatóba végül is zserbót sütöttem - a lekváros süti elmaradt. De ami késik, nem múlik - majd hozom legközelebb! :)

      Törlés
  6. 20perc alatt egyáltalán nem sül meg!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Prémium márkájú sütőm van, az én sütőmben megsül 20 perc alatt, ezért a pontos sütési időt mindig magam miatt írom le ide a blogra, hogy ha legközelebb sütöm ugyanezt a sütit, akkor már tudom, hogy mennyi idő alatt sül meg és mikor kell ránéznem, ha betettem a sütőbe. A blogolvasóknak pedig minden receptemnél megjegyzem, hogy: "A SÜTÉSI IDŐ CSAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ, SÜTŐTŐL FÜGGŐEN ELTÉRHET!". Ennél a receptnél is leírtam ugyanezt!!

      Törlés
  7. Biztos vagyok benne, hogy finom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vanilin, tényleg nagyon finom - érdemes kipróbálni más gyümölccsel is. :)

      Törlés
  8. Ma meg is sütőm.

    VálaszTörlés
  9. Köszi a receptet, nem volt itthon gyümi, ezért a tavalyi b.lekvárral csináltam és a liszt fele teljes kiőrlésű/vel! Fini lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel olvasom, hogy ízlik. Jó ötlet baracklekvárral helyettesíteni. Teljes kiőrlésű liszttel én is ki szoktam váltani a fehér liszt felét mostanában a süteményeknél és nagyon jó!
      További kellemes időtöltést kívánok a blogomon és jó sütögetést!

      Törlés
  10. Köszönöm a receptet mindenem meg van hozzá, csupán a kérdésem, hogy ekkora adaghoz mekkora tepsit használjak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa!
      A tepsi méretét mindig a hozzávalók résznél tüntetem fel, ennél a receptnél is ott található a tepsi mérete. Egyébként kb. 20x25 cm-es tepsiben szoktam sütni.
      Jó sütést kívánok,
      üdv.: Gabriella

      Törlés
  11. bocsánat a figyelmetlenségemért és köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi gond - amiatt említettem meg, hogy a hozzávalók résznél van feltüntetve a tepsi mérete mindig, hogy legközelebb már tudod, hol kell keresni. :)

      Törlés
  12. Màr sül a sütőben..köszönöm a receptet!☺

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm a receptet kedves Gabriella ! Nagyon finom és szép lett !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, ízlik. :) Köszönöm, hogy megírtad.

      Törlés
  14. Köszönöm a receptet, nagyon finom volt! Mindenkinek ízlett, sőt ma dupla adaggal ismétlek. Annyit módosítottam, hogy a barackot levendula virággal kevertem és szórtam szeletelt mandulát a süti tetejére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Zsuzsa. Örülök, hogy ennyire elkészítetted és ennyire ízlik. Köszönöm, hogy megírtad.

      Törlés
  15. Sokadszorra sütöm meg, és mindig duplán :) Nagyon-nagyon finom és gyors süti!

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm a receptet , dupla adaggal kezdek ma !

    VálaszTörlés
  17. Köszönöm a receptet a leggyorsabban elkészülő finom süti,fél óra alatt kész,tényleg 20 perc csak a sülési idő.Most őszibarackkal készült 1 hét alatt 3-szor is megsütöttem,előtte
    sárgabarackkal is többször .Most érik a szilva, szilvás lesz a következő.

    VálaszTörlés
  18. kedves Gabriella, vajon a tejfolt natur joghurttal helyettesithetem? nincs itthon tejfol es ugy megsutnem....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsi!
      Nyugodtan helyettesítheted a tejfölt joghurttal. Nagyon finom süti és egyszerű, mindenképp próbáld ki! :)
      Elnézést, hogy csak most írok, de nyaralás közben vagyunk, kevesebbet nézek rá az oldalamra.
      Jó sütést kívánok, szép nyarat!

      Törlés
  19. Segítenél abban, hogy egy dl tejföl hány grammnak felel meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      1 dl tejföl 100 g.
      Jó sütést! :)

      Törlés
    2. Nagyon finom sütike, nálam őszibarackkal és áfonyával készült. Köszönöm szépen a receptet.
      Zsuzska

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban