Hamis túrós rétes

Ettől egyszerűbb süteményt, desszertet nem igazán tudok! A hozzávalókat 2-3 perc alatt összekeverjük egy tálban egy fakanállal, beleöntjük egy kivajazott tepsibe, a többi pedig a sütő dolga. Most készítettem először és az egész családnak nagyon ízlett. Hidegen nagyon szépen szeletelhető, és azt szokták mondani, hogy langyosan a legfinomabb, de bevallom, nekem hidegen jobban ízlett - tehát ez igazán ízlésfüggő. 
A hosszú hétvégén, kedden készítettem délutáni nassolni valónak a család számára, de közben rájöttem, hogy ez egy tartalmas leves mellé is (pl. gulyásleves) tökéletes második fogás lehet.  
A recepttel először 10-12 évvel ezelőtt találkoztam az egyik kis könyvemben - már akkor is kinéztem magamnak, de amikor 2-3 hete az egyik kedvenc gasztro magazinomban is megláttam, tudtam, hogy most már tényleg hamarosan elkészítem.  






Hozzávalók:
kb. 20x25 cm-es tepsihez
25 dkg fodros nagykocka száraztészta
2 pohár kefir (2x150 g-os)
1 pohár tejföl (150 g)
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mazsola
15 dkg olvasztott vaj
5 dl tej


M E G J E L E N T  A  MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!

Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



      
Elkészítés:
  1. A tepsit kikenjük vékonyan vajjal és beleszórjuk a száraztésztát - elegyengetjük.
  2. Az olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük fakanállal. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a kefirt, tejfölt, cukrokat, mellyel szintén simára keverjük. Felengedjük a tejjel.
  3. A masszát a tésztára/tepsibe öntjük - a megmosott mazsolát egyenletesen szétszórjuk a tetején.
  4. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra és így sütjük tovább még 10-15 percig. 

  

Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta és biztos finom! Majd teszek egy próbát:)

    VálaszTörlés
  2. Gabika!
    Csak két kérésem van:
    A tésztát meg kell főzni? /gondolom igen :D /
    Hol van belőle a túró? Vagy azért "hamis" mert kefir és tejföl van benn helyette?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én már kétszer elkészítettem és nem kell megfőzni a tésztát

      Törlés
    2. Nincs benne túró, emiatt hamis túrós. :) A tésztát nem kell megfőzni.

      Törlés
    3. Amikor a kefir, tejfol megsul kicsit megturosodik, es az ize is hasonlo.

      Törlés
  3. Ma elkészítettem, nagyon finom lett, már alig van belőle. :-) Nem utoljára csináltam, az biztos. Nagyon egyszerű, gyors, jóízű sütike. Gabi, nagyon sok jó recepted van, vigyáznom kell, függőséget okoz az oldalad olvasgatása! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszönöm. :) Nagyon örülök, hogy ennyire szereted a receptjeimet.

      Törlés
  4. Nincs ithól kefirem csak tejfölöm azzal is meg csinálhatom jó lesz úgy is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, úgy még nem próbáltam. Szerintem kefir és tejföl keverékével jó igazán.

      Törlés
    2. Tehát nem tejszín ,hanem tejfol az a savanykás pl.14 százalekos pochutková smotana ???




      Törlés
  5. Itt ahol lakom nincs pont ilyen teszta, vajon helyettesithetem pl lasagne lappal amit darabokra török? Vagy metelt tesztaval esetleg?

    VálaszTörlés
  6. Szia Gabriella.Minden sűtemènyed ètvágygerjesztő!De mindegyik csak lègkeverèses sütőben kèszithető?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nem, nem, a sütemények nem csak légkeveréses sütőben készíthetők! Csak azért írom az elkészítésnél a hőfok mellé a légkeveréses sütést, merthogy én általában abban sütök mindent és így abban van tapasztalatom, hogy a légkeveréses sütőben hány fokon kb. hány percig sütöm.
      De a sütemények nagy része nyugodtan készíthető hagyományos sütőben is. (Hagyományos sütésnél általában 20 fokkal többre kell állítani a sütőt, mint amit írok légkeveréses hőfoknál. Tehát ha azt írom például egy receptnél, hogy "légkeveréses sütőben 180 fokon", akkor az a hagyományos sütőben 200 fok legyen.)
      Jó sütést!

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban