Epres zabkása
5 perc alatt elkészül, nagyon finom, laktató és egészséges! A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják (pláne, ha Ők méz helyett édesítőszerrel és a tej helyett vízzel készítik). Én ugyan nem diétázom, de amióta néhány napja érik az eper a kertünkben, minden nap ezt eszem, annyira szeretem!! Sikerült jól kikísérleteznem magamnak az arányokat és így valami csoda finom - nem tudom megunni. 😋
Tudom, hogy az egészséges finomságok nem nagyon szoktak népszerűek lenni, de ezt mindenképp próbáljátok ki - meglátjátok, teljesen rá fogtok "kattanni".
Tudom, hogy az egészséges finomságok nem nagyon szoktak népszerűek lenni, de ezt mindenképp próbáljátok ki - meglátjátok, teljesen rá fogtok "kattanni".
Hozzávalók:
1 adaghoz
4 enyhén púpos evőkanál finom szemű zabpehely
2 dl tej - ízlés/igény szerint 2,8 %-os vagy 1,5 %-os tej
(nálam most kókusztej, de tej helyett vízzel is készíthető)
1,5 teáskanál méz (vagy ennek megfelelő folyékony édesítő)
1-2 csipet őrölt fahéj
5-6 szem eper
A pöttyös kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel egy kis lábasban és állni hagyjuk 1-2 percig. Majd alacsony lángon felforraljuk kevergetve - tejbegríz sűrűségű legyen. Elkeverjük benne a mézet, tálkába öntjük. Meghintjük 1-2 csipet őrölt fahéjjal.
2. A megmosott eperből 5 szemet villával összetörünk, a zabkása tetejére öntjük, 1 darabot pedig felszeletelünk díszítésnek.
Jó étvágyat!
De szép friss eprek! Az otthon termett gyümölcsnek nincs is párja :-)
VálaszTörlésA saját kerti gyümölcsöknek és zöldségeknek tényleg nincs párja.
Törlés