Villámgyors tejes kifli - kelesztés nélkül
Kívül ropogós, belül könnyű, puha a tésztája. Egyszerű, elronthatatlan és mivel szinte keleszteni sem kell, elég gyorsan elkészíthetjük reggelire a családnak - a siker és a jó étvágy garantált. :)
Van már egy tejes kifli recept a blogomon, ami ugyanilyen finom, laza tésztájú, csak a kelesztések miatt kicsit hosszabb ideig tart elkészíteni. A mostani recept ahhoz képest valóban villámgyors. Valikánál láttam meg először, azóta néhányan elkészítették már és mivel mindenki csak jó dolgokat mondott róla, nem volt kétségem afelől, hogy nagyon fog ízleni nekem is. Gyakori lesz nálunk reggelente.
Hozzávalók:
8 darabhoz
35 dkg finomliszt
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dkg olvasztott vaj
1 csapott teáskanál kristálycukor
1 enyhén púpos teáskanál só (vagy ízlés szerint)
+ a tetejére 2 evőkanál tej
Pöttyös kézműves kerámiák a webáruházban az alábbi linken:
Belül hófehér, laza, pihe-puha tészta - eteti magát.
Elkészítés:
1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár perc alatt bedagasztjuk. (Jó lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk - pici liszttel vagy vajjal korrigáljuk, ha nem megfelelő a tészta állaga.) Nem kell keleszteni!
2. Két egyforma cipóra osztjuk, kinyújtjuk az egyiket kör alakúra, 4 egyenlő háromszögre osztjuk és egyenként még mindegyiket tovább nyújtjuk őket, amilyenre csak lehet. Szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. A másik cipóval is ugyanígy járunk el, tehát 8 db kiflit kapunk. Sütőpapíros tepsibe tesszük őket.
3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó-felső sütés programon, a sütő aljába pedig teszünk egy kis tepsi vizet.
4. A kifliknek elég csak annyi ideig kelniük, amíg a sütő belemelegszik, majd a tetejüket lekenjük tejjel és kb. 22-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet - ha szép aranybarna a színe, akkor már biztos megsült.)
koszonom a recepteket . nagyon szep csalad vagytok .
VálaszTörlésKöszönöm.
Törléselnezest a tegezesert , de amerikaban vagyok 50 eve , itt nincs magazodas cask tegezes , es mindig megfeledkezek magamrol . tehat a megfogalmazas igy szol magyarul ; kedves gabriella urholgy , koszonom az on altal kozolt recepteket . gratulalok a kedves kisfiu tanulmanyi eredmenyehez , leslie kmety ( magyarul Laszlo )
TörlésGabriella, szoval a hideg sutobe teszem a kifliket, megvarom mig a suto felmelegszik, kiveszem a kifliket, lekenem oket tejjel es visszarakom? koszi
VálaszTörlésA kiflik elkészítve várakoznak a sütésre a tepsiben a tűzhely tetején (vagy a konyhapulton, asztalon). Addig bemelegszik a sütő (teszünk a sütő aljába egy tepsibe vizet) és amikor már elérte a kívánt hőfokot a sütő, akkor megkenjük a kiflik tetejét tejjel és betesszük sülni.
TörlésEz nagyon finom lehet! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésTényleg nagyon finom Timi. Szívesen a receptet. :)
TörlésHmmm.... tegnap este meg is sütöttem és nagyon ízlett a család minden tagjának! (3 kisfiamnak is :)Köszi a receptet :)
VálaszTörlésSzívesen Diána, örülök, hogy ízlik a kis csöppségnek is. :) Az én kisfiam is nagyon szereti.
TörlésKöszönöm, hogy írtál.
szia
VálaszTörlésez (ismét) gyönyörű
Köszönöm. :)
TörlésMegsütöttem. Fantasztikus! Nagyon köszönöm a receptet.
VálaszTörlésÖrülök - szívesen. :)
TörlésFenséges :) mindenképp kipróbálom :) köszönöm a receptet :)
VálaszTörlésSzívesen. Ízleni fog. :)
TörlésAzt hiszem ez az az a tipikus elronthatatlan kifli (mind ízében,mind küllemében).
VálaszTörlésNagyon finom és hogy még gyors is...óriási előny! Már többször készítettem és még jó sokszor fogom!
Köszi a receptet!
Szívesen, örülök, hogy ennyire ízlik. :)
TörlésSzia! Tegnap este fisfiammal, aki 6 éves, elkészítettük és nagy sikerünk volt! Nagyon büszke volt magára, én meg rá! Köszönjük a receptet! P.Mónika
VálaszTörlésSzívesen Mónika, örömmel olvasom, hogy ennyire ízlik Nektek is. Köszönöm, hogy írtál.
TörlésGabriella! Ez a kifli recept fantasztikus! Gyors és nagyon finom. Én készítettem úgy is hogy a lisztnél fele rész teljes kiőrlésűt használtam. A családomnak nagyon ízlett. Köszönöm!
VálaszTörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésNagyon sokfélét sütöttem már az oldaladról... Egytől egyig sikere volt mindnek! Valamelyiket már többször is elkészítettem! :)Reggel nekiugrottam a kiflinek is, gyorsan-hamarjában... Tényleg hamar elkészültek és a imádta a kis családom! :) Estére meg is rendelték a következő adagot... :)Köszönet a sok jóért! :) M. Judit :)
Kedves Judit!
TörlésSzívesen a recepteket - nagyon örülök, hogy sikereid vannak vele. Én pedig köszönöm, hogy írtál. :)
További kellemes időtöltést kívánok neked itt nálam és jó sütést-főzést!
Üdv.:
Gabriella
Nagyon tetszik a recept!! Ma ezt ma megcsinálom! Biztosan finom lesz!! Majd megírom!
VálaszTörlésNagyon finom es egyszeru koszonom a sok jo receptet !
VálaszTörlésNagyon könnyű és gyors recept. Első próbálkozásra olyan lett, mint a képeken. Rendszeres látogatója vagyok az oldaladnak és több kedvencünk is van már. Köszönöm a recepteket.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet :)
VálaszTörlésNagyon finomak lettek a kiflik, hálás köszönet a receptért. :-) Rendszeresen fogom sütni ezután. Egy részébe sajtot reszeltem, valamelyikbe pedig sült szalonnapörcöt raktam. Jól passzoltak hozzá.
VálaszTörlésSziasztok! Ez tényleg egy szuper recept! Variálható a liszt összetétel kedvetekre, ill. a tejre érzékenyek se ijedjenek meg, tej helyett vízzel, vaj helyett olívaolajjal is ugyanolyan remek lesz
VálaszTörlésSzia,azt szeretném megkérdezni,hpgy akkor is működik e a recept,ha én este gyurom be,formázom és csak reggel teszem a sütöbe?
VálaszTörlésSzia! Én így még nem próbáltam, de volt olyan olvasóm, aki elkészítette így és azt írta, hogy igen, működik, jól sikerült. De konkrét választ nem tudok írni neked.
TörlésÉn is megsütöttem épp most jól néznek ki az ízét még nem tudom.Csak egy dolgot kérdezek légkeveréses alsó-felső vagy csak simán.
VálaszTörlésSzia! Most sütöttem először ezt a receptet és minden várakozásomat felülmúlta. Nem szoktam élesztővel dolgozni, mert eddig sose sikerült a vége. De ez annyira jó lett, hogy 3 kifli el is fogyott vacsorára kislányomnak és Nekem.
VálaszTörlésÜdv! Hogyan kell feltekerni azt a fránya tésztát, hogy olyan szép legyen, mint az utolsó képeken. Sokszor használom ezt a receptet, de nem megy az a forma...
VálaszTörlésKedves Gabriella! Köszi a receptet, nagyon tetszik! Most találtam rá, és már háromszor megsütöttem, még harmadnap is puha!!! Rendszeresen fogom sütni. Üdvözöllek!!!
VálaszTörlésNagyon szépek a kiflik, most tálaltam meg, ki fogom próbálni, köszönöm szépen a receptet!
VálaszTörlésGyönyörűek a kiflik!
VálaszTörlésMa megsutottem. Nagyon finom. Koszi a receptet
VálaszTörlésÜdvözlet! Már egyszer kérdeztem, de nem kaptam választ, hogy mi a trükkje annak a feltekerésnek, ahol az utolsó képeken láthatóak a kiflik? Előre is köszönöm!
VálaszTörlésSzerintem a trukk csak annyi, hogy a tészta ne legyen nagyon vekony. Ha vastagabb, es ugy tekered fel, akkor olyan lessz mint az utolso képen látható. 🙋🏼♀️☺️
VálaszTörlés