Csirkemell pongyolában - palacsinta tésztában sült csirkemell falatok
Hozok néha egy-egy főételt is, mielőtt még azt hiszitek, hogy én a családomat csak süteménnyel etetem. 😉😄
Azért szeretem így készíteni a csirkemellet, mert sokkal puhább és omlósabb, mint a hagyományos rántott hús - ráadásul a panírozásnál nem kell 3 külön tálkát használni, mindössze csak 1 tálra van szükség. Persze a rántott hús sem maradhat ki az étrendünkből - gondolom, ez sokaknál így van - de néha a változatosság kedvéért készítsétek el így is! Szeretni fogjátok, mert egyszerű, gyors és finom.
Azért szeretem így készíteni a csirkemellet, mert sokkal puhább és omlósabb, mint a hagyományos rántott hús - ráadásul a panírozásnál nem kell 3 külön tálkát használni, mindössze csak 1 tálra van szükség. Persze a rántott hús sem maradhat ki az étrendünkből - gondolom, ez sokaknál így van - de néha a változatosság kedvéért készítsétek el így is! Szeretni fogjátok, mert egyszerű, gyors és finom.
A fotót most ne nagyon vegyétek szemügyre - csak egy gyors, esti, lámpafényes kép készült.
Elkészítés:
A süteményes könyvem megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Hozzávalók:
2 egész csirkemell
3 evőkanál liszt
1 tojás
8 dkg trappista sajt reszelve
1 dl tej
só
őrölt bors
esetleg ételízesítő (ha van házi, azt használjuk)
+ a sütéshez zsír vagy olaj
Elkészítés:
- A bőrétől lefejtett, megmosott csirkemellet hosszában kettévágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk. (Nagy szeletekre is lehet, vagy kisebb csíkokra, esetleg falatkákra - ki hogy szereti jobban.) Megsózzuk.
- A lisztből, a tejből és a tojásból jó sűrű palacsintatésztát készítünk (ez esetben cukor nélkül persze!), amelyet összekeverünk a reszelt sajttal és kevés őrölt borssal.
- A masszába beleforgatjuk a csirkemelleket, és bő forró zsírban vagy olajban, kis lángon megsütjük.
- Még melegen a tetejére szórhatunk reszelt sajtot.
- Szeletelt friss almával (vagy nyár végén őszibarackkal), esetleg párolt rizzsel, rizibizivel tálalhatjuk.
Mielőtt sütjük a húst, a palacsinta tésztába keverhetünk ízlés szerint friss, apróra vágott zöld fűszereket (bazsalikom, petrezselyemzöld, metélőhagyma stb.). Vagy szárított zöld fűszereket is használhatunk.
Jó étvágyat!
Tényleg gyors és egyszerű. Jó ötlet, panírozni én sem szeretek :)
VálaszTörlésÉn legutóbb almát "pongyoláltam". Hússal is finom! Nagyon guszta!
VálaszTörlésIgazán jó ötlet, nagyon guszta ez az étel.
VálaszTörlésJól néz ki. Én virslit szoktam így pongyolában sütni, az is klassz.
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük, de én csak simán lisztbe majd tojásba és megint lisztbe meg tojásba rakom a husikat, amikor kisült még melegen megkenem fokhagymás tejföllel és reszelek rá sajtot, olyan mint egy hamis Borzas Kata :-)
VálaszTörlésLegközelebb kipróbálom, gyakran rántok csirkemellet, nagyon szeretjük! :) Így legalább változatosabb lesz! :)
VálaszTörlésNálunk rántott húsból sosem elég, bárhogy is legyen elkészítve. De sajtos bundában még nem készült, no majd legközelebb!
VálaszTörlésRemélem, azért rólam nem hiszitek, hogy csak süti készül a konyhámban:-)
Szeret valaki egyáltalán panírozni? Szerintem nem:) Finom kis pongyolás husi, a családom imádná, mert én talán évente 2x készítek, ha már nagyon nyaggatnak:)
VálaszTörlésKipróbálom, így nagyon finom és egyszerű elkészítési mód! Köszi:-)
VálaszTörlésSzeretem az ilyen pongyolás husit :-) Ez meg itt egér pongyolában: http://vimeo.com/57740817 :) puszik, B.csek
VálaszTörlésKöszi B.csek, Frakk örök kedvenc nálam is. :-))
TörlésPuszi
Örülök, hogy Nektek is tetszik a pongyolás husi - köszönöm, hogy benéztetek. :)
VálaszTörlésSzia Gabi! Én is szoktam ilyet készíteni, egyszerűbb és legalább nincs rajta zsemlemorzsa.
VálaszTörlésIgen, nagyon finom ez a variáció - ráadásul sokkal egyszerűbb is. :)
TörlésSzuper! Szerintem sertéskarajjal is jó lesz!Vagy rosszul gondolom?
VálaszTörlésZsuzska