SAJTOS-TOJÁSOS SZENDVICS - Húsvét reggelére
Húsvét reggelére érdemes elkészíteni ezt a sajtos-tojásos szendvicset. Egyszerű, finom, laktató reggeli, a szép tálalással pedig kellemesen indul a nap is. :))
Ez a receptem a Kifőztük áprilisi számában is megjelent.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 10 tojás
- 12 szelet barna kenyér
- 18 dkg puha vaj
- 15 dkg márványsajt
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
+ a díszítéshez: friss zsázsa, snidling, de szárított petrezselyem is lehet, paradicsom...
1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük és leszedjük a héját.
2. A kenyérszeleteket megkenjünk kb. 6 dkg vajjal. A sajtot kis kockákra vágjuk és a maradék 12 dkg vajjal és az őrölt borssal elkeverjük.
3. 8 tojást tojásszeletelővel kockára vágunk (a szeletelőben keresztbe szeljük először, aztán hosszában, így kis kockákat kapunk). A sajtos vajjal elkeverjük, és elosztjuk a kenyereken.
4. A maradék 2 tojást felszeleteljük, és díszítjük vele a szendvicseket. Apróra vágott zsázsával, vagy apróra vágott snidlinggel (ennek híján szárított petrezselyemmel) megszórjuk, és szeletelt paradicsommal tálaljuk.
Tipp: A barna kenyér íze az édeskés és a savanykás között mozog. Ehhez a szendvicshez inkább a kevésbé savanykás ízű kenyér illik.
Jó étvágyat!
Gratulálok a megjelenéshez és kellemes ünnepeket kívánok!
VálaszTörlésÉn is gratulálok! Áldott Ünnepet Nektek! A kis legényke megy locsolkodni?
VálaszTörlésFinom reggeli!
VálaszTörlésÁldott húsvéti ünnepeket kívánunk!
Mi is nagyon szeretjük, kiadós reggeli. Gratulálok a felkéréshez.
VálaszTörlésVidám, napfényes szép ünnepeket kívánok!
Milánkáról régen láttam képet, hiányolom.
Köszönöm szépen Nea.
TörlésMilánt mostanában kevésbé lehet fotózni... pedig megér egy misét... csuda rosszcsont, hajmeresztő dolgokat produkál nap, mint nap. :) Imádjuk!!!!!
Jól hangzik a tojásos szendvicskrém, kipróbálós lesz nálunk is! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, hogy az ünnepi napon is benéztek hozzám, olyan aranyosak vagytok!! :)
VálaszTörlés