Kráter süti

Egyszerű és elronthatatlan ez a sütemény. Akár családi körben, akár "vendégseregben", biztos siker! A tésztája nagyon jó állagú, puha - a töltelék lehet bármilyen ízű puding, de az a jó, ha kétféle ízzel töltjük, mert úgy sokkal látványosabb, mutatósabb. Én most vanília és csokoládés pudinggal készítettem, és mit mondjak, csoda finom! De volt, amikor a vanília mellett eper pudingot használtam és azzal még finomabb és mutatósabb volt. A tejfölös réteget a tetejéről nem szabad lehagyni, mert ezzel az ízkombinációval a legfinomabb!






Hozzávalók a tésztához: 
22x36 cm-es tepsihez
5 tojás
20 dkg kristálycukor
80 ml tej
 80 ml olaj
2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor 
20 dkg liszt
  10 g sütőpor

A krémhez:
8 dl tej
4 dkg vanília pudingpor
4 dkg csokoládé vagy eper pudingpor 
(bármilyen ízű pudingport használhatunk)
5 evőkanál kristálycukor

A mázhoz:
350 g tejföl (1 nagy doboz tejföl)
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor


M E G J E L E N T  A  MÁSODIK KÖNYVEM!
Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:





Elkészítés:
  1. A krémhez megfőzzük a vaníliás pudingot 4 dl tejjel, 2,5 evőkanál cukorral, majd a másik pudingot is 4 dl tejjel, 2,5 evőkanál cukorral - mindkét krémet teljesen kihűtjük!!
  2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, tovább habosítjuk, majd mehet bele az olaj, mellyel szintél jól elkeverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral + a sütőporral és hozzászitáljuk a tojásos masszához, simára keverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját.
  3. Enyhén vajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a masszát, majd a tetejére kis halmokat teszünk a pudingokból (vizes evőkanállal), és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 18-20 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
  4. Amikor megsült a sütemény, még langyosan rákenjük a tetejére a porcukorral és vaníliás cukorral elkevert tejfölt és így hagyjuk kihűlni a süteményt.
  5. Szeletelve tálaljuk. 
  6. A megmaradt süteményt hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk!



Sütés előtt



Jó sütést és jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Gabi Kedves, ismét olyan gyönyörű sütit készítettél, hogy attól is hízik az ember (asszony), hogy nézi :) Gratulálok a 8. helyedhez is!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Zsuzsa, nagyon aranyos vagy. :)

      Törlés
  2. Nagyon szuper süti! Én ismertem, bár még nem sütöttem. De lassan itt az ideje. :-))

    VálaszTörlés
  3. Irtó guszta süti. Kipróbálós:-)

    VálaszTörlés
  4. Hallottam már erről a süteményről, de még sohasem készítettem. Tényleg nagyon egyszerű az elkészítése és roppant látványos is. Szerintem megint "sláger gyanús". Ezt muszáj lesz kipróbálnom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy benéztél Nea. Próbáld ki, mert tényleg amilyen egyszerű, olyan finom. :)

      Törlés
  5. Még nem hallottam erről a sütiről, de nagyon megtetszett! Szép színes :) És a tulipánod is milyen szép :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Katalin.
      A tulipán valóban szép - a férjemtől kaptam. :)) (minden virágot imádok, de a tulipán a legnagyobb kedvencem)

      Törlés
  6. Szép lett és kívánatos! Tuti kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  7. Óh, igen...ez az aminek tejföl van a tetején...Már láttam valahol és azóta is kacérkodom a gondolattal. A fotóid mindenképpen meggyőztek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, és köszönöm. Ha szereted az ilyen kevert tésztás sütiket, akkor mindenképpen ajánlom elkészíteni - olyan egyszerű és ahhoz képest annyira finom!! Nálunk nagy kedvenc!!! :P

      Törlés
  8. Én is hallottam már róla, de még nem sikerült megsütnöm. nagyon guszta, érdekes süti!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon mutatós a tejföllel a tetején! Én már sütöttem kráter sütit, de azon nem volt máz. Muszáj lesz így is kipróbálnom:-)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jól néz ki, ezt ki kell próbálni!:-)

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    Nagyon megtetszett a családnak a süti, kértek is, hogy próbáljam ki. Olvasva a receptet a 8dl olajat valahogy sokallom. Nem lesz tőle túl... nem is tudom milyen? Megcsináltam a sütit, de más tésztával, amihez 2 tojást kikevertem 30 dkg porcukorral, majd 2 dl olajat öntöttem hozzá, 40 dkg félsima liszt, fél liter tej (+kiskanál szódabikarbóna és 1 zacskó sütőpor). A kakaót most kihagytam, mert csokis pudingpor volt itthon. De így is isteni lett. Köszönöm! K.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      0,8 dl olaj és 0,8 dl tej van a tésztájához írva, nehogy 8 dl olajat tegyél bele!!! Csak 0,8 dl-t!!! Azaz ez nincs 1 dl sem.
      Nézd meg figyelmesebben a receptet és készítsd el ezzel a recepttel is, mert annyira finom laza a tésztája, hogy biztos vagyok benne, kedvenced lesz! ...és ha van kedved, megírhatod, hogy ízlett ezzel a tésztával. De azért örülök, hogy a másik tészta recepttel is ízlett. Köszönöm, hogy írtál.
      Jó sütést!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  12. Szia! Én azt szeretném megkérdezni, hogy milyen tepsit használtál ehhez a mennyiségű tésztához? Köszönöm válaszod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      22x36 cm-es tepsiben sütöttem. A tepsi méretét mindig a hozzávalók résznél szoktam feltüntetni.
      Nagyon fog ízleni a süti... :) Jó sütést kívánok!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  13. Kedves Gabriella!
    Megsütöttem ezt a süti. Nagyon izlett a családnak főleg nekem. Szenzációsan finom sütemény .
    Köszönetet mondok érte. Maradok ezuttal is nagyon tisztelője.
    Irén

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Irén!
      Nagyon örülök, hogy ízlett a sütemény, szívesen a receptet. Én pedig köszönöm szépen, hogy írt.
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  14. A kedvenc süteményem! Mindent tud, amit egy jó sütinek tudnia kell: egyszerű, elronthatatlan, krémes, kakaós, van a tetején máz, nagy adag, olcsó, és (állítólag) másnap is finom. De én mindig teszek a tejfölbe egy 1/2 citrom héját és 1 citrom levét. Nagyon az édes és a savanyú együtt!

    VálaszTörlés
  15. Milyen tejfölt tetszett használni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Változó, de azért általában Zott tejfölt használok (bár ez nem a reklám helye, csak segítségképpen írtam le, amiért kérdezted).

      Törlés
  16. Most sütöm, finom lesz remélem. 😊👌

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban