Zöldborsós aprópecsenye párolt rizzsel
Ezt a tavaszi/nyári zöldborsós fogást gyakran készítjük - általában bográcsban az udvaron, mint ahogy most is. Persze a konyhában, tűzhelyen is főzhető. Családi kedvenc nálunk, nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
só
őrölt bors
majoránna
1 húsleveskocka
Piros Arany ízlés szerint
30 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítés:
- A húst kb. ujjnyi széles, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. (nekem most ahogy sikerült:) A szalonnát is vékony csíkokra szeljük, és egy lábasban kiolvasztjuk. (nálunk most bográcsban) A zsírjában megpároljuk a megtisztított/megmosott, felkarikázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Beletesszük a húst és fehéredésig sütjük.
- Ezután jól megborsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát és Piros Aranyat is teszünk bele. Ízlés szerint megsózzuk, majoránnával fűszerezzük.
- Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt, lassú tűzön félkészre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított/megmosott zöldborsót + a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöldet, és nagyon rövid lére főzzük.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Vidék Íze 2009. július
Hú, nekem ez az egyik kedvenc ételem! Nagyon megkívántam!!!
VálaszTörlésHmmmm igazán guszta ;)
VálaszTörlésEgyszerűen finom, erre vágyom. Mehetek? :)))
VálaszTörlésSima lábosban is nagyon finom, hát még bográcsban! Ezt is nagyon régen ettem, jó, hogy előjöttél vele... :o) Guszta!
VálaszTörlésÍnycsiklandozó finomság! Főleg bográcsban főzve!
VálaszTörlésNagyon guszta, és nálunk is nagy kedvenc. Igaz eddig bográcsban még nem készült, de jó ötletet adtál,köszi.:)
VálaszTörlésA Páromnak nagy kedvence lenne...:) Én a borsót gyerekkoromban imádtam, ma sajna rá sem tudok nézni, így szegény Párom nagyon örül, amikor meglepem valami borsóval készült étellel...:) A gomba is ugyanez a kategória...:) A képeid csodálatosak!
VálaszTörlésÓ, istenkém, apukám kedvenc kajája volt, heti szinten képes volt megcsinálni. :) De jó, hogy eszembe juttattad! Köszi! :)
VálaszTörlésNyelek nagyokat, nagyon guszta! Gondolom, bográcsban főzve milyen mennyei íze lehet! :)
VálaszTörlésKépzeld Gabi, ma pontosan ezt készítettem, csak nem bográcsban hanem idebenn a gáztűzhelyen. Sajnos lóg az eső lába most is, pedig legalább egy nyársalást meg kellene ejteni a hosszú hétvégén!!!
VálaszTörlésA képek olyan szépek, hogy csak tanulni lehet tőled.
Köszönöm szépen Piroska, nagyon kedves. :)
TörlésIgen, egy jó kis szalonnasütés nagyon jó lenne a hosszú hétvégén... Imádjuk Mi is. :)
Ezt ki fogom próbálni, ne mindig brassói legyen az aprópecsenye!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Marisz. Próbáld csak ki bátran, ízleni fog, garantálom. Nagyon finom.
TörlésKipróbálom,ugyanis imádom a borsós ételeket,májjal akármivel!!! :) Mentem!
VálaszTörlés