Tejszínes-tárkonyos csirkemell raguleves
Nagyon finom, könnyed, egyszerűen elkészíthető leves, a családom kedvence.
Mi
tavasztól őszig mindig bográcsban készítjük, ezúton is így történt. Mivel a férjem egyik kedvelt elfoglaltsága a bográcsban főzés, ezt most Ő készítette. Én ilyenkor kivételesen "kis kukta" vagyok: hordom ki-be a konyhából a hozzávalókat, közben folyamatosan mosogatok és persze megterítem az étkezőasztalt a filagória alatt.
Természetesen a konyhában a tűzhelyen is elkészíthető ez a leves az év bármelyik szakában.
Az egyik kedves szomszédunk nem ismerte eddig ezt a levest, megkóstoltattuk vele és két kisfiával - azóta nekik is ez a kedvencük és a fiúk gyakran kérik Anyukájuktól, hogy ilyen levest készítsen.
Az egyik kedves szomszédunk nem ismerte eddig ezt a levest, megkóstoltattuk vele és két kisfiával - azóta nekik is ez a kedvencük és a fiúk gyakran kérik Anyukájuktól, hogy ilyen levest készítsen.
MÁR K É T S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E M IS MEGJELENT!
Megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Hozzávalók:
80-100 dkg csirkemellfilé
3 közepes fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
2 dl tejszín
kb. 50 dkg zöldborsó
kevés olaj vagy zsír
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
ízlés szerint szárított tárkony
1 kisebb citrom
Elkészítés:
- Megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket, a csirkemellet szintén mossuk, majd kis kockákra vágjuk.
- A hagymát vékonyra felszeleteljük, kevés olajon/zsíron üvegesre pároljuk egy lábasban (vagy a bográcsban). Beletesszük a negyedekre vágott paprikát, paradicsomot és a borsót, majd a csirkemellet is. Amikor a hús kifehéredik, felöntjük kb. 1 liter vízzel, ekkor lehet ízesíteni: só, bors, ételízesítő. Felforraljuk, ha szükséges, akkor az elfőtt vizet pótoljuk annyival, amilyen sűrűre szeretnénk a levest.
- Amikor a hús készre főtt, megpuhult, akkor beleszórjuk a tárkonyt, majd a tűzről levesszük egy pillanatra. Kiveszünk egy szedőkanál levest, amit a tejszínnel összekeverünk és így öntjük a levesbe. Összekeverjük.
- Tálaláskor igény szerint frissen facsart pár csepp citromlével ízesítjük.
Jó étvágyat!
Mi is szoktunk készíteni. Ez is nagyon guszta. :)
VálaszTörlésKöszi Évi. :)
TörlésÉn 2-3 éve ismerkedtem meg a tárkonnyal, azóta töretlen a népszerűsége. Ilyen és hasonló leveskéket szoktam ízesíteni vele, igazán fincsi tud lenni. De bográcsban még nem főztük.
VálaszTörlésMi nagy fűszerrajongók vagyunk (főleg a férjem). De a tárkonnyal Mi is csak 5-6 éve ismerkedtünk "össze", azóta a férjem óhaja szerint minden olyan ételbe bele kell tenni, amibe beleillik ízhatásilag. :)
TörlésPróbáljátok ki bográcsban, nagyon fincsi így is, sőt... :P
A tárkonyos dolgok nagy kedvencek erre is:):)
VálaszTörlésAkkor a tárkony felétek is "tarol"... :D Örülök, hogy benéztél. :)
TörlésÓÓÓ.... nagyon finom lehet:))
VálaszTörlésFincsi bizony. Köszi Mónika. :)
TörlésSzia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedvesek vagytok. Nagyon örülök annak, hogy tetszik Nektek a receptem/levesem. :))
TörlésSzeretem! :)))
VálaszTörlésÖrülök, hogy Neked is ízlik. Úgy tűnik, nagyon hasonló az ízlésünk - ezt már a sütiknél is megállapítottam... :D Köszi Csilla, hogy benéztél.
TörlésNagy kedvencünk nekünk is:) A cirtomlé nem maradhat ki belőle, tényleg pikánsabbá teszi. Amúgy is minden levest szeretünk:) Szép hétvégét:)
VálaszTörlésSzóval akkor Ti is citromlével szeretitek, akárcsak a férjem... :P
TörlésSzép hétvégét Nektek is! :)
Nálunk is nagy kedvenc ez a leves.Bár annyiban más,hogy én teszín helyett tejfölt használok,és van benne apróra kockázott sárga-és fehérrépa,meg gomba.De a pár csepp citromlét mi sem hagynánk ki.
VálaszTörlésÉs egyszer megfőzzük bográcsban is,mert ott még nem készült,de kedvet adtál hozzá:))
A Te ragulevesed is nagyon fincsi még több hozzávalóval "felturbózva". :D
TörlésIgen, főzzétek meg bográcsban is legközelebb, érdemes! :P
Jaj, de finom! Kell készítenem a héten! Mi is citrommal, akárcsak a legényfogó levest! MMMMMMMM
VálaszTörlés:-))))
TörlésSzia! Ez nálunk is nagy kedvenc, gyorsan megvan, laktató, finom.
VálaszTörlésAz évek során mi már felső csirkecomb filére váltottunk, és a Lidl ben kapható kilós leveszöldségkeveréket használjuk. Tejszínnel, tárkonnyal. Fincsi!
Ancsa, köszönöm hogy benéztél hozzám, és köszi az ötleteket is. :)
TörlésNekünk is kedvenc ez a leves:)
VálaszTörlésÉn répát is teszek bele meg a paradicsomot kihagyom igazából az én verziómat erdélyi csorbának hívják:)
Sok tárkonnyal csinálom ami ecetbe van eltéve .
Most olvasom Tálaló verzióját enyém is pont olyan tejföl,gomba...egy szó mint száz ez egy csodás leves!
VálaszTörlésNagyon finom leves. Évek óta készítem én is, hasonlóan mint ahogyan Te, csak teszek bele karikára vágott sárgarépát, gombát és a legvégén 1-2 gerezd fokhagymát.
VálaszTörlésÓ, így is nagyon finomságos lehet Ida.
Törlés