Tepsis pizza magyaros feltéttel

Laza, habkönnyű, hólyagos, nagyon puha a tésztája. Nem teljesen pizza tészta, bár csak 1 pici dologban tér el: annyiban, hogy az élesztőt kis langyos tejben futattam fel. Feltétként most magyaros jellegű finomságokat tettem rá, de bármit lehet, ami otthon van a hűtőben és amit szeretünk. 
Általában a kerek pizza sütőformámban szoktam sütni a pizzát, de az egész családnak 1 darab 32 cm átmérőjű pizza kevés, ezért dupla adaggal kettőt szoktam sütni. Most viszont úgy gondoltam, tepsiben készítem, így lett a neve tepsis pizza.




Hozzávalók a tésztához:  
 kb. 32x35 cm-es tepsihez
40 dkg finomliszt átszitálva
3 evőkanál olívaolaj 
(helyettesíthető napraforgóolajjal)
kb. 230 ml langyos víz
1 csapott teáskanál kristálycukor
2 dkg friss élesztő
1 dl langyos tej
1 púpos teáskanál só 

A paradicsomszószhoz:
1 kis doboz sűrített paradicsom (70 g)
1 evőkanál ketchup

A feltéthez:
sonka
kolbász
szalámi paradicsom
lila hagyma
kápia paprika
reszelt sajt
1 csapott teáskanál szárított oregano vagy pizza fűszerkeverék (elhagyható)


S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M 

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1. Az élesztőt a cukorral az 1 dl langyos tejben simára keverjük, felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt, végül annyi vizet adunk hozzá, hogy egy jó lágy, enyhén ragacsos tésztát kapjunk. (Nem biztos, hogy kell hozzá mind a 230 ml víz, de az is lehet, hogy picivel több kell hozzá, ez függ a liszt nedvszívó képességétől, minőségétől.) Olajjal kikent vagy liszttel meghintett tálba tesszük, letakarva kelesztjük kb. 30-35 percig. 
  2. Addig előkészítjük a feltétet, megmossuk, megtisztítjuk a hagymát, paradicsomot, paprikát. A paradicsomot kis cikkekre, a hagymát kis szeletelekre, a paprikát apró kockákra vágjuk. A sűrített paradicsomot és a ketchupot összekeverjük. A sonkát, kolbászt, szalábi kisebb darabokra vágjuk.
  3. Egy tepsit enyhén kikenük olajjal és a megkelt tésztát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk. (De előtte ki is nyújthatjuk tepsi nagyságúra, ha úgy könnyebb belehelyezni a tepsibe.) Megkenjük a paradicsomszósszal meghintjük a pizza fűszerkeverékkel vagy az oregánóval. Rátesszük a sonkát, kolbászt, hagymát, paradicsomot, paprikát, meghintjük a reszelt sajttal. A sajt tetejére tesszük ide-oda a szalámit.
  4. Előmelegített 220 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
  5. Szeletekre vágva kínáljuk. 

 Sütés előtt



Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki :) én is napok óta pizzát ennék de a fiúk pizzás csigát szeretnének úgy hogy az lesz a hétvégén :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a pizzád, a tésztája finom könnyűnek néz ki. Én is szoktam tepsiben sütni, ha nagyobb mennyiség kell. Sőt egyszer Olaszországban olyan pizzát vettünk, ami téglalap alakú szeletekre volt vágva. Úgyhogy ez teljesen jó így is, ha az olaszoknak is megfelel így, akkor nekünk is jó lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, így már teljesen meg vagyok nyugodva. Örülök, hogy benéztél hozzám. :)

      Törlés
  3. Kérek szépen egyet reggelire. Cserébe fahéjas kekszet tudok adni. :) Fele adaggal majd kipróbálom. :) Nagyon guszta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Évi, és jövet cserébe a fahéjas keksz!!! :P

      Törlés
  4. Szuper,mi is szeretjük a pizzákat,nagyon gusztán készítetted el:))

    VálaszTörlés
  5. A párom unokatestvére szokott ilyen tésztás pizzát csinálni, nagyon finom. Ezt is megjegyzem mert nagyon tetszik. Guszta!

    VálaszTörlés
  6. Én mindig tepsiben sütöm a pizzát. Általában egyszerre több tepsivel kell. Nem is értem hogy lehet nektek elég hármotoknak egy kerek pizza. (Már értem hogy lehetsz ennyi finomság mellett is szép vékony.) Párom egymagában megeszik egy tepsivel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 32 cm-es a kerek pizzasütőformám > Milán még csak pár falatot eszik a pizzából, férjem pár szeletet, én egy szeletet, egyszóval ez nekünk tényleg elég.
      Én szép vékony??? Hmmm... ha Te mondod... :)))

      Törlés
  7. Nyami, nálunk is pizza volt ma:) Nálunk szinte mindig tepsis pizza van, mert így helytakarékosabb, két közepes tepsi elég a családnak:) Nagyon jól néz ki a tiéd:)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm az ötletet! Tegnap én is megcsináltam, igaz a saját tésztámmal, és két tepsivel. De nagyon ízlett a fiúknak és még anyósom is két szeletet megevett. Pedig az nagy szó, ami azt jelenti, hogy tényleg finom. Szóval köszi, hogy eszembe juttattad, már régen csináltam és most teljes siker volt! :_))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gionetta, örülök, hogy eszedbe juttattam. Anyósodnak is ízlett? Az nagyon jó dolog! :)) Köszi, hogy benéztél. :)

      Törlés
  9. Van kerek pizzához való tepsim, de mindig a gáztepsin sütöm, úgy jóval több van és aztán vagy kockázom vagy háromszögekre szeletelem. Ugyanilyen terítőm van, szeretem a vidám hangulatú színe miatt, no de Neked ágy látom tálca is van hozzá! :) Készítettem már margarinos alapút, az olyan jó porlós lett. Szépek a fotók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vicuska. Akkor Te is szoktad margarinnal készíteni? Szerintem is fincsi így. Örülök, hogy tetszenek a képek. :)

      Törlés
  10. Nálunk nagy a család, úgyhogy ha pizza, akkor tepsis. Nagyon tetszik a recepted, mivel én egyébként is a puha pizzatésztát szeretem! Nagyon finomnak látszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka. Tényleg fincsi. Próbáld ki ezt is. :)

      Törlés
  11. Hmmm.ebből most kérnék egy szeletecskét:)
    nagyon jó...és az oldal is...biztos, hogy még megfordulok itt egy párszor:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Eracsa, nagyon örülök, hogy tetszik az oldalam. :) Gyere máskor is, várlak szeretettel... :D

      Törlés
  12. Megcsináltam ezzel a tésztával, de sonkás ananászosra. :) Ja, és fele részben Graham liszttel. Nagyon jó lett a tésztája így is. Annyit változtattam, hogy tettem hozzá egy lapos kávéskanál fruktózt. A lekenéshez pedig egy kis paradicsompürét kevertem kb. ugyanannyi ketchuppal, bele pizzafűszer, só, bors. Nagyon finom lett! :) Köszi a receptet!
    Egyébként eredetileg mihez való volt ez a tészta? Mit lehetne még készíteni belőle? :) Először fura volt, hogy nem azt a pizzatészta ízt érzem, de nagyon jó puha tészta. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, elolvasva is nagyon finomra készítetted, köszönöm szépen, hogy megírtad - örülök, hogy tetszik és ízlik a tésztája.
      Hasonló tésztával szoktam készíteni a különböző kelt süteményeket is, annyi különbséggel, hogy amikor sütit készítek a tésztából, akkor általában a víz helyett tejet használok... Sok más kelt tésztás süteményt készíthet ezzel a tésztával, mert tényleg nagyon jó puha és finom.

      Törlés
  13. Ma elkészitettem a pizzát a recepted akapján,isteni finom lett.Párom is nagyon dicsërte.Köszönöm.

    VálaszTörlés
  14. Kiprobaltam a hetvegem. Szupeeeeer! Koszi a receptet!
    A kovetkezo a ropogos pizza lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlik. A ropogós is nagyon finom. :)

      Törlés
  15. Szia érdeklődnék hogy az élesztőt nem kell felfutattni? Enikő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Enikő!
      A langyos vízben egy csipet cukorral felfuttathatod, de nem muszáj ennél a receptnél. Elég, ha csak elkevered a vízben.
      Jó sütést!

      Törlés
  16. Isteni a recept 💕 kár hogy nem tudok képet csatolni. Puha laza tészta ...ezentúl csak ezt csinálom. A család imádta! Bár a recepteidben még nem csalódtam 🥰

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban