Csokoládékrémes rolád

Puha piskóta tészta, melynek érdekessége, hogy nem liszttel, hanem csokoládé pudingporral készül - a töltelék pedig nem túl édes, habkönnyű csokoládékrém. A vasárnapi ebéd tökéletes befejezése lehet ez a sütemény, de egy ünnepi asztalon is nagyon jól mutat. 
A családom egyik nagy kedvence!





Hozzávalók a tésztához: 
kb. 30x35 cm-es tepsihez
 3 nagyobb tojás
 10 dkg cukor
 2 csomag 48 grammos csokoládéízű pudingpor
 fél cs. sütőpor
2-3 evőkanál langyos víz

A krémhez: 
 10 dkg étcsokoládé 
 20 dkg vaj 
 15 dkg porcukor
 4-5 dkg kókuszreszelék
 1 csomag csokoládéízű pudingpor
3 dl tej
 2 evőkanál kristálycukor 


S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



 Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját habosra keverjük a cukor felével, majd adunk hozzá 2-3 evőkanál vizet - attól függően, hogy mennyire érezzük sűrűnek a masszát. A fehérjét is kissé felverjük, hozzáadjuk a cukor másik felét és kemény habbá verjük. A tojássárgás masszába beleszitáljuk a pudingpor és sütőpor keverékét, simára keverjük. Végül belekeverjük a tojásfehérje habnak először csak az 1/3-át - ezzel lazítjuk fel a masszát, majd hozzákevejük a többi felvert tojásfehérjét is, de ezt már óvatosabban, hogy ne törjön össze a hab.
  2. A masszát vajazott/lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe egyengetjük és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 8-9 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát! De nem süssük túl, vigyázzunk, mert ha kiszárad, nem lehet feltekerni!
  3. Amiko megsült, tiszta konyharuhára borítjuk, ezzel együtt feltekerjük, így hagyjuk teljesen kihűlni. 
  4. A krémhez: a pudingport pici tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet és a 2 evőkanál kristálycukrot és közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hideg vízre állítva, kevergetve teljesen kihűtjük. (Nem muszáj hideg vízbe tenni a lábast, lehet csak kevergetve hűteni is, de hideg vízben gyorsabban hűl.)
  5. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, langyosra hűtjük, közben a vajat habosra keverjük a porcukorral.
  6. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel, a langyosra hűlt csokoládéval és a kókuszreszelékkel. 
  7. Kitekerjük a piskótát a konyharuhából, megkenjük a krém kb. háromnegyedével, majd újból feltekerjük óvatosan, és kívülről is körbekenjük a maradék krémmel. A tetejét meghintjük kókuszreszelékkel.
  8. Hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órát, hogy szépen lehessen szeletelni.





Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Imádom az ilyen feltekert süteményeket, minden ízesítés jöhet, ez a csokis-kókuszos kombináció pedig kifejezetten jöhet:) És a fényképeid...egyszerűen gyönyörűek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, aranyos vagy, örülök, hogy tetszenek a fotóim. :)

      Törlés
  2. Hu ezt most szívesen megenném ebbe a borongós időben :) Nagyon jól néz ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Évi. Szívesen adnék, ha a közelben laknál... :D

      Törlés
  3. De jó Neked, még mindig vannak tulipánjaid? Szépek! Egy szelet süti kíséretében teleportálhatna egy ilyen szép piros tulipán is mellém.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, teleportálom... :D :D
      Aha, még mindig vannak tulipánjaim, rengeteg van az udvaron nálunk is, és Anyukáméknál is. Az egyik korai tulipán, a másik később nyílik, melyik milyen fajta. De a színes törpe tulipánok még most kezdenek majd nyílni, szóval még jövök tulipáncsokorral. :D
      Örülök, hogy benéztél.

      Törlés
  4. Nagyon finom lehet és nagyon szép! Érdekes hogy a tésztájában semmi liszt nincs?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a lisztet a két csomag pudingpor helyettesíti, de semmi különbség nincs az ízében, szerintem az állagában sem. Nagyon laza, puha, könnyű a tésztája, próbáld ki Éva. :)

      Törlés
  5. Nagyon tetszik ez a desszert, küldhetnél kóstolót...:)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű lett a roládod, úgy mint a tulipánok és a tányér is....

    VálaszTörlés
  7. Van még? :) Csupacsoki süti, kókusszal feldobva biztosan nagyon fincsi a krémje, nem is csodálom, hogy ennyire ízlett! :)

    VálaszTörlés
  8. Oh! Ez maga a csoda! ilyet keresek régen,már mentem is a receptet. Puszi érte!!! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor örülök, hogy rátaláltál erre a receptre! Puszi neked is. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban