CSOKOLÁDÉS LINZERRUDAK

Mutatós, finom vendégváró, Nekem ízlik, nemhiába rögtön kiszemeltem az 1 hete vásárolt csodaszép süteményes könyvemben... :)) Már akkor tudtam, hogy ezt hamarosan meg fogom sütni, de hogy ennyire gyors leszek, azt nem gondoltam volna. :-)
Férjem névnapjára készült ez a sütemény. Bár Ő a linzert nem nagyon szereti, de így csokis krémmel feltuningolva "bejött" Neki. ;-)
A krémről jut eszembe! Nekem nem ízlett a könyvben szereplő krém, mert igencsak margarinos ízű volt és Mi az ilyet nem szeretjük, ezért tettem bele étcsokit is. + a krém mennyisége is tetemes lett, elég lett volna a fele is, úgyhogy az itt lévő receptben már a saját kikísérletezett verziómat írom le - szerintem így már jó minden! ;-))
  A szép időnek köszönhetően végre nyílnak a kis szerény ibolyák > az egész udvarunkat beterítik. :) Az illatuk annyira kellemes, egyáltalán nem erős és tolakodó, imádom! :D Az aranyesőink is kezdenek virágba borulni, lassan tehát életre kel az udvarunk a növények és virágok által. :)) A mai fotóimba belecsempésztem az ibolyáimat és aranyesőimet is. :))




Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 1 cs. vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- kb. 1 dl tej

A krémhez:
- 1 cs. csokoládé ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé

A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé (ilyen esetekre a barátnőm a Boci étcsokoládét javasolta nemrégiben, azóta mindig azt használom és nagyon bevált a sütemények tetejére + a süteményekbe is, ha valamelyikbe csoki kell - a fenti krémbe is azt tettem)
- 1 evőkanál olaj

1. Rögtön az elején a pudingport a tejjel sűrűre főzöm, és amíg kihűl, addig elkészítem a tésztát.
2. A lisztet összekeverem a cukrokkal, majd elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat (ilyenkor, ha lehet, akkor bio citromot használjunk). Jól formázható tésztává gyúrom, majd 5 mm vastagságúra kinyújtom, és kb 8 centi hosszú és 1,5-2 cm széles csíkokra vágom. 
3. Sütőpapíros tepsibe teszem, tetejét lekenem tejjel és előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütésen 6-8 perc alatt megsütöm (világos maradjon és puha, amikor kivesszük a sütőből - különben nem fog jól átpuhulni még a krémmel sem, ha túlsütjük). 
4. Közben a margarint a porcukorral habosra keverem, és amikor teljesen kihűlt a puding, akkor alaposan összekeverem, hogy jó krémes legyen. 
5. Az étcsokit gőz fölött megolvasztom és az olvasztott csokit beleteszem a krémbe és jól összekavarom.
6. A krémet nyomózsákba vagy egy levágott sarkú zacskóba kanalazom, és két-két rudat összeragasztok vele.
7. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztom, elkeverem benne az olajat, és vékony sugárban a sütemények tetejére csorgatom.
Egy napig állni hagyom a süteményt, hogy átpuhuljon a tészta.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Isten éltesse a férjedet!
    Nagyon szépek a linzerek,jó hogy változtattál a krémen mi se szeretjük a vajas töltelékeket. De a te verziód tetszik viszem is a receptet:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom sütemény lehet, és egyszerű elkészíteni. Én is jobban szeretem az ilyen főzött krémeket, mint a tömény margarinosat. Nagyon szépek a képek, és olyan igazi tavasz, és húsvéti hangulat árad róluk.

    A férjednek boldog névnapot kívánok!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a névnapi jókívánságot is, és a többit is! Nagyon aranyos vagy... Igen, már Én is teljesen húsvéti lázban égek - a karácsony után ez a második kedvenc ünnepem, csak kár, hogy már nem olyan, mint régen volt gyerekkoromban. (akkor nagyon izgatottan vártam a húsvétot, nagyon szerettem Apukámmal tojást festeni, segíteni a sütikben Anyukámnak... jó emlék:))

      Törlés
  3. Klassz a linzered! Mi majd húsvétra készítünk, nálunk elmaradhatatlan minden ünnepen, a fiúink szeretik. A virágok is nagyon csinosak. Igazi tavaszi képek lettek.

    VálaszTörlés
  4. Ígéretesnek hangzik. Nálunk bejönnek az ilyen krémes dolgok. Húsvétra lehet beveszem a repertoárba. Köszönet érte kedves Gabriella!!!

    VálaszTörlés
  5. Pár mondatban: 1. Isten éltesse Gabit! 2. Nagyon dekoratív süti lett, enném ;-) 3. imádom mindegyik fotót, csak azt sajnálom, hogy nem érzem az ibolya illatát!!! :) Puszik! B.csek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi B.csek, átadtam Gabinak. :) Az ibolya illatát tényleg sajnálhatod (mármint, hogy nem érzed), Én annyira, de annyira imádom!!! Olyan kis édes, aranyos, szerény virág... :)
      Puszillak

      Törlés
  6. Férjednek boldog nevenapját...:) Ezek a rudak, annyira jól néznek ki! A fotóid, pedig olyanok mintha már húsvét lenne, nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lilla! A férjem nevében is, + egyébként is mindent, kedves vagy. :)

      Törlés
  7. Nagyon mutatós kis süti, és biztosan finom is! Szép lett! :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépek!Gratulálok! Vidám és színes ahogy én is szeretem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hogy benéztél hozzám, örülök! :)

      Törlés
  9. De jó tavaszi-húsvéti hangulatú fotók! A süti meg imádnivaló:-) Az ibolyák is, illatostul. Az én ibolyáim nagy része kifagyott, vagy mi lelte őket... de mutatóba maradt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gerdi, köszi. Kár, hogy nagy része kifagyott az ibolyáidnak, bár eléggé tudnak terjedni, legalább maradt belőlük - az a lényeg. :)

      Törlés
  10. Isten éltesse a férjedet! Finom sütivel lepted meg! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Barbi, átadom a férjemnek. :)

      Törlés
  11. Szia!
    Szeretnélek játékra hívni a Kutya és Konyha blog írójához.
    Folytatódik az Online Vacsoracsata 2. fordulója.
    http://kutyaeskonyha.blogspot.com/2012/03/jatek-az-izekkel.html
    Ha van kedved gyere játszani!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen megnézem ezt a játékot, csak sajnos így az ünnepek előtt egyre kevesebb az időm (nemcsak takarítás és sütés-főzés, hanem virágoskert és egyebek... ki sem látszom a dolgokból:))

      Törlés
    2. Ja! De mindenképpen köszönöm szépen, hogy szóltál és gondoltál rám is! :))

      Törlés
  12. Gyönyörű a sütid, szépek a képek, itt a tavasz ibolya illattal és más virágok illatával együtt, nemsokára húsvét, amikor minket is megöntöznek és a locsolásért cserébe ilyen finom édességet kapnak, hát kell ennél több?...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban