Sajtos aprósütemények

Gyorsan elkészíthető, nagyon finom omlósan ropogós vendégváró vagy családi nassolni való. A különböző formák, valamint a sajt, magvak változatossá teszik mind kinézetre, mind elfogyasztás szempontjából. Garantált a sikere. Nálunk legalább is pillanatok alatt elfogyott. 




Hozzávalók: 

kb. 60 darabhoz

250 g finomliszt vagy rétesliszt

fél kávéskanál szódabikarbóna

1 csapott teáskanál só

200 g reszelt trappista sajt

150 g szoba-hőmérsékletű vaj

1 evőkanál sertészsír

kb. 50 ml tej

+ a tetejére 1 felvert tojás, 10 dkg reszelt trappista sajt, lenmag, szezámmag


L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM 

megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu



Elkészítés:

1.   1. A lisztet keverjük össze a sóval, szódabikarbónával és a reszelt sajttal. Morzsoljuk el a vajjal és zsírral, végül fokozatosan annyi tejet adjunk hozzá, hogy jó lágy, de ne ragacsos, könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
2. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra kb. 4 mm vastagra. A tetejét lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és a magvakkal, majd tetszés szerinti rudakra felvágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
3. A másik tésztát kinyújtjuk szintén 4 mm vastagra és kiszúrjuk a perecszaggatóval. (Ha nincs perecforma, a kinyújtott tésztát vágjuk fel csíkokra, a csíkokat sodorjuk meg egy kicsit és formázzunk belőlük perecet.) A kis pereceket sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és a magvakkal.
4. A harmadik tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, a tetejét berácsozzuk és egy 3 cm átmérőjű mini pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, a tetejét lekenjük a maradék felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és a magvakkal.
5. A kis süteményeket előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel aranybarnára sütjük. A rudak és perecek sütési ideje kb. 15 perc. A kis pogácsát kb. 17 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)


Fázisfotók





Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban