Fanta szelet
Ez a népszerű sütemény tökéletes választás bármelyik évszakban hétköznapra, ünnepi alkalmakra egyaránt. A puha kakaós piskótát jól kiegészíti a krémes túrótöltelék és mindezt megkoronázza az üdítően narancsos zseléréteg. Az elkészítése egyszerű, ha eddig nem próbáltad, ne hagyd ki, biztos, hogy rabja leszel!
Hozzávalók:
20x30 cm-es tepsihez
5 nagyobb tojás
120 g kristálycukor
120 g finomliszt
20 g holland kakaópor
1 csomag sütőpor (12 g)
A krémhez:
500 g tehéntúró
200 g kristálycukor
150 g szoba-hőmérsékletű vaj
1 teáskanál vanília kivonat vagy 2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja (kezeletlen)
A narancszseléhez:
6 dl 100 %-os rostos narancslé (vagy egyéb narancslé)
6 dkg kristálycukor
1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
A L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vagy kikenjük enyhén vajjal és meghintjük liszttel.
- Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzászitáljuk a liszt, kakaópor és sütőpor keverékét - összekeverjük. Beleegyengetjük a tepsibe.
- Az előmelegített 170 fokos, légkeveréses sütőben kb. 14 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!
- Borítsuk ki süteményrácsra, hagyjuk teljesen kihűlni!
- A krémhez a hozzávalókat keverjük kissé krémes állagúra, majd egyengessük el a tészta tetején. Tegyük be a hűtőbe.
- A zseléhez egy lábasban keverjük csomómentesre a pudingport és a cukrot 1 dl narancslével, majd öntsük hozzá a maradék narancslevet is, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Ha elkészült, zárjuk el alatta a lángot és néhány percig kevergetve hűtsük langyosra. Amikor már nem olyan meleg, de még folyékony állapotú, öntsük rá a túrókrémre, óvatosan simítsuk el.
- Majd tegyük legalább 2 órára vagy egész éjszakára a hűtőbe dermedni. Szeletelve tálaljuk.
Finomat sütöttél, nagyon jón néz ki! Ismerem ezt a receptet, de még nem sütöttem meg. Már ideje lenne hogy megpróbálkozzam én is vele.
VálaszTörlésSzia Katalin!
TörlésValóban nagyon finom süti, nekem az egyik nagy kedvencem! Készítsd el, egyszerű, gyors, finom! :)
A receptjeid közül eddig mindegyik be vált pontosak a receptek, egyikben sem csalódtam! Egy kérdésem lenne, kristálycukor kell a túrókrémbe? Nem porcukor?
VálaszTörlésSzia!
TörlésÖrülök, hogy szereted a receptjeimet. :)
Kristálycukrot szoktam beletenni a túrótöltelékbe ennél a receptnél.