Natúr csirkemell görög salátával

Kedvencem a natúr csirkemell akár salátával vagy valamilyen körettel (párolt rizs, sós burgonya...), mert egyszerű és viszonylag gyorsan elkészíthető. Ezáltal remek ebéd vagy vacsora a sűrű teendőkkel, munkával teli hétköznapokon. Bár én a natúr csirkemellet egy minimális ízesítéssel készítem mindig, mert így valami mennyei ízt kapok, és olyan jó omlós, szaftos marad a hús. Mutatom is, hogyan készül nálam...




Hozzávalók:

1 egész csirkemell (kb. 50 dkg)

só ízlés szerint

őrölt bors ízlés szerint

4 evőkanál olaj

3 dkg vaj

1 ág rozmaring

1 nagyobb cikk fokhagyma


MÁR  K É T  S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E M  IS MEGJELENT!

Megrendelheted saját webshopunkban (Pöttyös Otthon webáruház) az alábbi linkre kattintva: 

www.pottyosotthon.hu



Elkészítés:

  1. A görög saláta receptet ide kattintva találod.
  2. A megmosott, megtörölt csirkemellet 4 (nagyjából egyenlő) szeletre vágjuk. (Nem verjük ki, vastag szeletre/darabra hagyjuk!) A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd közepestől kicsit erősebb lángon kezdjük el sütni a húsokat. Sütés közben forgatjuk a húst fél vagy 1 percenként - attól függően, hogy mennyire sül, pirul az alja. Összesen 8 percig sütjük így forgatva. Közben a sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  4. Olajjal enyhén kikenünk egy kisebb tepsit, beletesszük a csirkemell szeleteket/darabokat és 150 fokos légkeveréses sütőben sütjük 15 percig.
  5. A letelt 15 perc sütés után kivesszük a húst a sütőből. Az előbbi serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beledobjuk a rozmaring ágat és a megtisztított/megmosott, összezúzott fokhagymát, összekeverjük. Beletesszük a húst (beleöntjük a tepsiből az esetlegesen kisült húslevet is), és így sütjük, átforgatjuk, locsolgatjuk a húst még 1-2 percig. 
  6. A salátával tálaljuk.

Mielőtt a sütőbe tettem...



Jó étvágyat!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban