Csokoládékrémes rudak
Az előre összeállított leveles tészták soha nem okoznak csalódást - akár édes, akár sós süteményt készítünk belőle. Most egy csokikrémmel töltött változatot hoztam, melyet "megbolondítottam" egy kis őszibarackkal. Gyors vendégvárónak tökéletes, de családi nassolni valóként is megállja a helyét. 😊
Hozzávalók 12 darabhoz:
50 dkg leveles tészta
pici liszt a nyújtáshoz
porcukor a díszítéshez
1 kisebb tojás a sütik lekenéséhez
A töltelékhez:
50 ml főzőtejszín
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
2-3 nagyobb őszibarack vagy nektarin
(őszibarack befőttel is készíthető)
MÁR K É T S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E M IS MEGJELENT!
Megrendelhetők az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A töltelékhez forraljuk fel a tejszínt, zárjuk el alatta a lángot, tegyük bele az eltördelt csokoládét, és addig kevergessük, amíg szép simán elolvad benne a csoki.
- A megtisztított, kimagozott barackokat vágjuk vékony szeletekre vagy kockákra.
- A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, vágjuk egyforma 12 cm x 8 cm-es téglalapokra. A csokikrém 3/4-ét osszuk szét a lapok közepén, tegyünk rá barackdarabokat.
- A tészta széleit kenjük meg a felvert tojással, majd tekerjük fel rúd alakba. A két végét nyomkodjuk össze, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. (Munkafolyamatok lentebb fotókon.)
- Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk egymástól picit távolabb, kenjük le a tetejét a felvert tojással. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranysárga lesz.
- Süteményrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd csorgassuk rá a megmaradt csokikrémet és hintsük meg porcukorral.
Munkafolyamatok
Jó étvágyat!
De szépek lettek! Nagyon finomak lehetnek, a csoki és az őszibarack jó párosításnak tűnik 😊.
VálaszTörlésKöszönöm Katalin.
TörlésMás gyümölccsel is mehet?
VálaszTörlés