Csokoládékrémes rudak

Az előre összeállított leveles tészták soha nem okoznak csalódást - akár édes, akár sós süteményt készítünk belőle. Most egy csokikrémmel töltött változatot hoztam, melyet "megbolondítottam" egy kis őszibarackkal. Gyors vendégvárónak tökéletes, de családi nassolni valóként is megállja a helyét. 😊




Hozzávalók 12 darabhoz:

50 dkg leveles tészta

pici liszt a nyújtáshoz

porcukor a díszítéshez

1 kisebb tojás a sütik lekenéséhez

 

A töltelékhez:

50 ml főzőtejszín

5 dkg étcsokoládé

5 dkg tejcsokoládé

2-3 nagyobb őszibarack vagy nektarin

(őszibarack befőttel is készíthető)


MÁR  K É T  S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E M  IS MEGJELENT!

Megrendelhetők az alábbi linkre kattintva:


Elkészítés:

  1. A töltelékhez forraljuk fel a tejszínt, zárjuk el alatta a lángot, tegyük bele az eltördelt csokoládét, és addig kevergessük, amíg szép simán elolvad benne a csoki.
  2. A megtisztított, kimagozott barackokat vágjuk vékony szeletekre vagy kockákra.
  3. A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, vágjuk egyforma 12 cm x 8 cm-es téglalapokra. A csokikrém 3/4-ét osszuk szét a lapok közepén, tegyünk rá barackdarabokat.
  4. A tészta széleit kenjük meg a felvert tojással, majd tekerjük fel rúd alakba. A két végét nyomkodjuk össze, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. (Munkafolyamatok lentebb fotókon.)
  5. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk egymástól picit távolabb, kenjük le a tetejét a felvert tojással. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranysárga lesz.
  6. Süteményrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd csorgassuk rá a megmaradt csokikrémet és hintsük meg porcukorral.

Munkafolyamatok






Jó étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban