Tejszínes brokkolikrémleves
Gyors, egyszerű, laktató, nagyon finom!
Évek óta a család kedvence ez a brokkolikrémleves. Nagyon sokszor készítem a gyorsasága és egyszerűsége miatt. Mivel tegnap Istagram történetben megosztottam róla egy mini videót, ahogy épp a tűzhelyen rotyog, és többen is kértétek a receptet... Gondoltam, készítek róla egy röpke fotót és megosztom veletek. 😊
Hozzávalók:
4 személy
1 nagyobb fej brokkoli
2 közepes burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1,8 liter húsalaplé
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
őrölt szerecsendió ízlés szerint
2 dl tejszín
A tálaláshoz:
pirított kenyérkockák
reszelt sajt
A süteményes könyvem és a pöttyös kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A megtisztított és megmosott fokhagymát és hagymát apróra vágjuk, a megmosott brokkolit rózsákra szedjük, a meghámozott/megmosott burgonyát kockákra vágjuk.
- Mindent beleteszünk egy lábasba vagy fazékba, felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket. Közben ízesítjük a sóval, borssal, szerecsendióval.
- Amikor megpuhult a burgonya és brokkoli is, akkor botmixerrel pürésítjük.
- Egy kis tálkába veszünk ki a levesből pár kanállal, összekeverjük a tejszínnel, majd hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Közben megkóstoljuk és ízesítjük még, ha valami fűszer hiányzik belőle (só, bors szerecsendió).
- Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése