Tejszínes brokkolikrémleves
Gyors, egyszerű, laktató, nagyon finom!
Évek óta a család kedvence ez a brokkolikrémleves. Sokszor készítem a gyorsasága és egyszerűsége miatt.
Hozzávalók:
4 személy
1 nagyobb fej brokkoli
2 közepes burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1,8 liter húsalaplé
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
őrölt szerecsendió ízlés szerint
2 dl tejszín
A tálaláshoz:
pirított kenyérkockák
reszelt sajt
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A megtisztított és megmosott fokhagymát és hagymát apróra vágjuk, a megmosott brokkolit rózsákra szedjük, a meghámozott/megmosott burgonyát kockákra vágjuk.
- Mindent beleteszünk egy lábasba vagy fazékba, felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket. Közben ízesítjük a sóval, borssal, szerecsendióval.
- Amikor megpuhult a burgonya és brokkoli is, akkor botmixerrel pürésítjük.
- Egy kis tálkába veszünk ki a levesből pár kanállal, összekeverjük a tejszínnel, majd hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Közben megkóstoljuk és ízesítjük még, ha valami fűszer hiányzik belőle (só, bors szerecsendió).
- Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.
Mivel az idén most osztok meg először receptet, szeretném emlékbe itt hagyni a karácsonyfánkról egy fotót. Az elmúlt években ez volt az egyik legszebb fenyőnk, büszkék is voltunk rá nagyon az ünnepek alatt - imádtuk, és olyan boldogan díszítettük Szenteste délutánján együtt négyen. Majdnem 3 méter magas, 1,5 méter széles normand fenyő... az illata is annyira kellemes. (Megsúgom, még mindig itt van a lakásban, mert eddig nem hullott a levele, de a napokban már biztos búcsút veszünk tőle.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése