Habkönnyű gyümölcsös szelet

Ebbe a kevert tésztamasszába egy kis tejszínhabot is felverünk, ettől lesz olyan habkönnyű és pihe-puha. Mellette szól még a gyorsaság is, hiszen egy tálban keverünk össze mindent folyamatosan pár perc alatt - a gyümölcsök tetszés és ízlés szerint kerülnek bele, és a sütési idő is mindössze 15-18 perc. Viszonylag nagy adagnak mondható, de nálunk igen hamar elfogyott. Azért másnapra hagytam meg 2-3 szeletet a fiúknak, ezzel kijelenthetem, hogy másnapra is nagyon finom puha marad. Nyáron sok más gyümölccsel is el fogom készíteni, most ez lett a kedvenc recept.


 

 Hozzávalók:

kb. 30x35 cm-es tepsihez

200 ml habtejszín 

20 dkg kristálycukor

30 dkg finomliszt (nálam 20 dkg finomliszt + 10 dkg tönkölybúzaliszt)

5 db nagyobb tojás

1 csomag sütőpor (12 g)

1 csomag vaníliás cukor

kb. 1 dl tej

+ ízlés szerint gyümölcsök (nálam áfonya, eper, cseresznye)

a tetejére pici porcukor

 

S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M

és a pöttyös kézműves kerámiák

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu    

 

Elkészítés:

  1. A tepsit enyhén kivajazzuk, meghintjük liszttel.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A tojást a cukrokkal habosra keverjük a mixer legmagasabb fokozatán kb. 4-5 percig (fehéredésig). Majd hozzáadjuk a hideg habtejszínt, felverjük. Végül fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is, simára. Mivel ekkor még elég sűrű a tészta, hozzáöntjük a tejet, mellyel szintén simára keverjük. (Érdemes fokozatosan hozzáöntetni, nem biztos, hogy kell - ez függ a tojás méretétől, a liszt minőségétől, a tejszín zsírosságától és felverhetőségétől stb.)
  4. A tésztamasszát a tepsibe egyengetjük, ízlés szerint belepotyogtatjuk a megmosott, megszárított gyümölcsöket.
  5. Az előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 15-17 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát!)
  6. A langyos vagy kihűlt tésztát felszeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Sütés előtt





Jó étvágyat! 

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Ma megcsináltam, annyira finom, hogy már alig van belőle. Új kedvenc :)

    VálaszTörlés
  2. Én is megsütöttem - nagyon finom lett, bár nekem nem nőtt fel és nagyon hig is lett a tésztája - a tojás szépen felhabosodott, majd amikor atejszint hozzáöntöttem, akkor egészen folyós lett. Következőkor a habbá vert tojáshoz keverem majd a habbá vert tejszint .

    VálaszTörlés
  3. Én nem vertem fel a tejszínt, tej nem kellet bele, gyönyörűen feljött .tetejére karamellizált alma körte került fahéjjal.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban