Amerikai krémes

Puha kakaós piskóta, habkönnyű vaníliás krém és tejszínhab. Annyira finom ez a sütemény, nem túl édes. Emellett nagyon egyszerű, gyorsan elkészül. 

Anyák napjára készítettem, ezzel köszöntöttem fel Anyukámat. Szerettem volna egy elegáns, finom süteményt, amit a gyerekek mellett is gyorsan és egyszerűen el tudok készíteni. Nagyon örült neki Anyukám, és ízlett az egész családnak, amikor ebéd után megrohamoztuk a kínáló tálat. 😊 



 Hozzávalók a kakaós piskótához:

kb. 27x37 cm-es tepsihez

7 nagyobb tojássárgája

18 dkg kristálycukor

20 dkg finomliszt

1 cs. sütőpor (12 g)

2 evőkanál holland kakaópor vagy cukrozatlan kakaópor

13 evőkanál víz   

 

A vaníliás krémhez:

7 tojásfehérje

9 evőkanál kristálycukor

2 csomag vaníliás pudingpor

6 dl víz

 

A tetejére:

4 dl habtejszín

1 csomag habfixáló

5 dkg tejcsokoládé reszelve

 

L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM

és a meseszép pöttyös kézműves kerámiák

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

https://pottyosotthon.hu    


 Elkészítés: 

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  2. A tepsit enyhén kivajazzuk, meghintjük liszttel.
  3. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), belekeverjük a vizet, majd hozzászitáljuk a liszt + sütőpor + kakaópor keverékét - simára keverjük. (Ha esetleg nagyon sűrűnek érezzük, adhatunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet, de ha nagyobb tojással készítjük, akkor már nem kellesz hozzá plusz víz.)
  4. A tésztamasszát a tepsibe egyengetjük és alsó-felső programon, 180 fokon kb. 13-15 percig sütjük. 
  5. Közben a tojások fehérjét habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább habosítjuk. Félretesszük.
  6. Egy lábasba öntünk 5 dl vizet, a maradék 1 dl vízben simára keverjük a pudingporokat (csomómentesre), majd hozzáöntjük az 5 dl vízhez és közepes lángon, kevergetve, sűrűre főzzük. Levesszük a tűzhelyről, és a még forró pudingot összekeverjük a tojásfehérje habbal.
  7. Ha sült a tésztánk 13-15 percet és már szinte készre sült, kivesszük a sütőből, ráöntjük a vaníliás habot egyenletesen, és visszatesszük a sütőbe, így sütjük még kb. 10 percig. 
  8. A megsült süteményt kivesszük a sütőből, teljesen kihűtjük! 
  9. A tejszínhabot előírás szerint felverjük a habfixálóval, majd rákenjük a kihűlt!! sütemény tetejére. Tejcsokoládét reszelünk rá. 
  10. Tehetjük hűtőbe dermedni 1-2 órára a szebb szeletelés érdekében, de azonnal is szeletelhető már. Viszont mindenképp hűtőben tároljuk!


 



Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Szép és nagyon finom lehetett! Most szívesen elvennék a tányérodról belőle 1-2 darabot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva. Valóban nagyon szép és finom süti. :)

      Törlés
  2. Szia Gabriella! Segíts nekem légyszíves . Megszoktam ,hogy nálad minden flottul le van írva ,így tökéletes a siker. Most viszont hiányolom a tepsi méretét. Megtennéd ,hogy pótlod ,köszönöm. Nagyon szeretem a receptjeidet, vannak köztük mára már elmaradhatatlan sütik ünnepekre. Üdvözlettel: Era

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Era! A tepsi méretét mindig a "hozzávalók" résznél tüntetem fel. Ennél a receptnél is oda van írva, csak biztos elkerülte a figyelmedet - semmi baj, azért leírom neked ide is: kb. 27x37 cm-es tepsiben készítem.
      Jó sütést! :)

      Törlés
    2. Köszönöm szépen. Holnap jön haza a lányom az egyetemről,ezzel szeretném fogadni.Üdvözlettel: Era

      Törlés
  3. Szia ! A tepsi méretét megkérdezhetem ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Era, a tepsi méretét mindig a "hozzávalók" résznél tüntetem fel. Ennél a receptnél is ott található, csak biztos elkerülte a figyelmedet. Semmi gond. A tepsi mérete kb. 27x37 cm.

      Törlés
  4. Tetszik a recept,nagyon koszonom.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nagyon féltem ettől a süteménytől, de hála a jó receptnek nagyon flottul elkészült és a végeredmény szuper! Bár hívjunk vendégeket, mert elég kiadós adag és képtelenség ellenállni neki! Köszönöm ezt is! Zsuzska

    VálaszTörlés
  6. Szia Gabriella a tojás habot kézzel óvatosan kevered a pudinghoz vagy géppel?köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Kézzel, fakanállal keverem hozzá a tojáshabot a még forró pudinghoz, egy kicsit óvatosabban.
      Jó sütést!

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban