Kakaós körtés kevert
Puha (nem száraz tésztájú), kakaós, körtés süti, melynek hozzávalóit egy tálban pár perc alatt összekeverjük, sütjük kb. 20 percig, és már ehető is. Nagyon finom, igazi őszies ízvilágú süti. Imádom elkészíteni és enni is! 😊
Hozzávalók:
20x30 cm-es tepsihez
5 tojás
18 dkg kristálycukor
80 ml tej
80 ml olaj
20 dkg finomliszt
10 g sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1-2 kávéskanál őrölt fahéj ízlés szerint
3 db nagyobb körte
+ pici citromlé
A L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A körtéket megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy kisebb tálba kis citromlevet öntünk, a felkockázott körtéket ebben megforgatjuk, hogy ne barnuljanak meg, majd leszűrjük és félre tesszük.
- Az egész tojásokat a cukorral a kézi mixer legmagasabb fokozatán kb. 5 percig verjük (habosra, fehéredésig). Hozzákeverjük először a tejet, majd az olajat, végül beleszitáljuk a kakaóporral
- , fahéjjal és sütőporral összekevert lisztet. Ekkor már kisebb fokozaton keverjük össze.
- A masszát az enyhén kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük, belepotyogtatjuk ide-oda a kockázott körtéket.
- Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát! De ne süssük túl a tésztát, mert kiszárad!
- A megsült tésztát kiborítjuk süteményrácsra vagy fatáblára és már langyosan, porcukorral meghintve szeletelhetjük is.
Tipp: Zárható dobozban tárolva másnapra is finom puha marad.
Sütés előtt
Jó étvágyat!
Nagyon jól néz ki! Ezt el fogom készíteni.
VálaszTörlésMa megsütöttem a süteményt, nagyon finom, könnyű, puha a tésztája. Gyorsan elkészíthető finomság! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon finom lett, köszönöm a jó receptet
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlik, szívesen.
Törlés