Sajtos-sonkás tejfölös kifli - teljes kiőrlésű

Nagyon finom, puha kifli - még másnap is! Sütöttem már rengeteg alkalommal külön sajtos kiflit és külön sonkásat is, de most szerettem volna a kettőt kombinálni úgy, hogy ne legyen száraz a töltelék, emiatt kevertem bele egy kis tejfölt, pici mustárt és majonézt is... Jaj, annyira finom lett! Az egész család odavolt érte, de komolyan! Imádni való!




Hozzávalók:
24 darabhoz
12,5 finomliszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5 dkg friss élesztő
0,9 dl tej (90 ml)
1 csapott teáskanál só
kb. 10 dkg tejföl
12 dkg olvasztott vaj (langyosra hűtve!)

A töltelékhez:
8 dkg szeletelt sonka
4-5 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, pannónia stb.)
2 kávéskanál mustár
2 teáskanál majonéz
7-8 dkg tejföl
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint

+ a tetejére 1 tojássárgája pár csepp vízzel keverve
és 2-3 dkg reszelt sajt


M E G J E L E N T  A  MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!

Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon
 webáruházban az alábbi linkre kattintva:


Elkészítés:
  1.  Az élesztőt a langyos tejben morzsoljuk el, futtassuk fel.
  2. A liszteket szitáljuk át, keverjük össze - a sóval is. Adjuk hozzá a tejfölt, majd az olvasztott vajat, végül a felfuttatott élesztős tejet. Dagasszuk sima, ruganyos tésztává. Jó lágy legyen, de ne ragadjon. (Ha nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy tej hozzáadásával korrigáljuk.) Letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez vágjuk a sonkát apró kockákra és keverjük össze a többi hozzávalóval.
  4. A megkelt tésztát vegyük ketté. Nyújtsuk ki az egyiket kör alakúra (kb. 3-4 mm vastagra), kenjük meg egyenletesen a töltelék felével, vágjuk 12 egyforma cikkre, majd csavarjuk fel. Ugyanígy járjunk el a tészta másik felével is.
  5. A kifliket helyezzük sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le a tojássárgája + víz keverékével és szórjuk meg pici reszelt sajttal.
  6. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-18 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Munkafolyamatok












Jó étvágyat!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban