Csokis-banános kakaós muffin

Ezt a muffint mindenképp ajánlom kipróbálásra még annak is, aki nem szereti a muffinokat! Ráadásul rögtön dupla adaggal érdemes készíteni, mert nagyon kínálja és eteti magát. Az egyszeri adag nagyon kevés, szinte verekedni kell érte a családtagokkal. 😊 
Puha, ruganyos, szaftos, csupa csoki - annyira finom! Villámgyors desszert hétköznap estére vagy akár hétvégére is, amikor nincs kedvünk vagy időnk nagy sütögetéshez. A hozzávalókat 1 perc alatt összekeverjük, 20 percig sütjük és már ehetjük is. (Egyébként tízóraira is csomagolhatjuk nyugodtan.)

Én és a családom nem vagyunk muffin rajongók - nem szeretjük, nem tudom, miért...? Életemben talán 4-5 alkalommal sütöttem valamilyen muffint. De mostanában rá vagyok kényszerülve a villám sütögetésre az időhiány miatt... Édesség viszont kell, mert nagyon édes szájúak vagyunk! Volt itthon egy jó érett banánom, melyet el kellett használnom + rengeteg csoki mikulás decemberről a kisfiaim csomagjaiból, így született az ötlet erre a muffinra. Milyen jól tettem, hogy megsütöttem, annyira finom, hogy elmondani sem tudom! Azóta 1 hét alatt 3-szor is elkészítettem. Nagy kedvencünk lett! A fotózásra csak 2 darabot tudtam megmenteni.




 Hozzávalók:
9 darabhoz
1 nagyobb jó érett banán
0,5 dl olaj (50 ml)
0,5 dl tej (50 ml)
1 tojás
6 dkg kristálycukor (nálam barna cukor)
11 dkg finomliszt (nálam fehér tönkölybúzaliszt)
1,5 evőkanál holland kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
7,5 dkg tej- vagy étcsokoládé kis darabokra törve  


A pöttyös és mintás kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

   

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A banánt villával összetörjük, beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk az olajat, tejet, tojást, cukrot és összekeverjük. 
  3. Belekeverjük a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet is, végül az apró darabokra tört csokoládét is.
  4. A muffinformát kibéleljük muffinpapírokkal és mindegyiket 3/4-ig töltjük a tésztamasszával. 
  5. Az előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon kb. 20 percig vagy tűpróbáig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet! De ne süssük túl, ne szárítsuk ki, maradjon szaftos és ruganyos a tészta!





Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Szia! Vajon ha nutellára cserélem a csokit, elbirja a tészta?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Csak pár csepp nutellát csepegtess bele ide-oda a legvégén és úgy keverd össze a tésztát óvatosan. Sokat ne tegyél bele, mert ez egyébként is egy szaftos tészta a banán miatt.

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban