Kefires-kakaós kocka

A világ legegyszerűbb sütijét sütöttem ma! Ezzel egyáltalán nem túlzok, ha elolvassátok a receptet, látni fogjátok. Már előre látom, hogy óriási kedvencetek lesz, mert nekem egy szempillantás alatt az lett - és valószínű népszerű lesz a blogomon. 
1 perc alatt összekeverjük egy tálban az összes hozzávalót, beleöntjük a tepsibe, kb. 20 percig sül és tulajdonképpen már ehető is. Ruganyosan puha (nem száraz), könnyed a tésztája, imádom! Kicsit egészségesebb verzióban is elkészíthető. 
Mi csak így magában ettük (némelyiket porcukorral meghintve, némelyiket még azzal sem). De ketté lehet vágni és megtölteni valamilyen krémmel, lekvárral, csokimázzal a tetején. Vagy lehet a tésztába tenni sütés előtt diódarabokat, meggyet, vagy apóra vágott csokit is. Szóval számtalan variáció lehetséges. 

Kitettem délután 3 órakor a Facebook oldalamra egy natúr fotót az épp elkészült sütiről közvetlenül a sütés után és pillanatok alatt hatalmas érdeklődés fogadta, aminek nagyon örültem. Úgyhogy jöjjön egy csupa kakaós finomság szép színes, hangulatfeldobó fotókkal. 😊




Hozzávalók:
30x20 cm-es tepsihez
2 közepes tojás
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
(a fent említett lisztek helyett lehet 20 dkg finomliszttel is)
250 g kefir
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
(Ne helyettesítsük sütőporral, mert nem fog feljönni a tészta!!)
2,5 dkg holland kakaópor
12 dkg porcukor vagy nyírfacukor por


M E G J E L E N T  A  MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!

Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:


  
Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tepsit enyhén kivajazzuk, lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük.
  2. Az összes hozzávalót egy tálban simára keverjük egyszerre kézi mixerrel vagy robotgéppel - ez magas fokozaton 1-2 perc. 
  3. Beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük, és előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük - ez nálam kb. 22-23 perc. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát! Amikor már nem ragad a tűre a tészta, vegyük ki, ne süssük túl, ne szárítsuk ki!)   
  4. A megsült tésztát óvatosan borítsuk ki egy sütőrácsra vagy fatáblára. Langyosra hűlve kis kockákra szeleteljük, meghintjük porcukorral és jóízűen fogyasztjuk.
Tipp:
  1. A szódabikarbónát ne helyettesítsük sütőporral, mert nem fog feljönni a tészta!
  2. Csak légkeveréses programon süssük!
  3. A megsült tésztát mi csak így natúr szeretjük, de akár ketté is lehet vágni és megtölteni lekvárral, esetleg a tetejét is be lehet vonni csokimázzal.
  4. Sütés előtt a tésztába tehetünk darabolt diót, vagy magozott meggyet, esetleg csokidarabokat is. 

  

 

     

Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Ha nem légkeveréses a sütőm akkor ne is próbálkozzam vele? Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig csak légkeveréses programon sütöttem ezt a sütit, sajnos nem tudom, hogy sikerül a hagyományos sütésnél - ebben nincs tapasztalatom.

      Törlés
  2. Nagyon szuper!Én csak zabpehely liszttel csinàltam, mert az volt most itthon és Eritrit édesítőszert hasznàltam, mert fogyókúrát nem adom fel,/-34 kg nàl tartok 7 hónap alatt minden mesterséges segítség nélkül/ ,de így is isteni finom, még a csalàdom is fogyasztja jó étvàggyal. Köszönöm ezt a receptet.🥰

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hatalmas gratuláció az önálló fogyókúrádhoz, nagyon ügyes és kitartó vagy!
      Örülök, hogy elkészítetted a sütit és hogy ízlik. Köszönöm, hogy megírtad.

      Törlés
  3. Elkészítettem, nagyon finom lett! Erdei gyümölcs keveréket raktam a tésztába, de egy dolgot elrontottam. Nem volt teljesen lecsöpögtetve, félig fagyos, emiatt a közepe kicsit másztos lett, erre mindenki figyeljen! A következő szuper lesz! :) Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elkészítetted és ízlett. Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban