Kakaós kókuszkocka

Tudom, tudom, az igazi kókuszkocka mézes tésztával készül, melynek receptjét megtaláljátok ide kattintva és csak ajánlani tudom, mert isteni finom laza mézes tésztával készül. Viszont én már hónapok óta áhítozom kakaós kókuszkockára (már Húsvétra is meg akartam sütni), de vagy időm nem volt rá eddig, vagy kedvem nem volt sütni. Meg a lassan 3 éves örökmozgó, megállás nélkül csacsogó kisfiam mellett nem nagyon lehet sütögetni. Anyukám névnapjára a múlt hétvégén végre összejött, megsütöttem! A gyors alappiskóta receptemet használtam, csak kicsit felszoroztam a hozzávalókat egy nagyobb mennyiséghez. Valóban gyors, hiszen a piskóta összekeveréssel, sütéssel együtt elkészül szűk fél óra alatt, a tészta forgatása/mártogatása is megvan fél óra alatt - egyszóval 1 óra alatt elkészül ez a csoda finom süti. Pihe-puha piskóta, kakaós krém, kókuszreszelék... Annyira ízlett mindenkinek, pillanatok alatt el is fogyott. Süssétek meg! Akár egy gyors hétvégi desszertnek, akár ünnepi asztalra... tökéletes!  




Hozzávalók:
20x30 cm-es tepsihez
7 közepes méretű tojás
22 dkg kristálycukor
18 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor
1 csomag sütőpor (12 g)

A kakaós krémhez:
25 dkg teavaj
15 dkg kristálycukor
6 evőkanál tej
5 evőkanál holland kakaópor
2 evőkanál rum

+ 30 dkg kókuszreszelék


A süteményes könyvem megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1.  A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tepsit kikenjük pici vajjal és meghintjük liszttel.
  2. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzászitáljuk a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet - összekeverjük.  A tésztamasszát a tepsibe egyengetjük és az előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát!) 
  3. A megsült tésztát kiborítjuk egy sütemény rácsra és hagyjuk kihűlni, majd a széleit levágjuk (ezt megehetik a gyerekek vagy felhasználhatjuk pohárkrémhez is). Kb. 4 cm-es kockákra felvágjuk a tésztát.
  4. A krém hozzávalóit egy lábasba tesszük és alacsony lángon, kevergetve összefőzzük. (Amikor már bugyog, akkor jó.)
  5. A tésztakockákat megmártogatjuk a kakaós krémbe (mivel nagyon puha, laza a tészta, ezért sokáig ne hagyjuk a krémbe, mert nagyon megszívja magát a krémmel). A kakaós krémbe mártogatott tésztakockákat meghempergetjük a kókuszreszelékbe és tálcára sorakoztatjuk a süteményt. 
  6. Azonnal is fogyasztható, de legjobb, ha fél órára vagy 1 órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit dermedjen rajta a krém. (A süteményt egyébként is hűtőben tároljuk!)

Mártogatás/forgatás előtt felkockázva a "csupasz" sütemény

  




Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Gratulálok neki,maradjon meg a lelkesedése!És várom az új recepteket!Eszter

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban