Túrós falatkák
Sütéssel együtt bő fél óra és már ehetjük is ezeket a kívül ropogós, belül puha, nagyon finom falatkákat!
Születésnapra szerettem volna egy gyorsan elkészíthető sós aprósüteményt az édes sütik mellé. A hűtőmben várakozott egy csomag túró kevéske sajttal + a teljes kiőrlésű lisztes tárolóm alján is volt pici liszt, melyet már el akartam használni, így aztán a hozzávalóimból ízlésre összeállítottam ezt a tésztát. Az alapötletet a sajtos-túrós rudak receptem adta, csak most variáltam a tésztáján ezt-azt + nem szerettem volna a jól megszokott rúd alakot, ezért pici falatkákra kockáztam.
Hozzávalók:
90-100 darabhoz
25 dkg tehéntúró
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
(lehet készíteni összesen 25 dkg finomliszttel is)
1 csapott teáskanál só (vagy ízlés szerint)
10 dkg vaj
kb. 10 dkg zsír
1 kávéskanál őrölt kömény
A tetejére:
1 tojás felverve
szezámmag
köménymag
2-3 dkg reszelt sajt
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
és a pöttyös kézműves kerámiák
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A liszteket összekeverjük a sóval, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a túrót, elmorzsoljuk benne a vajat, végül annyi zsírt adunk hozzá, hogy lágy, könnyen kezelhető tésztát kapjunk (ha nagyon picit ragad az nem gond, de túlságosan ne legyen ragacsos!).
- Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastag téglalap alakúra, melyet felvágunk 2x2 cm-es kockákra. A tetejét lekenjük a felvert tojással, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, reszelt sajttal, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
- Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
Jó étvágyat!
De finom lehet...
VálaszTörlésAnnyira kedves toled, hogy a fazisfotok elkeszitesere sem sajnalod az energiadat
Koszonet erte is
Nagyon guszták, szívesen beleharapnék egy-kettőbe :-)
VálaszTörlésPróbálom is ki :) Nagyon gusztusos :)
VálaszTörlésKedves Gabika.Szeretném Tőled kérdezni ,hogy tojás, vagy élesztő ,nem kell bele?Nem lesz kemény ?
VálaszTörlésMa sütöttem meg, nem kemény 20dkg zsíradék van benne, plusz a túró, amiben szintén van zsír.
TörlésKedves Gabriella, eláll a tészta úgy ha este begyúrom és csak reggel sütöm ki?köszönöm
VálaszTörlésIgen, összegyúrva, folpackba csomagolva, hűtőbe téve tárolható 1 éjszaka és másnap reggel sütni.
TörlésIsteni finom, nagyon gyors, mindenkinek ajánlom!!! :)
VálaszTörlésMár egy pár receptet kipróbáltam és mind nagyon finom volt most a Túrós falatkák jönnek sorra .Köszönöm hogy mindig ellátol finom recettel. KELLEMES HÚSVÉTOT.!
VálaszTörlésBiztos elkészítem. Nagyon gusztusos, és biztos,finom is.
VálaszTörlésGyakran készítem, nagy kedvenc! Eddig mindig szaggattam, így mennyivel egyszerűbb! Kövire így csinálom! 👍
VálaszTörlésKedves Gabriella! Köszönöm a sok fantasztikus receptet. Gratulálok a könyvhöz is. Nálam is a polcon csücsül ;)
VálaszTörlésSzerinted ezt a receptet zabpehelyliszttel is elkészíthetem? Előre is köszönöm a válaszodat+
Köszönöm szépen, örülök, hogy szereted a receptjeimet és hogy tetszik a könyv. :)
TörlésFele zabpehelyliszt, fele sima liszt - így egész biztos, hogy lehet. De hogy teljesen zabpehelyliszttel készítve milyen, azt nem tudom, mert úgy még nem próbáltam.
Kedves Gabriella! Köszönöm a válaszod! Kipróbálom ;) További sok sikert kívánok!
VálaszTörlésSzia
VálaszTörlésGluténmentes liszttel is elkészithető?
Szia, azt sajnos nem tudom, mert nem készítettem még olyan liszttel...
TörlésHolnap lesz a névnapom és ezt sütöm!
VálaszTörlésTelneg nagyon finom viszont amit hianyolok h elegge laposak miutan kisultek. Lehet legkozelebb megprobalom egy kis sutoporral:)
VálaszTörlés