Diós linzer

Omlós, kellemesen diós és az idén főzött málna-, illetve sárgabaracklekvárral töltve csoda finom

Az első számú kedvenc tésztám a linzer, emiatt nagyon gyakran sütöm télen-nyáron különféle variációkban. Szíven szerint minden nap ennék valamilyen linzer jellegű süteményt. 😊




Hozzávalók:
kiszúróforma méretétől függően 50-60 darab
50 dkg finomliszt
12 dkg darált dió
20 dkg hideg vaj
10 dkg hideg zsír
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 tojássárgája

+ ízlés szerint lekvár


S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M
és a pöttyös kézműves kerámiák

megtalálhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:

www.pottyosotthon.hu 

 

Elkészítés:
  1. A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, vaníliás cukorral, darált dióval, elmorzsoljuk a vajjal + zsírral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is. Összegyúrjuk a tésztát és folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük!
  2. Utána enyhén lisztezett felületen/gyúrótáblán kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges kiszúróformával kiszaggatjuk - minden második lyukas közepű legyen. (Ha nyújtás közben nagyon töredezik a tészta - mivel omlós tésztáról van szó - csak nyomkodjuk szépen össze a kezünkkel és nyújtsuk tovább, ne ijedjünk meg. Az omlós tészta ilyen, előfordul, hogy töredezik.) A kiszaggatott tésztákat sütőpapíros tepsire tesszük. A kimaradt tésztát újból összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 170 fokon alsó-felső sütésen 7-8 percig sütjük. Világos maradjon, ne nagyon barnuljon a széle sem! 
  4. Majd egy simát és egy lyukas közepűt lekvárral összeragasztunk, míg el nem fogy a tészta. Porcukorral meghintjük a tetejét.

A két kis sárgabarackfánk az idén roskadásig volt gyümölccsel,
így kétszer is főztem lekvárt - összesen 26 üveggel lett.

  

Jó étvágyat! 

Megjegyzések

  1. Hogy van időd a gyerekek mellett????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul másfél hete elkezdődött a külső-belső házfelújítás is + nyári konyha építés stb. De ez a süti még 2 hete készült, amikor a férjem itthon volt szabadságon másfél hétig - és akkor még a festés-falburkolás sem kezdődött el. Az egyik kirándulásunkra sütöttem. :)
      Mostanában kicsit lassan, hetekkel később kerülnek fel a receptek a blogra - épp az időhiány miatt. :) Két kisgyerekkel nem könnyű.

      Törlés
  2. Kedves Gabi!
    Mondanom sem kell, hogy tökéletes ez a recepted is! :)
    Már tudatosan nálad keresek receptet, mert sosem csalódtam. Sőt!
    Holnap a bejgli következik. ;)
    Áldott békés, szép Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gabriella imádom a receptjeidet❗
    Egyszerüek,gyorsan elkészíthetőek,mindíg úgy sikerűl ahogy a fotón bemutatod őket❗
    Több receptedt próbáltam már, sütöttem már,és sosem csalódtam!
    Gratulálok❗
    Szuper vagy!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gabriella imádom a receptjeidet❗
    Egyszerüek,gyorsan elkészíthetőek,mindíg úgy sikerűl ahogy a fotón bemutatod őket❗
    Több receptedt próbáltam már, sütöttem már,és sosem csalódtam!
    Gratulálok❗
    Szuper vagy!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban