Töltött csirkecomb - Anyukám receptje szerint

Az egyik kedvenc ételem: kívül ropogós bőr, ízletes puha töltelék, omlós hús. A legfinomabb vasárnapi ebéd! Gyerekkorom óta így készíti Anyukám, tőle tanultam. Ő szokott a töltelékbe tenni 1 csirkemájat is apóra vágva - nálam ez most kimaradt. Viszont jó sok töltelékkel készítem - emiatt szétnyílik sütés közben, mi így szeretjük! 😋 Lehet kevesebb töltelékkel készíteni és hústűvel összetűzni sütés előtt.




Hozzávalók:
5 egész csirkecomb
3 zsemle vízbe áztatva
5 tojás
1 kis csokor petrezselyemzöld
só, őrölt bors, ételízesítő ízlés szerint
1 evőkanál olaj

+ a sütéshez 1-2 evőkanál olaj


A pöttyös kézműves kerámia megtalálható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:



Elkészítés:
1. A töltelékhez a vízbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az 1 evőkanál olajat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, ételízesítővel és összekeverjük.
2. A megmosott, megtisztított csirkecombokat picit besózzuk, bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd egy kanál segítségével megtöltjük a töltelékkel.
3. Egy tepsibe teszünk 1-2 evőkanál olajat fél dl vízzel - eloszlatjuk mindenhová - majd belefektetjük a combokat. Alufóliával szorosan lezárjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben megsütjük. Kb. 1 óra múlva kivesszük a sütőből, egy villával megszurkáljuk a húst és ha már jó puhának, omlósnak érezzük, akkor már a fólia nélkül tesszük vissza a sütőbe, de előtte egy kanállal meglocsolgatjuk a combokat az alattuk lévő zsiradékkal. 4. Kicsit fentebb vesszük a hőfokot, kb. 200 fokra és szépen megpirítjuk a húsokat. 
5. Ízlés szerint tálaljuk burgonyapürével, párolt rizzsel, salátával.




Jó étvágyat! 

Megjegyzések

  1. A töltelékbe tégy apróra vágott, dinsztelt csirkemájat ás vöröshagymát, akkor az igazi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Feltétlenül kipróbálom legközelebb. Csirkemájat Anyukám is szokott beletenni néha, de Ő nem dinszteli meg.

      Törlés
  2. Én is nagyon szeretem. Minél egyszerűbb a tölteléke, annál finomabb. Szoktam úgy is csirkét tölteni, hogy az egész csirke hátát szétvágom hosszában, megfordítom és tenyérrel lenyomom, hogy szétterüljön. Így a combok szemben lesznek egymással és az egész melle is tölthetővé válik. rengeteg tölteléket elnyel így.... Nagyon guszta ez is!

    VálaszTörlés
  3. Szoktam tenni a töltelékhez dinsztelt vöröshagymát, amiben csirkemájat pirítok és gombát is, sőt néha 2-3 főtt tojást is belereszelve, természetesen sok-sok petrezselyemmel és a fűszerekkel, nagyon finom és kiadós, de jó így simán is, csak petrezselymesen-fűszeresen :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érzem az ízét a számban, csoda finom lehet Anikó.

      Törlés
  4. Én 2 napos kenyeret el morzsolom,majd kevés zsíron zsemleszínűre pirítom,meglocsolom tejjel ,hagymát dinsztelek ,4 tojást ,apróra vágott petrezselymet, gombát adok hozzá és füszereket.Így tanultam a nagyimtól és anyámtól.

    VálaszTörlés
  5. A hagyma nekem is fontos része. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban