Kókuszos tekercs - főzött krémmel

Nem a hagyományos vajkrémmel töltött kókuszos tekercsről van ám szó! Biztos ismeritek a boltban kapható kókuszrudat...? Na, ez pont ugyanolyan, vagy talán még finomabb is. :) Nézzétek csak a receptet... 






Hozzávalók:
2 rúdhoz
40 dkg kristálycukor
4 dl tej
18 dkg finomliszt
15 dkg vaj
40 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor


A pöttyös kézműves kerámia megtalálható a webáruházban az alábbi linken:
www.pottyosotthon.hu 




Elkészítés:
1. A tejet a cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban, levesszük a tűzről és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük
2. Hozzáadjuk a vajat, melyet kevergetve elolvasztunk benne, majd belekeverjük a kókuszreszelék 2/3-át is. Megfelezzük, az egyikbe belekeverjük a kakaóport, a másik marad fehér - mindkettő krémet betesszük a hűtőbe dermedni.
3. Amikor már annyira megdermedt, hogy könnyen lehet nyújtani és nem ragad, akkor kivesszük a hűtőből (de túl keményre se dermedjen, mert akkor nehéz kinyújtani) - a fehéret is és a kakaóst is kettéosztjuk. Kókuszreszelékkel meghintett felületen kinyújtjuk mind a négyet fél cm vastag téglalapra. 
4. Összeállításkor az egyik rudat készíthetjük úgy, hogy a világos marad alul, erre ráhelyezzük a kakaós téglalapot, melyet óvatosan, szorosan feltekerünk (a hajtás rész maradjon alul). A másiknál legyen a kakaós téglalap alul, erre rátesszük a világost, majd ezt is óvatosan feltekerjük. 
5. Tálcára téve néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy jól összedermedjen, összeálljon. Majd szeletelve kínáljuk.






Ezt a finomságot is 3 héttel ezelőtt készítettem Milán névnapjára az oviba. Mostanában lassan kerültek/kerülnek fel az új receptek a blogra, mert kicsit más irányba fordul az életem (aminek nagyon örülök). :) Bevallom, néha napok telnek úgy, hogy nem érkezek benézni az oldalaimra, emiatt elnézést kérek azoktól, akiknek később válaszolok a fontos kérésre, kérdésre. Igyekszem jelen lenni - ahogy időm és energiám engedi -, mert nagyon szeretem a blogot és olyan boldogan osztom meg Veletek a kis receptjeimet. Nem beszélve arról, mennyire jó érzés olvasni a sok kedves hozzászólásaitokat, megjegyzéseket.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon szeretem a kókuszt és ezt a receptet biztos ki fogom próbálni! Köszi!!!! :o)

    VálaszTörlés
  2. Szia, nagyon jól néz ki valamennyi (kivétel nélkül!) sütikéd, ügyes vagy!
    Hű, de titokzatos vagy, szívesen rákérdeznék, hogy munka, vagy valami más jó dolog történik-e Veled, de persze nem kérdezek rá...
    :-))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a receptet :) nagyon csábító :)

    VálaszTörlés
  4. KÖSZÖNÖM!
    Örülök ennek a receptnek!
    Hamarosan el is készítem!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm karácsonyra pont jó lesz.

    VálaszTörlés
  6. Szia :)
    Ma készítettem el ezt a kókuszos csodát. Nagyon finom! :) Biztos, hogy máskor is terítéken lesz!
    Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  7. Ma elkészîtettem,nagyon jól sikerült, köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Akár milyen receptet nézek nálad és megcsinálom, mindig jól sikerül. Ez a recept, ma lesz terítéken, de már most imádom. :-)

    VálaszTörlés
  9. Holnap ez lesz a desszert. Köszönöm Gabika.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon tetszik a recept. Imádom a kókuszos sütiket. Egy nagy problémám az összes süteménnyel, hogy rengeteg a cukor, amit már nem tudok tolerálni. Fruktózérzékeny vagyok. Tehát van valami ötlet, hogy minimális cukormennyiséggel hogy lehetne ezt a receptet elkészíteni????? Köszönöm!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Gabriell! Nagyon szuper a recept. Egyetlen egy kérdésem lenne, hogy mennyi ideig dermeszted a hűtőben a masszát mielőtt kinyújtod? Válaszod előre is köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andi!
      Örülök, hogy tetszik a recept. :)
      Azt sajnos pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyi ideig van a hűtőben, mert ez attól is függ, hogy kinek hány fokosra van állítva a hűtője. Nekem általában kettesre van állítva a hűtőm. Ezt tulajdonképpen érzésre kell... amikor már nem érzed nagyon lágynak, de túl keménynek sem! Ha nagyon lágy, akkor ragad és nehezen tudod nyújtani, ha pedig túl kemény lett, akkor hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten, mert keményen töredezik, szintén nem lehet könnyen nyújtani. Nekem kb. másfél - 2 órát szokott lenni a hűtőben, másfél óra múlva szoktam ránézni, milyen állapotban van. :) De ha le szeretnéd rövidíteni az időt, akkor teheted mélyhűtőbe is és akkor elég sokkal kevesebb idő is!

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban