Bolognai tepsis pizza
Ha legközelebb pizzát készítettek a családnak, ezt a változatot mindenképp próbáljátok ki! Meglátjátok, annyira finom, hogy mind a 10 ujjatokat megnyaljátok utána. :) Elkészíteni egyszerű és nem tart túl sokáig - 1 óra múlva már ehető is.
Hozzávalók a tésztához:
egy nagy gáztepsihez
25 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
kb. 2 evőkanál olaj
1,5 dl langyos víz
1 teáskanál só
A feltéthez:
1 nagyobb fej vöröshagyma
kb. 4 evőkanál olaj
kb. 4 evőkanál olaj
40 dkg darált sertéshús
1 nagyobb gerezd fokhagyma
3 közepes paradicsom
5 evőkanál sűrített paradicsom
2 teáskanál szárított bazsalikom
só, őrölt bors ízlés szerint
15 dkg parmezán vagy trappista sajt
Elkészítés:
1. A langyos vízben felolvasztjuk az élesztőt, a lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet, majd annyi olajjal bedagasztjuk, hogy egy rugalmas, könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Letakarva kelesztjük 30 percig.
2. Addig elkészítjük a feltétet: a megtisztított, megmosott hagymát apróra vágjuk, egy serpenyőben megfonnyasztjuk az olajon, majd hozzáadjuk a darált húst és erős lángon kifehérítjük/pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a megtisztított, zúzott fokhagymát, a megmosott, cikkekre vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, bazsalikomot és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A szószt sűrűsödésik főzzük.
4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, kb. 1 cm vastagra. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a szószt, majd ráreszeljük a sajtot.
5. Előmelegített 190 fokos sütőben alsó-felső programon kb. 15 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet. Ha a sajt már kezd pirulni a tetején, a tészta pedig aranyszínű, akkor jó - nem kell túl sütni.)
Jó étvágyat!
Ez a bolognai feltét spaggettitészta tetején és pizzában is jöhet! :D
VálaszTörlésNekem is. :) Köszi, hogy benéztél...
TörlésJaj de guszta, jöhetne egy szelet, pedig még nem is vagyok éhes :-)
VálaszTörlés:) Szívesen adnék Katalin...
TörlésNagyon finom lett! A családnak az eredeti receptedet készítettem el, magamnak fele teljes kiőrlésűből. Köszönöm! P.Mónika
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett Nektek Mónika, köszönöm, hogy megírtad.
TörlésAnnyira finom,egy éve minden hétv3gén sütök a gyerekeimnek egyszerűen imàdjàk.Köszönöm a receptet illetve a többi recepted is nàlunk kedvenc gratulàlok nagyon ügyes vagy😊
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ennyire ízlik a gyermekeidnek. Nekem is ez az egyik kedvenc pizzám!
TörlésKöszönöm szépen, hogy írtál.
Szia. Ez a pizzatèszta fagyaszthatò ?
VálaszTörlésKerestem egy jó pizza tésztát... Megtaláltam!! Köszönöm!
VálaszTörlés