Eperhabos alagút - sütés nélkül
Könnyed, nem túl édes, nagyon finom gyümölcshabos desszert, melyet néhány perc alatt el lehet készíteni - sütés nélkül.
Érdemes kipróbálni az eperszezonban!
Hozzávalók:
1 db 30 cm hosszú őzgerincformához
1 db 30 cm hosszú őzgerincformához
30 dkg eper
2 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
25 dkg mascarpone
1 evőkanál porcukor
8-10 babapiskóta
1 csomag expressz zselatin fix
+ még néhány szem kisebb eper a desszert közepébe
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A megtisztított/megmosott epret villával széttörjük (turmixolni is lehet, csak maradjanak benne kisebb darabok is, ne legyen teljesen pépes). Majd összekeverjük az ízlés szerinti kristálycukorral és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve összeforraljuk. Amikor picit kezd sűrűsödni, elzárjuk alatta a lángot és teljesen kihűtjük!
- Felverjük a hideg habtejszínt a habfixálóval, hozzákeverjük a mascarpone-t, az expressz zselatin fixet és a porcukrot, majd belekeverjük a kihűlt epret is.
- Egy őzgerincformát kibélelünk átlátszó fóliával úgy, hogy a két szélen kicsit túl lógjon a fólia. Beleteszünk egy kicsi epres masszát elegyengetve. Erre teszünk egy sor epret, ismét teszünk a masszából egy kicsit egyenletesen, majd erre teszünk babapiskótát két sorban egymás mellé, végül befedjük a maradék gyümölcsös masszával.
- Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni (akár egy éjszakára is lehet, talán így a legjobb). Tálaláskor 2 cm szélesen szeleteljük.
Jó étvágyat!
Látszik rajta hogy milyen finom és könnyű desszert! Gondolom gyorsan fogyott :-)
VálaszTörlésNagyon gyorsan. :) Valóban olyan is könnyű, habos - nagyon finom!! A férjemnek különösen ízlik. :)
Törlésköszönöm a recepted, pont ilyenre volt most szükségem. megnéztem a többit is, sok hasznos dolgot találtam. láttam az eperlekvárt is készítettél. próbáltad már mentával vagy gyömbérrel? isteni http://glurl.co/befozok
VálaszTörlésSzívesen Orsi, örülök, hogy tetszenek a receptek.
TörlésAz eperlekvárt mentával még nem próbáltam, pedig már tavaly is készültem rá.
Nagyon jól néz ki, és milyen finom lehet! :)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom, köszönöm Okki, aranyos vagy. :)
TörlésNagyon csábítóan néz ki, én sem bírnék sokáig várni rá!
VálaszTörlés:) Köszi.
TörlésGyönyörű! :) Isteni lehet! Elkészítem majd!
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, kedves vagy.
TörlésEz is nagyon fincsi lett, de persze gondoltam :)!!!
VálaszTörlésKöszi szépen!
Szívesen Nóri, örülök, hogy elkészítetted és ízlik. :)
Törlés