Eperhabos alagút - sütés nélkül

Könnyed, nem túl édes, nagyon finom gyümölcshabos desszert, melyet néhány perc alatt el lehet készíteni - sütés nélkül. 
Érdemes kipróbálni az eperszezonban!




Hozzávalók:
1 db 30 cm hosszú őzgerincformához
30 dkg eper
2 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
25 dkg mascarpone
1 evőkanál porcukor
8-10 babapiskóta
1 csomag expressz zselatin fix

+ még néhány szem kisebb eper a desszert közepébe



S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

 

Elkészítés:
  1. A megtisztított/megmosott epret villával széttörjük (turmixolni is lehet, csak maradjanak benne kisebb darabok is, ne legyen teljesen pépes). Majd összekeverjük az ízlés szerinti kristálycukorral és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve összeforraljuk. Amikor picit kezd sűrűsödni, elzárjuk alatta a lángot és teljesen kihűtjük!
  2. Felverjük a hideg habtejszínt a habfixálóval, hozzákeverjük a mascarpone-t, az expressz zselatin fixet és a porcukrot, majd belekeverjük a kihűlt epret is.
  3. Egy őzgerincformát kibélelünk átlátszó fóliával úgy, hogy a két szélen kicsit túl lógjon a fólia. Beleteszünk egy kicsi epres masszát elegyengetve. Erre teszünk egy sor epret, ismét teszünk a masszából egy kicsit egyenletesen, majd erre teszünk babapiskótát két sorban egymás mellé, végül befedjük a maradék gyümölcsös masszával. 
  4. Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni (akár egy éjszakára is lehet, talán így a legjobb). Tálaláskor 2 cm szélesen szeleteljük.

Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Látszik rajta hogy milyen finom és könnyű desszert! Gondolom gyorsan fogyott :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon gyorsan. :) Valóban olyan is könnyű, habos - nagyon finom!! A férjemnek különösen ízlik. :)

      Törlés
  2. köszönöm a recepted, pont ilyenre volt most szükségem. megnéztem a többit is, sok hasznos dolgot találtam. láttam az eperlekvárt is készítettél. próbáltad már mentával vagy gyömbérrel? isteni http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Orsi, örülök, hogy tetszenek a receptek.
      Az eperlekvárt mentával még nem próbáltam, pedig már tavaly is készültem rá.

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki, és milyen finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon finom, köszönöm Okki, aranyos vagy. :)

      Törlés
  4. Nagyon csábítóan néz ki, én sem bírnék sokáig várni rá!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű! :) Isteni lehet! Elkészítem majd!

    VálaszTörlés
  6. Ez is nagyon fincsi lett, de persze gondoltam :)!!!
    Köszi szépen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Nóri, örülök, hogy elkészítetted és ízlik. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban