Pizza görög csirkés feltéttel
Az elmúlt hónapokban annyira "rákattantam" a csirkehúsos, "görög pizzára" - amikor pizzát sütök, biztos, hogy csakis ezzel a feltéttel. ...és nem tudom megunni, annyira finom! :)
Hozzávalók a tésztához:
32 cm átmérőjű pizzához
32 cm átmérőjű pizzához
25 dkg finomliszt (vagy kenyérliszt)
kb. 1,5 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
2 evőkanál olívaolaj
1 csapott teáskanál kristálycukor
1 csapott teáskanál só
A feltéthez:
kb. 10 dkg csirkemell
1 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
2-3 dkg vaj
1 kisebb uborka
1 nagy paradicsom
gyros fűszerkeverék ízlés szerint
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
1. A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt a cukorral, és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olívaolajat. Jó rugalmas tésztát kapjunk. (ha szükséges még hozzá pici langyos víz, akkor dagasszunk még hozzá) Letakarva hagyjuk, amíg elkészítjük a feltétet (kb. 20 perc).
2. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és elkeverjük a tejfölben.
3. A csirkehúst megmossuk/megtöröljük, apró kockákra vágjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a csirkehúst és megsütjük. Ízlés szerint szórunk rá gyros fűszerkeveréket, sót, őrölt borsot.
4. A paradicsomot megmossuk/megtöröljük, kockára vágjuk. A megtisztított/meghámozott uborkát vékonyra szeleteljük.
5. A tésztát ujjunkkal ellapogatjuk a pizzasütő formában, megkenjük egyenletesen a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a csirkehúst, a paradicsomot, uborkát és megszórjuk a reszelt sajttal.
6. Előmelegített 240 fokos légkeveréses sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!
Nagyon guszta pizzát sütöttél! :) Vékonytésztás, a széles ropogós! Finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, hogy írtál. :) Igen, pont ezt szeretjük - a vékony tésztás, szélén ropogósat. A férjem csak az ily' módon készítettet eszi meg szívesen.
TörlésHűűű, de jól néz ki!!! El is hiszem h rá lehet kattanni :))
VálaszTörlésKöszönöm szépen. Hát, én mostanában tényleg csak ezt a feltétes pizzát eszem meg, ha pizzáról van szó. Nem tudom, miért ízlik ennyire, de nálam toplistás, ez tény. :)
TörlésMicsoda fincsiség. Ezt én is meg bírnám enni akár naponta is. Legközelebb, ha pizzát sütök, kipróbálom.
VálaszTörlés:) Semmiképp ne hagyd ki Nea, nagyon fog ízleni, majd meglátod.
TörlésDe jól hangzik! :) Olyan régen sütöttem már pizzát, szerintem hamarosan sorra kerül, ilyen finomságos feltéttel! :)
VálaszTörlésKészítsd csak el Hankka, ízleni fog Nektek is. :) Köszönöm, hogy benéztél hozzám.
TörlésÉn sem tudnám megunni, nagyon finom! ;)
VálaszTörlés:)
TörlésNagyon guszta feltét! Na, legközelebb, ha pizzát sütök, így készítem el. Szerintem mindenkinek fog ízleni. Néha nem is árt elfelejteni a sonka-gomba-kukorica verziót... :o)
VálaszTörlésKöszi Kriszti. Szerintem is ízleni fog Nektek... nagyon. :)
TörlésErre aztán nem nehéz rákattanni:-) Hmmm, nagyon kívánatos!
VálaszTörlésHasonlót szoktam, de én teszek rá vékonyra karikázott lilahagymát is. Isteni!
VálaszTörlésElképesztően finom. Először kicsit bizonytalan voltam az uborka miatt, de végül rátettem, és nem bántam meg :)
VálaszTörlés