Barackos manna, avagy sárgabarackos kevert sütemény
Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kevert sütemény - puha, nagyon laza tésztával. Annyira finom és könnyű a tésztája... tulajdonképpen nekem ilyen süteményeket nem lenne szabad sütnöm, mert a fél tepsivel én eszem meg.
Olyan sok kevert sütemény receptem van már... ha ilyesmit szeretnék sütni, csak ülök a receptjeim előtt és képtelen vagyok eldönteni, melyiket készítsem el - egyik finomabb, mint a másik.
Hozzávalók:
20x30 cm-es tespihez
4 tojás
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl olaj
7 evőkanál tejszín
20 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor (6 g)
8-10 darab sárgabarack
A pöttyös kézműves kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A lisztet összekeverjük a sütőporral.
- A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad). Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, mellyel szintén jól összekeverjük. Ezután beleszitáljuk a sütőporos lisztet is, fakanállal simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keménnyé vert habját is.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük a masszát, majd a megmosott/megszárított/kimagozott barackokat felezve, magházukkal felfelé gyengén belenyomkodjuk a tésztába.
- Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!)
- A megsült tésztát 1-2 percig a tepsiben hagyjuk, majd óvatosan kiborítjuk egy fa táblára és így hagyjuk kihűlni.
- Porcukorral meghintve, kockákra szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
A tejszint felverem vagy csak ugy beleontom?
VálaszTörlésNem kell habbá verni a tejszínt, csak úgy belekanalazzuk és összekeverjük.
TörlésNekünk is ez a kedvenc kevert süteményünk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Nagyon jól illik hozzá a pöttyös tányér!
VálaszTörlésFőzőtejszín kell bele ugye?
VálaszTörlésSzerintem főző- és habtejszínnel is készíthető. Én habtejszínt kevertem bele (persze nem felverve).
TörlésEgyik kevert süti jobb, mint a másik:-) Ezzel még nem találkoztam, de a fotók szerint megéri kipróbálni. Csodásak!
VálaszTörlésNálam is vannak több éve kipróbálásra váró receptek:-) De mindig jönnek újabbak, s a régiek maradnak...
Jó is ez a süti! Szeretem az ilyen gyors recepteket :)
VálaszTörlésImádom az ilyen gyors és finom recepteket, szinte minden héten sütök én is ilyesmit a családnak. Ez is kipróbálós lesz! :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Nagyon jó tésztája, látszik, hogy olyan szellős attól függetlenül, hogy olaj is van benne. Megsütöm csak már nem barackkal.... Guszta!
VálaszTörlésHú,szuper jól néz ki!Épp ma "szereztem be" 10 kg barackot íznek,dzsemnek...egy adagra valót lopok belőle,erre a sütire!Remélem sikerül sort keríteni holnap,erre a csábító sütire!:)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet mindenkinek ajánlom, nagyon könnyü,gyorsan elkészithető és nem utolsósorban nagyon finom!
VálaszTörlésNagyon szívesen, örülök, hogy ennyire ízlik. :) Köszönöm szépen a megjegyzést.
TörlésUtólag is köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást, örülök, hogy benéztetek hozzám. :)
VálaszTörlésÜdvözlet!esetleg tejszin helyett vmi más???
VálaszTörlésTejszín helyett nyugodtan lehet használni tejet is. Jó sütést!
Törlés