Csokis-kókuszos kifli gyorsan és egyszerűen

Még a hosszú hétvégén sütöttem ezeket az aranyos kifliket kirándulásra. Először fel sem akartam tenni a blogra, mert olyan sok hasonló kifli receptem van már, de annyira finom, emiatt feltétlenül itt a helye. :) Ráadásul ahhoz képest, hogy kelt tészta, elég hamar és egyszerűen el lehet készíteni. Süssétek meg Ti is!

A fotókon szereplő pöttyös kézműves kerámia megtalálható a webáruházban is az alábbi linken:



Hozzávalók a tésztához: 24 db kis kifli lesz ebből a mennyiségből
- 50 dkg finomliszt átszitálva (hogy jó levegős legyen)
- 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 tasak 7 g-os szárított élesztő)
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 5 dkg puha vaj (esetleg margarin)
- 1 tojássárgája
- kb. 2,5 dl langyos tej

A töltelékhez:
- 100 g Boci kókuszkocka tejcsokoládé

A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 1 teáskanál kristálycukor


    



Elkészítés:
1. Egy dl langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel elkeverjük a sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is + annyi tejet, hogy egy rugalmas, közepesen lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen letakarva kelesztjük 20-25 percig (duplájára).
2. Ha megkelt 3 egyenlő gombóccá formázzuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket kör alakúra, melyet 8 egyenlő háromszögre vágunk. A háromszögek szélesebb végére teszünk az apróra vágott csokiból, feltekerjük, kiflivé formázzuk. A másik két gombóccal is ugyanígy járunk el.
3. A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, kelesztjük még kb. 10 percig, majd a tetejüket megkenjük a tojássárgája-tej-cukor keverékével.
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon. (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet)




Jó étvágyat!
 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban