Gesztenyés krémes - sütés nélkül
Egy újabb nagyon könnyen elkészíthető sütés nélküli desszert arra az esetre, amikor sem időnk, sem kedvünk nincs bonyolult süteményeket sütni, de a család mégis szeretne valami finomságot a vasárnapi ebéd után. Persze nem csak vasárnapra ajánlom - bármikor elkészíthető, de nálunk vasárnapi desszert volt most, mivel a férjem aznap reggel a tudtomra adta, hogy úgy megenne egy jó habos-krémes süteményt, nekem viszont nem volt kedvem belemerülni nagy sütésbe.
A mélyhűtőben napok óta jobbra-balra tettem 2 doboz gesztenyepürét, úgy gondoltam, itt a megfelelő alkalom a felhasználásra. Az egyikből ez a nagyon finom gesztenyés krémes készült. Kipróbáljátok? 😊
Elkészítés:
1. A pudingport a papíron lévő előírás szerint elkészítjük, félig kihűtjük (nem kell teljesen).
2. A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és fokozatosan annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a "tészta" (ne legyen ragacsos, de túl morzsalékos sem). Egy 20x20 cm-es tálcára nyomkodjuk a kezünkkel ezt a kekszes alapot (a tálca legyen jó sima felületű, hogy szeleteléskor ne ragadjon le a kekszes massza).
3. A lehűtött tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és keményre felverjük - végül kihabosítjuk a gesztenyemasszával. Ezt a gesztenyés masszát egyenletesen rákenjük a kekszes alapra.
4. Ha a puding már nem folyik nagyon - picit kihűlt - akkor rákenjük a gesztenyés rétegre.
5. Felverjük a habtejszínt félig, hozzáadjuk a habfixálót, porcukrot, majd a vaníliapudingos részre egyenletesen rákenjük.
6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy picit összeálljanak a rétegek, majd szeletelve tálaljuk.
Hozzávalók az alsó réteghez:
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg puha vaj (szoba hőmérsékletű)
5 dkg porcukor
kevés tej (kb. 1 dl)
A második réteghez:
25 dkg gesztenyemassza
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
porcukor ízlés szerint (attól függően, hogy natúr vagy cukrozott a gesztenyemassza)
rum ízlés szerint
(elhagyható, ha gyerekek is esznek belőle)
A harmadik réteghez:
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
5 dl tej
cukor ízlés szerint
A felső réteghez:
2 dl habtejszín
porcukor ízlés szerint
1 csomag habfixáló
+ a tetejére reszelt gesztenyepüré vagy reszelt csokoládé, kakaópor tetszés szerint
A pöttyös kézműves kerámiák megvásárolhatók a webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
1. A pudingport a papíron lévő előírás szerint elkészítjük, félig kihűtjük (nem kell teljesen).
2. A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és fokozatosan annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a "tészta" (ne legyen ragacsos, de túl morzsalékos sem). Egy 20x20 cm-es tálcára nyomkodjuk a kezünkkel ezt a kekszes alapot (a tálca legyen jó sima felületű, hogy szeleteléskor ne ragadjon le a kekszes massza).
3. A lehűtött tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és keményre felverjük - végül kihabosítjuk a gesztenyemasszával. Ezt a gesztenyés masszát egyenletesen rákenjük a kekszes alapra.
4. Ha a puding már nem folyik nagyon - picit kihűlt - akkor rákenjük a gesztenyés rétegre.
5. Felverjük a habtejszínt félig, hozzáadjuk a habfixálót, porcukrot, majd a vaníliapudingos részre egyenletesen rákenjük.
6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy picit összeálljanak a rétegek, majd szeletelve tálaljuk.
Az udvarunk tele van ilyen aranyos kis ibolyákkal,
a fű között mindenhol előbukkannak. :)
Nagyon szeretem az illatát!
Csodaszép és biztosan nagyon finom is :)!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, mi is szeretjük az ilyen könnyed desszerteket! :)
VálaszTörlésGuszta nagyon és biztos finom is, ahogy elnézem:)
VálaszTörlésSzépek a fotóid, az ibolya is!
Csodás fotók... az ibolyáid is tüneményesek :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, most meghoztad az étvágyamat :-) Nagyon szép gusztán szeletelted, csak úgy kínálja magát :-)
VálaszTörlésSzépek az ibolyáid is, mi is sokat láttunk az erdőben, mikor hétvégén kirándultunk.....
Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésEzt a férjemnek meg sem merem mutatni mert most rögtön neki kell állnom... :-DDD Azért mentettem ám! :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Én a simát szoktam készíteni, de ez a gesztenyés nagyon meggyőző!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik - köszönöm szépen, hogy benéztetek. :)
VálaszTörlésSzia Gabriella.Nagyon tetszenek a receptjeid.Van külön oldalad is vagy csak itt lehet megtalálni a recepteket?Üdvözlettel Marika.
VálaszTörlés