Búrkifli
Eddig még soha nem használtam fagyasztott leveles tésztát - nem tudom, hogy miért nem...? Az egyik nagynéném viszont az elmúlt években egyre gyakrabban használja az ilyen fagyasztott tésztákat. Pedig igazán finom süteményeket készített régen, hiszen cukrász a szakmája, de sajnos Ő sem fiatalodik, és már nem bírja a kezével gyúrni a tésztákat, türelme sincs már hozzá, emiatt tart otthon ilyen fagyasztott tésztákat. Tegnap vette észre, hogy tele van a mélyhűtője leveles tésztával, ezért adott nekem is egy csomaggal. Én pedig rögtön tudtam, hogy Apukám egyik kedvenc süteményét fogom elkészíteni belőle: a búrkiflit. Olyan finom és pillanatok alatt elkészült. Süssétek meg Ti is!
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
(a 3 darabos összesen 400 g)
(a 3 darabos összesen 400 g)
A töltelékhez:
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
6 dkg darált dió
csipet fahéj
A tetejére:
1 tojássárgája
1 teáskanál tej
4 dkg darált dió
porcukor
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat.
2. A leveles tésztát egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk (kicsit alálisztezünk, hogy ne ragadjon le), majd 3 egyforma csíkra osztjuk/vágjuk. Minden csík alsó részére teszünk a töltelékből, majd feltekerjük és kifli alakúra formáljuk.
3. A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd megszórjuk a darált dióval, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12-24 percig sütjük. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben 200 fokon süssük) Sütés után néhány percig hagyjuk a tepsiben, majd amikor picit kihűlt, akkor késsel óvatosan levesszük a tepsiről. (forrón azért nem ajánlatos levenni a tepsiről, mert akkor még nagyon puha a tészta és könnyen eltörhetnek a kiflik)
4. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Csábító házi sütemények 4.
Szépek, guszták nagyon! Én is ritkán használom a fagyasztott tésztát, pedig annyi finomságot lehet pillanatok alatt készíteni vele.
VálaszTörlésKöszi Hajni, örülök, hogy tetszik. :)
TörlésIgen, annyi finomságot lehet a leveles tésztából készíteni, és ezek a finomságok pillanatok alatt elkészülnek. 1-2 csomaggal érdemes lenne itthon tartani nekem is.
Holnap el is készítem, annyira jól néz ki. Van itthon ALDI-s leveles tésztám, /én azt szeretem/ se perc alatt kész lesz.
TörlésCsodás ez a kiflid én gyakran használok ilyen tésztát és nagyon szeretem! A kiflidnél már csak a bögrés készleted csodásabb nagyon tetszik!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, örülök, hogy tetszik a kifli és a csésze is. :)
TörlésGyönyörűek és nagyon régen ettem, pedig finom, vittem is a receptet:-)))
VálaszTörlésÖrömmel olvasom, hogy Neked is tetszik Anikó. Vidd csak a receptet, nagyon finom. :)
Törlés...és milyen jó, hogy bekukkantottál hozzám.
A régi idők sütije. De sokszor vettem ilyet régen munkába menet. És elkészíteni sem ördöngösség. Jó, hogy eszembe juttattad. A teáskészlet meg olyan jókedvre hangoló. Csodás darab.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, aranyos vagy. :)
TörlésDe jól hangzik, még sosem sütöttem ilyet. Azt sem tudtam, hogy ez leveles tésztából van.. Nagyon guszta!!
VálaszTörlés:-))) Köszi Kriszti.
TörlésNagyon szépek lettek! Én szoktam használni fagyasztott leveles tésztát, szeretem mert gyorsan elkészülök vele, és finom is. Búrkiflit is csináltam már belőle, én is :-)
VálaszTörlésKöszönöm Katalin. Azt hiszem, most már én is fogok itthon tartani 1-2 csomaggal ilyen tésztát, mert sok finomságot gyorsan el lehet készíteni belőle.
TörlésNagyon szépek! És hihetetlenül egyszerű elkészíteni, persze készen vásárolt tésztából. Meg is jegyzem, és a következő leveles tésztából ilyen kiflit készítek. :)
VálaszTörlésNagyon finom, készítsd el feltétlenül.
TörlésKöszi Okki. :)
Ez nekem is nagy kedvencem... El is készítem! Köszönet a receptért! :-) Jah, és csodaszépek lettek, mint minden ami a konyhádból kikerül! :-)
VálaszTörlésKedves vagy Anikó, köszönöm szépen. :)
TörlésJó is a bolti leveles tészta, amikor energia- vagy időhiánnyal küzdünk! :) Nagyon guszták lettek a búrkifliid! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka.
Törlésszent èg gyerekkorom ota nem ettem ilyen finomat...
VálaszTörlésmikor haza megyek tettem pàr kisèrletet arra hogy talàlok e
ezt a fajta burkiflit hàt nem volt szerencsèm..vagy a toltelèk nem
volt finom vagy a tèszta..de most meg van az igazi.nagyon koszonom
isteni ez a recept.èn is bolti tèsztàbol csinàltam,de nem fagyasztottbol
hanem sima hutos.nem tudom van e otthon ilyen.ezzel vàrni sem kell hogy
kiengedjen.koszonom koszonom koszonom
Brigitta nagyon örülök, hogy ennyire tetszik Neked. :)
TörlésKöszönöm, hogy írtál.
Nagyon jól néz ki, ezt ki kell holnap próbálni.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Judit.
TörlésKoszonom szepen nekem ez a kedvencem el fogom kesziteni
VálaszTörlés:) Szívesen.
TörlésNagyon jól néz ki ...alig várom hogy kipróbáljam....eddig már nagyon sok receptet elkészítettem tőled...bizony nagy sikerük volt a családban ....alig várom hogy újabbnál újabb recepteket ...Gratulálok Gabriella nagyon ügyes vagy !!!!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, aranyos vagy. Örülök, hogy sikerrel jártál az eddigi receptjeimmel. Szerintem ez is ízleni fog a családnak. :)
TörlésÚgy látom hétvégén mindenhol búrkifli lesz az asztalon. :) Nálunk is mert holnap elkészítem.Köszönöm a receptet. :)
VálaszTörlésSzívesen Ágnes, örülök, hogy Te is megsütöd. :)
Törléskoszi a receptet edig meg amit raktal azt mind meg sutottem ,es nagyon izlik az egesz csaladnak ,es kerunk meg ,,,a cseszed az is szuper ,
VálaszTörlésKöszönöm Krisztina, örömmel olvasom, hogy a Te családodban is sikere volt eddig minden Tőlem készített finomságnak. :)
TörlésGabriella nagyon tetszenek a receptjeid. Ezt is hamarosan ki fogom próbálni. Te milyen fajta leveles tésztát használtál hozzá? :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszenek a receptek. Az igazság az, hogy azelőtt nem használtam még leveles tésztát... azóta is még csak 1-2 alkalommal és mikor milyet. :)
TörlésEsetleg tudnál valami más tölteléket ajánlani?
VálaszTörlésTúrós töltelékkel is nagyon finom például.
TörlésKöszönöm szépen ! Most sütöttem és.... nagggyon finom :)
VálaszTörlésRégebben a munkahelyem melletti cukrászdában mindig lehetett kapni, de már 1-2 éve nem készítik.
Most már nem is kell, majd én. Haha...
Szívesen Zsuzsa, nagyon örülök, hogy ízlik.
TörlésÉn pedig köszönöm szépen a hozzászólást.
Kedves Gabriella! Most reggel szeretném megsütni a búrkifli, én tegnap tanyasi zsíros tehéntúrót vettem azzal tervezem megsütni, mazsolával. Egyetlen kérdésem van, ami Neked, és a hozzászólóknak is evidens, mert senki sem kérdezett rá, és nem vettem észre, hogy Te megírtad volna. Hány darab kifli jön ki egy 40 dkg-s csomagból!? Köszönöm a válaszoldat előre is!
VálaszTörlés9 db lesz ebből a mennyiségből.
TörlésSzép napot! A tepsire miért kell sütőport szórni? Gyakran használom az üzleti tésztát ami alá én sós süti esetén sót szórok és vizzel spriccelem finoman a sütit akár édes, akár sós lesz a süti. Előre is köszönõm a választ.
VálaszTörlésÜdvözlet!
TörlésNem sütőporos, hanem sütőpapíros tepsire sorakoztatom a tésztát, tehát sütőpapírt helyezek a tepsire. De lehet nyugodtan úgy is, hogy a tepsit enyhén kivajazzuk/zsírozzuk (kinek melyik tetszik jobban), majd pici liszttel meghintjük és így tesszük rá a sütiket.
További jó sütést kívánok!
Nagyon szeretem én is,a Penny-s leveles tésztát használom,három felé vágom,a diót a szélire rakom,majd szorosan feltekerem,és egy rudat 4 felé vágok, majd kiflinek formázom így 12 db sütim lesz.Váratlan vendégnél nagyon jó.
VálaszTörlés