Kinder Pingvin szelet

Laza, piskóta jellegű kakaós tészta között könnyed, hófehér habos réteg és persze az elmaradhatatlan, nagyon-nagyon finom csokoládé krém. Mondanom sem kell, hogy ez lett az egyik kedvenc süteményünk - most készítettem először (ami látszik is rajta), de pillanatok alatt elfogyott. Ráadásul szerintem egyszerűbb elkészíteni, mint általában a többi krémes sütit.
Évekig más recept szerint készítettem ezt a süteményt, itt látjátok a blogon, melynek az íze ugyanilyen finom, csak nem úgy néz ki, mint egy Kinder Pingvin, emiatt próbáltam ki ezt a receptet. Persze a másik receptet is ajánlom, az talán egy kicsit költségtakarékosabb, ez pedig látványosabb. Nyugodtan válogassatok, melyiket szeretnétek megsütni - mindkettőt nyugodtan szívvel ajánlom!


A süteményes könyvem megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Hozzávalók a tésztához: 
36x22 cm-es tepsihez, amely 7 cm magas
6 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
16 dkg liszt
3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
1 csomag sütőpor 

A habhoz:
5 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
ízlés szerint porcukor

A mázhoz:
10 dkg vaj
1,5 dl tej
30 dkg étcsokoládé



Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, és óvatosan összekeverjük.
  2. Beleöntjük a kivajazott/lisztezett tepsibe és előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük (hagyományos sütőben is lehet, de inkább végezzünk tűpróbát!!). 
  3. A megsült és kihűlt piskótát két lappá elvágjuk. 
  4. A mázhoz a tejet, a vajat és az eltördelt csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. Kevergetve kihűtjük.
  5. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. 
  6. A piskóta alsó részét egy tálcára tesszük, rákenjük a tejszínhab felét, elsimítjuk. Erre rákenjük a csokoládémáz felét, majd a tejszínhab másik felét simítjuk rá. Ráhelyezzük a piskóta felső részét, aminek a tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát és elsimítjuk. 
  7. Hűtőbe tesszük dermedni, fogyasztás előtt felszeleteljük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Isteni finom lehet! Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta sütemény, igazán finom lehet a csokikrémmel és a könnyed tejszínnel! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki és képzeld az öcsém pont azzal nyaggat, hogy ilyet süssek neki :D Szóval köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  4. Szia, 26 cm- es tortaformaban milyen aranyokkal sussem szerinted? Elore is koszonom a segitseget, Monika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést Mónika, hogy kicsit későn válaszolok, sok minden közbe jött - remélem nem jövök túl későn...?
      Szerintem fele mennyiséggel készítsd a 26 cm-es tortaformába.
      Ha megsütötted, megírod, hogy sikerült? (tortaformában még én sem készítettem)
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  5. Elkészítettem ezt a receptet és nagyon jól sikerült,anyukám nagyon díjazta ezt a fajta sütit és főételt amit szintén az oldaladról lestem el a szicíliai csirke:) köszönöm a remek recepteket

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gabriella!
      Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek ez a süti és a szicíliai csirke is. Köszönöm szépen, hogy megírtad, és szívesen a recepteket!
      Nézelődj még bátran, biztos találsz még további finomságokat is az oldalon... :)
      Jó sütést-főzést kívánok!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  6. Szia! A máz nem fog megkötni amig a második adag tejszínt kenegetem?

    VálaszTörlés
  7. Szia! 😊 Nagyon jól néz ki a sütid! Szeretném én is elkészíteni, de szülinapi tortának szánnám, 28 cm-es formához elegendő ez a mennyiség vajon? Köszi a választ előre is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban