Kolbásszal töltött szűzpecsenye
Az egyik kedvenc ételem! Nem csak nagyon finom, elkészíteni is könnyű, nincs sok gond vele. Elvan magának a sütőben, csak néha-néha kell ránézni - közben lehet mással foglalkozni. Érdemes kipróbálni, egy ünnepi asztalon különösen jól mutat, a siker pedig garantált. :)
Hozzávalók:
1 sertés szűzpecsenye
kb. 20 dkg házi kolbász vagy füstölt kolbász
(nálam most házi kolbászhússal volt töltve, ami a képen látható)
(nálam most házi kolbászhússal volt töltve, ami a képen látható)
2-3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 teáskanál morzsolt majoránna
kb. 1 dl fehérbor (vagy 1 dl víz)
zsír
Elkészítés:
1. A megmosott, papírtörlővel leitatott pecsenyehúst éles késsel felszúrjuk (vagy a hentessel felszúratjuk), majd akkora kolbászt töltünk bele, amekkora belefér a hús belsejébe.
2. A húst kívül mindenhol sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy kizsírozott tepsibe tesszük. Aláöntjük a fehérbort (vagy a vizet), a megpucolt/megmosott fokhagymagerezdeket mellé tesszük. Esetleg 1 fokhagymagerezdet szétpréselhetünk és a húst kívül bekenhetjük vele.
3. A tepsit szorosan befedjük alufóliával és 180 fokos sütőben félpuhára pároljuk. Végül levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük. Ekkor már néha ránézünk, megfordítgatjuk és meglocsolgatjuk a hús alatt keletkezett lével.
4. Bármilyen körettel finom (saláta, párolt rizs, sült burgonya, burgonyapüré...), bár szerintem legjobban a burgonyapüré illik hozzá (de a családom most sült burgonyával kérte).
Jó étvágyat!
Na ezt Zoltán díjazná!:-) Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon guszták ezek a közeli képeid! A köretet is szépen elrendezted körülötte, fincsi lehetett :)
VálaszTörlésHm, nagyon guszta. Mi is nagyon szeretjük, bár ritkábban, inkább ünnepek alkalmával készül :-)
VálaszTörlésIgazi ínyenc csemege. Így kolbászhússal töltve meg nagyon különleges is. Látszik, hogy milyen omlós, finom, puha. Örültem, hogy hoztál egy husi receptet is.
VálaszTörlésMennyei falat! Nem nehéz azt a vékony szüzet megtölteni? Attól félnék szétreped... Minden esetre nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon guszta, igazán finom lehet! :) Karajt szoktam kolbásszal tölteni, legközelebb megpróbálom a szűzpecsenyét is! :)
VálaszTörlésItt eleg nehezen lehet hozzavalo kolbit kapni, de rajta leszek a beszerzesen es a kovetkezo hetvegen elkeszitem!!! (Y) Koszonom, hogy megosztottad! :D
VálaszTörlésSzívesen a receptet.
TörlésNagyon tetszik ez a recept. Húsvétra ilyent tervezek csinálni! Mennyi ideig kell sütni a husit?
VálaszTörlésKöszi: Ildi
Szia Ildi!
TörlésAzt pontosan meg nem mondom neked, hogy mennyi ideig sül ez a hús, mert nem szoktam közben figyelni az órát. De a színén úgy is látni fogod, amikor már jó félpuhára sül, ekkor leveszed róla a fóliát és úgy sütöd tovább. Amikor már szép piros mindenhol, akkor tuti, hogy megsült.
Kellemes készülődést kívánok az ünnepekre! A vendégek biztos, hogy odalesznek érte, nagyon finom!
Üdvözlettel:
Gabriella
Köszönöm szépen! Szerintem fele adaggal csinálok pénteken egy próbasütést!
VálaszTörlés