Csokoládés brownie cseresznyekrémmel
Aki ismeri a brownie-t, az tudja, hogy mennyire finom sütemény - ez a változat pedig még annál is finomabb. 😋 Sikerének titka: belül picit lágy kakaós tészta, savanykás cseresznyekrém és persze az elmaradhatatlan - jó minőségű - csokoládé(máz). Ráadásul elkészíteni sem nagy ördöngösség.
A Tesóm szülinapjára készítettem, de addig-addig kóstolgattam, hogy alig vittem át hozzájuk belőle... 😊 Nagyon ízlik!! (Pá, pá 54 kg!) 😕
Hozzávalók a tésztához:
22x36 cm-es tepsihez
2 dl tej
22 dkg vaj (esetleg margarin)
20 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
1 dkg szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
10 dkg tejföl
A krémhez:
20 dkg cseresznye, magozva
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
10 dkg puha vaj
A mázhoz:
1,5 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
16 dkg étcsokoládé
3 dkg vaj
Mesés porcelán bögrék, csészék, tányérok most óriási kedvezménnyel a webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
1. A tésztához összekeverem a lisztet a szódabikarbónával és a kakaóporral, csipet sóval. A tejet a vajjal és a cukorral olvadásig melegítem, hozzákeverem a kakaóporos lisztet, végül a tojásokat és a tejfölt. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben megsütöm. (tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e, de belül picit lágy maradjon a tészta, nem szabad kiszárítani)
2. A krémhez a magozott cseresznyét leturmixolom, egy lábasban felforralom. A pudingport 1 dl vízzel simára keverem, beleöntöm a turmixolt cseresznyéhez és pudinggá főzöm, kihűtöm. A porcukrot kihabosítom a puha vajjal, hozzákeverem a kihűlt cseresznyés pudingot, majd a kihűlt tésztára kenem egyenletesen. (Ha nagyon lágy a krém, akkor kb. 30-40 percre beteszem a hűtőbe mielőtt a tésztára kenném, mert úgy könnyebb rákenni, nem folyik le.)
3. A mázhoz a tejszínt felforralom a cukorral, az összetördelt csokoládéra öntöm, majd 3-4 perccel később, mikor a csokoládé felolvadt, simára keverem. A vajat is belekeverem, majd egyenletesen elkenem a cseresznyekrémen. (Ha a csokoládémáz nagyon folyékony, akkor várok vele annyi ideig, amíg olyan állaga lesz, hogy könnyen fel tudjam kenni a cseresznyekrém tetejére úgy, hogy ne folyjon le azonnal az egész. Vagy pár percre a hűtőbe is be lehet tenni, de figyeljünk rá, nehogy nagyon megdermedjen.)
4. Ha a süteményt elkészítettem, hűtőbe teszem dermedni, majd szeletelve tálalom.
Jó étvágyat!
Milyen jó ötlet megspékelni egy kis gyümölcsös krémmel, hmmmm...én sem vittem volna belőle biztosan túl sok szeletet másnak...:-DDD
VálaszTörlésEz aztán gyönyörű darab, biztosan nagyon finom.
VálaszTörlésKívánatos ez a süti! Tetszik nagyon a gyümölcsös része.
VálaszTörlésCsodafinom lehet a krémmel! :-)
VálaszTörlésAnnyira csodásak ezek a képek. Igazán megkívántam egy szeletkét ebből a sütiből...:)
VálaszTörlésMár alig várom, hogy érjen a meggyünk, akkor megcsinálom ezt a sütit meggyel... Nagyon guszta!
VálaszTörlésŐŐŐŐŐŐŐ, tökéletes! :-))
VálaszTörlésA gyümölcskrémes sütik nagy kedvencek nálunk. Ez is biztosan közéjük tartozna. Csodás a fotó és a dizájn is.
VálaszTörlésNagyon guszta! Bármikor jöhet :)
VálaszTörlésBiztos én sem állnék meg egy szeletnél:-) Nagyon kívánatos!
VálaszTörlésNagyon finom lehet:) Nekem a gyümölcskrém tetszik benne legjobban, a gyümölcsös sütikért rajongok jobban:)
VálaszTörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésGyönyörű ez a sütemény, hát még milyen finom lehet! :) Szaftos, krémes, csokis, nyami... ! :)
VálaszTörlésa csokikrémet nem 30 hanem 3 percre kell hütöbe tenni, de minek? szobahömérsékleten is hülés közben keményedik az állaga. 30 perc hütő után egybe áll!
VálaszTörlésKedves Névtelen!
TörlésAzért tettem be a hűtőbe, hogy minél hamarabb rá tudjam kenni a cseresznyekrémre, hogy minél hamarabb dermedjen, és minél hamarabb tudjuk elfogyasztani. :) De bizony nekem 30 percig volt benn a hűtőben, mire végre olyan állagú lett, hogy rá tudtam úgy kenni, hogy ne folyjon le az egész. Természetesen ahogy írod, szobahőmérsékleten is megdermed, csak sokkal hosszabb idő után (főleg, ha már melegebb időjárás van - ilyenkor nyáron). Ebben a mázban tejszín is van, úgyhogy nem dermed az olyan könnyen - csak hűtőben.
Kedves Gabriella!! A csokoládés brownie cseresznyéskrémmel nagyon megtetszett ki is nyomtattam legközelebbi családi partira megcsinálom.
VálaszTörlésKedves Gabriella!
TörlésÖrülök, hogy megtetszett ez a süti, és biztos vagyok benne, hogy elkészítés után nagyon fog ízleni is. :)
Köszönöm, hogy megírtad.
Köszönöm szépen, hogy benéztetek hozzám, kedvesek vagytok. :)
VálaszTörlésA sütit pedig készítsétek el egyszer, mert tényleg nagyon-nagyon finom - én már csak tudom, hiszen kivételesen a fél tepsivel én ettem meg, annyira ízlett nekem. :))
Elkészítettem a sütit, de málnakrémmel,- amihez plusz 2 evőkanál cukrot tettem, mivel savanykásabb gyümölcs. (Jah, és nem 20dkg hanem 30 dkg volt.)
VálaszTörlésMindent pontosan kimértem és tökéletes lett úgy állagra, mint ízre. Nem volt folyós a csoki, nem kellett hűtőbe tennem, talán mert épp megfelelő sűrűségű volt a tejszín, amit használtam hozzá.
Köszönöm ezt a klassz receptet. Szerintem, ünnepekkor vagy csak úgy, gyakran elő fog kerülni. :-)
Üdv.: Anikó
Ui.: Kedves Gabriella! Igényes, ízléses, gusztusos és finom ételek, sütik kerülnek ki a konyhádból. Azt hiszem, gyakran fogok nálad szemezgetni, ötleteket meríteni. További sok sikert! :-)
Kedves Anikó!
TörlésÖrülök, hogy elkészítetted a sütit és hogy ennyire ízlett. Örömmel olvastam azt is, hogy gyakori süti lesz Nálatok. :) Nagyon jó málnával is, de még meggyel is el tudom képzelni, csak ahhoz is több cukor kell, hogy ne legyen nagyon savanyú a krém. Egyébként nagyon szívesen a receptet, örömmel osztom meg Veletek. :)
Amit pedig a konyhámról és a blogomról írtál... nagyon kedves vagy, nagyon jó érzés volt olvasni, nagyon örülök, hogy tetszik Neked nálam minden. :)) Köszönöm szépen a kedves szavakat. Gyere gyakran nézelődni, biztos találsz még olyan finomságokat, amelyek elnyerik a tetszésedet.
Üdv.:
Gabriella
Szia Gabriella!
VálaszTörlésÉn már elkészítettem a sütit. A tésztáját -bár írtad, figyeljünk oda- kicsit túlsütöttem, bár érvezhető lett így is, de a krém, az valami mennyei lett. :-) Én dupla mennyiséget csináltam belőle, cseresznye helyett meggyel és csak 15 dkg vajjal. Nem szeretem a nagyon vajas krémeket, de ez tuti lett. Leírhatatlan ízvilág. Olyan, mint gyerekkorom meggyfagyija.
Hétvégén ismét elkészítem a vendégeimnek és majd várom a hatást. Gondolom lesz sikere.
Köszönöm a jó recepteket, várom izgalommal a folytatást.
Most már rendszeres olvasóddá váltam, a többi recept közül is csemegézem és ki fogom próbálni őket.
Szép napot és további kellemes kalandozást a konyhában... Mert az nekünk is nagyon jó lesz. :-)
Csilla
Szia Csilla!
TörlésÖrömmel olvasom, hogy ennyire ízlik Neked ez a süti a krémmel együtt. :) Szerintem tuti sikered lesz hétvégén ezzel a sütivel (ha esetleg lesz kedved és időd, meg is írhatod, örülnék).
Megtisztelsz azzal, hogy rendszeres olvasóm vagy, köszönöm szépen. :) Nézegess, válogass a többi recept között is, biztos találsz még számodra megfelelőt...
Jó sütést-főzést kívánok!
Üdvözlettel:
Gabriella
Szia Gabriella,
Törlésúgy alakult a hétvégénk, hogy mindkét napon voltak vendégeink. Milyen volt a hatás?!
Kettőből kettő. A csajok úgy rábuktak, hogy rögtön el is kérték a receptet. Ajánlottam is nekik az oldalad, hogy nézzek szét, mert biztosan találnak más finomságot is maguknak.
Most 1 kg meggyből készítettem a krémet, fél adag tésztával. Pont így nézett ki a sütim, mint a tied, csak a színek aránya fordult meg. :-) Istenem mit tegyek egy ilyen édesszájú családdal?! Csak süssek...
Az volt a legmeglepőbb, hogy mindenki azt gondolta, hogy tejszínes, mert olyan könnyű lett, annak ellenére, hogy vajas a krém.
Köszönöm a receptet, várom a többit is.
Szép napot! Csilla
Szia Csilla!
TörlésDe jó ilyesmit olvasni!! Köszönöm szépen, hogy megírtad... Azt is megköszönöm, hogy ajánlottad a csajoknak az oldalamat. Kedves vagy. Várom Őket - és Téged is! :))
Szívesen a receptet, igyekszem a többi finomsággal is. ;)
Üdvözlettel:
Gabriella