CSODÁLATOS ROZSLAPOCSKÁK

Gyerekeknek az iskolában, felnőtteknek a munkahelyen egyaránt finom tízórai csemege lehet ez a rozsos keksz tejjel vagy joghurttal. Ha még finomabbá szeretnétek tenni, akkor készítése közben esetleg ízesíthetitek csipkebogyószörppel vagy mézzel.
Kifőztükben is találkozhattok ezzel a receptemmel. :)




Hozzávalók:
- 30 dkg rozsliszt
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 10 dkg őrölt mandula
- 20 dkg puha vaj
- 1 citrom (kezeletlen)
- 3 tojás
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj

+ a tetejére kb. 10 dkg barna cukor

1. A lisztet, a sütőport és a mandulát összekeverem, majd a vajdarabokat összemorzsolom a liszttel. 
2. A citrom levét és a reszelt héját 2 egész tojással és 1 tojásfehérjével, a fahéjjal összekeverem, majd hozzáadom a lisztes keverékhez és simára gyúrom - lefedve hűtőszekrénybe teszem fél órára.
3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtom kb. 4 mm vastagra, és derelyevágóval 4 cm-es négyzeteket vágok belőle. Barna cukorral jól megszórom a tetejét, és 180 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütöm. (Ha a szélei picit kezdenek pirulni, akkor már jó - tovább nem kell sütni, mert kemény lesz.)


Jó étvágyat!
 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban