Nutellás sült palacsinta - családom óriási kedvence! :)
Ha tudnátok, mennyire örülök, hogy elkészítettem ezt a palacsintát! :) Amennyiben Ti is palacsinta rajongók vagytok + még a mogyorókrémet is szeretitek, feltétlenül készítsétek el így! Nem akarok senkit rábeszélni, de ez valami fenomenális!!! Nálunk rögtön toplistás lett - már látom előre, hogy ezentúl mit fog követelni minden héten a család... :))
A palacsinta tésztája nagyon könnyed a benne lévő reszelt almától, melynek igen kellemes az aromája a citrom levétől. A töltelék mogyorókrém, és mindez "nyakon öntve" vaníliás tejszínes mártással - és persze megsütve. Ne ijedjetek meg az ízkavalkádtól, az összhatás tökéletes.
A recept egy nagyon régi Tina újságból származik > gyerekkoromban egy hatalmas doboz receptet gyűjtöttem össze (ebből is látszik, hogy már akkor is érdekelt a gasztronómia). :))
Hozzávalók: (4-6 palacsintához attól függően, hogy kinek mekkora a palacsintasütője)
- kb. 2,5 dl tej
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- csipetnyi só
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
+ 2 nagy alma
- 3 evőkanál citromlé
+ pici olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 4 evőkanál édes mogyorókrém (pl. Nutella)
Az öntethez:
- 4 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
Egy négy tagú családnak bőven elég ez a mennyiség egyszerre,
mert laktató.
1. A tojásokat a sóval, cukorral és a liszttel simára keverem, majd folyamatosan felengedem a tejjel. A palacsintatésztát rövid ideig állni hagyom
2. A megmosott, meghámozott almát durvára reszelem és a citromlével meglocsolom, és a tésztába keverem.
3. Az olajat a palacsintasütőben adagonként felhevítem, és a tésztából - a serpenyő nagyságától függően - 4 vagy 6 vastagabb palacsintát sütök. Picit kihűtöm, majd a mogyorókrémmel egyenletesen megkenem és feltekerem. A palacsintákat egy lapos tűzálló tálba fektetem.
4. A tejszínt elkeverem a tojássárgájával és a vaníliás cukorral, majd a palacsintákra öntöm.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütöm.
5. A sütőből kivéve a palacsintákat kevés porcukorral meghintem, és almakockákkal megszórom.
Jó étvágyat!
Csodásan néz ki. Nem csodálom hogy nagy kedvenc nálatok.
VálaszTörlésHasonlót készítettünk a héten túróval:-) De ez érdekesebb, almás palacsinta mogyorókrémmel töltve... ez is sorra fog kerülni. Csak jöjjön a Húgom palacsintát sütni, mert ugye ezúttal is Ő sütötte:-)
VálaszTörlésA régi Tina magazinokból én is kitéptem a recepteket, megvannak most is. Meg a Tina Konyhákat is szeretem, van jó néhány belőlük.
Ezekben a régi T. újságokban rengeteg klassz recept van, igaz? Örülök, hogy összegyűjtöttem és eltettem annak idején. :)
TörlésNagyon csábító,és nagyon finom,látom!!!
VálaszTörlésGabi, kár, hogy nem látod, de nyalogatom a monitort. Csodás!
VálaszTörlés:-)))
TörlésNálunk is kedvenc lenne! Ha megsütném. De majd csak később. Viszont nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNagymamás tett a palacsinta tésztába egy kis reszelt álmát, és tényleg olyan puha lett tőle. Nagyon ott van a recept, már az olvasásától is nagyokat nyelek. Irtó guszta, nem csodálom, hogy oda voltak érte... :o)
VálaszTörlésTOPlistás recept, az biztos!!! Legutóbb nutellás-banános palacsintát ettem, de ez übereli! Köszi a receptet:)
VálaszTörlésNagyon jó! Különben szavaztam a blogodra!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Olgis. :)
TörlésNutellás palacsintát már sütöttem, almásat is, de még így vaníliasodóval összesütve nem, de nagyon jó ötlet, tényleg minden benne van amit csak szeretünk, imádom az ilyesmit egy jó kis leves után meg pláne:-)))))
VálaszTörlésGabi, ez tényleg nagyon fincsi lehet, viszem én is a receptet! :)
VálaszTörlésCsodás lett! Érdekes megoldás a tepsiben sütés, még nem hallottam róla, de nagyon tetszik :) Nagyon fincsi lehetett így "nyakon öntve" a sok finomsággal :)
VálaszTörlésIrtó guszta palacsinta! Az alma csak jót tesz vele, hát még a csoki:-)
VálaszTörlésSzuper guszta. Feltétlenül ki kell próbáljam, még akkor is ha utálok palacsintát sütni. Recept mentve, köszi szépen! :)
VálaszTörlésÚristen, de jól néz ki! :) Éhes lettem...
VálaszTörlésKöszönöm szépen Mindenkinek, hogy benéztetek hozzám! :)
VálaszTörlésEzt a palacsintát pedig tényleg készítsétek el, a családomnak most tényleg ez lett a kedvence palacsinták terén, mert annyira finom, hogy azt el sem lehet mondani... :o))
Ahogy már írtam fb-n, ez nyami kategória, de akkor még nem néztem a receptet... ezt sütni kell? Nálunk egy nutellás paller sem érne el a sütőig ;-) A kerámia táladban tálalva amúgy extrán gyönyörűséges. Puszik, Babicsek.
VálaszTörlésPedig egyszer valahogy ki kellene bírnod addig, amíg nyakon öntöd tejszínes öntettel és megsütöd, hmmm... valami mennyei. Ha csak rágondolok is nagyokat nyelek és nyaldosom a szám szélét. :-)))
TörlésÖrülök, hogy tetszik a kerámia tálas fotóm Babicsek. Puszi Neked is!
Nagyon jo recept,mi is elkeszitettük! Egyszerüen isteni... :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik, köszönöm a megjegyzést. :)
TörlésNAgyon finom lett!Sokkal jobb mint a sima palacsinta :)
VálaszTörlésÖrömmel olvasom, hogy ízlik. Az én családom is imádja. :)
TörlésKedves Gabi!
VálaszTörlésMásnap fogyasztva is ugyan olyan ez a finomság? Gondolok itt arra, ha maradna belőle...
Szerintem másnap is finom. Bár - bevallom - ezt nem tudom tapasztalatból, mert nálunk mindig elfogy még aznap.
Törlés