Linzer - Anyukám receptje szerint

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye, Anyukám gyakran sütött linzerkarikákat. Én is az Ő receptje alapján készítem mindig, mert ez a recept vált be számunkra. Nagyon finom az íze és olyan jó puha - eteti magát! Igazi házias ízvilág
Minden nyáron főzünk különböző gyümölcsből lekvárokat, ezáltal mikor milyen lekvárral ragasztom össze, bár legjobban sárgabaracklekvárral szeretjük. 




Hozzávalók:
a forma átmérőjétől függően kb. 70 db-hoz
 60 dkg finomliszt
 18 dkg kristálycukor vagy 14 dkg porcukor
 2 cs. vaníliás cukor
 fél cs.  sütőpor (6 g)
 1 citrom reszelt héja (kezeletlen citrom)
 2 tojássárgája
 25 dkg vaj (esetleg margarin)
(mivel Anyukám zsírral szokta készíteni, általában én is azzal készítem - zsírból kb. 20 dkg elég)
 1 kis doboz tejföl (140 g-os)

+ ízlés szerint lekvár 


MÁR  K É T  S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E M  IS MEGJELENT!

Megrendelhetők a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
www.pottyosotthon.hu


Rengetegszer készítem ezt a linzert, ez a fenti fotó 2016. július 17-én készült. Esztergomba mentünk nyaralni és indulás előtti nap Milánnal útravalóul ezt sütöttük. 😊


Elkészítés:
  1. A lisztet összekeverjük a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsoljuk a vajjal vagy a zsírral (margarinnal), hozzáadjuk a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk - nem lágy, nem is kemény. (Lehet, hogy nem kell hozzá az egész tejföl, ezért apránként adjuk hozzá a legvégén.)
  2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtjuk (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben). 
  3. Tetszés szerinti formával kiszaggatjuk (a maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk), sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 10 percig sütjük. (Világosra hagyjuk, amikor a szélei itt-ott picit pirulnak, kivesszük a sütőből!!!)
  4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk őket és meghintjük porcukorral.

Tipp: Ez a linzer  azonnal is fogyasztható, de másnapra még puhább és jobban összeérnek az ízek is. Emiatt az ünnepeknek lehet ez is az egyik süteménye, hiszen el lehet készíteni ünnep előtt jó néhány nappal, így nem kell mindent aznap kapkodva készíteni. Jól záródó dobozban sokáig eláll.


Munkafolyamatok











Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Uh, de guszták! Karikor állandó szereplő nálunk is az ischlerrel együtt. :-) Gabicsek, az a Mikus kínáló nagyon cuki! B.csek

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta kis linzereket csináltál. Nagyon szeretem én is van mikor virágos fomával de van mikor csak kerekkel csinálom . Lekvárt is szoktam váltogatni, volt már hogy baracklekvárt dióval kevertem össze nagyon finom lett!

    VálaszTörlés
  3. Éva: köszönöm szépen! A baracklekvár-dióval párosítva jó ötletnek tűnik! Már csak azért is, mert imádom a diót és a házi b.lekvárt is, hát akkor együtt meg miért ne? Legközelebb kipróbálom... :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a receptet, most így sütöttem, az előbb lettem kész a linzerkékkel...
    Majd teszek fel képet...
    Szerintem helyesek, a MEOsok szerint finomak lettek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy megsütötted Farci, és hogy ízlett Nektek. Várom a fotókat is... :) Köszönöm szépen a megjegyzést. Boldog Karácsonyt!

      Törlés
  5. Gabriella !!!
    Farci bloggjában láttam meg a ezt a finom linzert és én pont most sütöm !!!!
    Nagyon köszi a receptet !!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen kedves Ildikó, örülök, hogy megtetszett a recept. Köszönöm szépen a megjegyzést.

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Örömmel olvasom Rozália. Én is és a családom is nagyon szeretjük ezt a linzert.
      Köszönöm a megjegyzést.

      Törlés
  7. Kedvencem a linzer! Nagyon gusztán néz ki! Közeleg a Húsvét, itt az alkalom hogy kipróbáljam! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judy!
      Nagyon örülök, hogy megtetszett Neked a linzerem. Érdemes megsütni, mert nagyon finom... én imádom, hiszen Anyukám receptje. Szívesen a receptet...
      Jó sütögetést/készülődést kívánok az ünnepekre!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  8. Tegnap megsütöttem. Egész délelőtt szaggattam és ragasztottam őket, de megérte, mert tényleg éppen olyan, ahogyan a "nagykönyvben" meg van írva. :)) Nekem kb. 100db lett belőle (összeragasztva). Köszönöm a szuper receptet!

    VálaszTörlés
  9. Tegnap megsütöttem. Ugyan egész délelőtt szaggattam és ragasztottam és minden csupa liszt volt...de megérte, mert szuper lett! :-) Tényleg olyan, ahogyan az a "nagykönyvben" meg van írva. Nekem ebből a mennyiségből kb. 100 db linzer sikerült. ;-) Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett Nektek, szívesen a receptet. :) Én pedig köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  10. Megsütöttem ezt is . Fincsi volt , különösen az , ami még másnapra is megmaradt !

    VálaszTörlés
  11. A barátnőm készítette el a recepted, nagyon ízlett. Kipróbálom húsvétra.

    VálaszTörlés
  12. Megsütöttem, nekem még kellett hozzá kb. 2 kanál tejföl, hogy összeálljon a tészta, de tényleg valóban mennyei, és pihe-puha a tésztája. Köszönöm a receptet, nem is próbálkozom mással, örök kedvenc marad! :-)

    VálaszTörlés
  13. Végre megtaláltam a linzer receptet,ami tökéletes.!
    Elkészítettem,igaz joghurttal a tejföl helyett,fele joghurt,fele tejföl/az volt itthon/,isteni finom,zsírral készítettem,kicsit több tejföl kellet hozzá.
    Köszönöm a receptet!!Nem keresgélek tovább,így jó ,ahogy van.

    VálaszTörlés
  14. Kedves Gabriella!

    Ezt a linzert nyújtás előtt nem kell hűtőbe tenni?Üdv.:Éva😘😍

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban