Amilyen szép és mutatós, annyira finom ez a pihe-puha tésztás vaníliapudingos meggyes csiga. Az édes vanília puding és a savanykás meggy olyan jó párosítás! Tízóraira, uzsonnára vagy egy tartalmasabb leves utáni fogásnak is ajánlom. Munkahelyre és iskolába is jól csomagolható.
Kb. 2 hónappal ezelőtt felkérést kaptam a Kiskegyedtől, tehát pár hete találkozhattok a weboldalukon az én receptjeimmel is, azaz minden héten 1 új recepttel tőlem. Ez a pudingos-meggyes csiga is az Ő weboldalukra készült 1 hónappal ezelőtt, de természetesen most itt veletek is megosztom. Süssétek meg, nagyon finom!
Hozzávalók a tésztához:
18 darabhoz
2 dkg friss
élesztő
8 dkg kristálycukor
kb. 2 dl langyos tej
50 dkg átszitált finomliszt
csipet só
7 dkg szoba-hőmérsékletű
vaj
2 db tojás
A
töltelékhez:
8 dl tej
4 evőkanál
kristálycukor
2 tasak
vaníliás cukor
2 tasak
vaníliás pudingpor
+ kb. 70-80 dkg friss,
magozott meggy 2 evőkanál kristálycukorral
A S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M E T
a Pöttyös Otthon webáruházunkban tudjátok megvásárolni az alábbi linkre kattintva:
www.pottyosotthon.hu
Elkészítés:
1. Keverjük simára az élesztőt 1
teáskanál cukorral és 1 dl tejjel, futtassuk fel.
2. A lisztet keverjük össze a többi
cukorral és sóval. Morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a tojásokat, a
felfuttatott élesztős keveréket, végül a maradék tejet. Dolgozzuk össze a
tésztát, mely jó lágy legyen, de ne ragacsos. (Kicsi liszt vagy tej hozzáadásával
tudunk korrigálni az állagán.) Letakarva hagyjuk duplájára kelni.
3. A meggyet keverjük össze a 2 evőkanál
cukorral, csepegtessük le.
Keverjük simára a tejet a kétféle
cukorral és pudingporral. Közepes lángon, kevergetve főzzük sűrűre. Fedjük le
fóliával és hagyjuk teljesen kihűlni!!, mert ha langyosan vagy melegen kenjük a tésztára, túl lágy lesz és nem tudjuk feltekerni!
4. A megkelt tésztát nyújtsuk téglalap
alakúra kb. 5-6 mm vastagra és kenjük meg a kihűlt pudinggal. A meggyet szórjuk
el egyenletesen a krémen. Végül a hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel a
tésztát óvatosan, de minél szorosabban.
5. Szeleteljük fel éles késsel 2-3 cm szélesre.
Tegyük a csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe - egymástól picit távolabbra, mert sütés közben kelni fognak. Előmelegített 180 fokos
sütőben alsó-felső programon süssük kb. 20 percig. Légkeveréses sütőben 160
fokon 20 percig. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
Jó étvágyat!
Kedves Gabriella! Vasárnap megsütöttem a Sajtos-leveles sütemény avagy sajtos rudat. Nagyon-nagyon finom lett. Fiamék odavoltak érte. Máskor is ezt fogom sütni, mert nagyon kapós volt! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlés