Pudingos-meggyes csiga

Amilyen szép és mutatós, annyira finom ez a pihe-puha tésztás vaníliapudingos meggyes csiga. Az édes vanília puding és a savanykás meggy olyan jó párosítás! Tízóraira, uzsonnára vagy egy tartalmasabb leves utáni fogásnak is ajánlom. Munkahelyre és iskolába is jól csomagolható.

Kb. 2 hónappal ezelőtt felkérést kaptam a Kiskegyedtől, tehát pár hete találkozhattok a weboldalukon az én receptjeimmel is, azaz minden héten 1 új recepttel tőlem. Ez a pudingos-meggyes csiga is az Ő weboldalukra készült 1 hónappal ezelőtt, de természetesen most itt veletek is megosztom. Süssétek meg, nagyon finom!




Hozzávalók a tésztához:

18 darabhoz

2 dkg friss élesztő

8 dkg kristálycukor

kb. 2 dl langyos tej

50 dkg átszitált finomliszt

csipet só

7 dkg szoba-hőmérsékletű vaj

2 db tojás


A töltelékhez:

8 dl tej

4 evőkanál kristálycukor

2 tasak vaníliás cukor

2 tasak vaníliás pudingpor

+ kb. 70-80 dkg friss, magozott meggy 2 evőkanál kristálycukorral


A  S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M E T  

a Pöttyös Otthon webáruházunkban tudjátok megvásárolni az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu



Elkészítés:

1. Keverjük simára az élesztőt 1 teáskanál cukorral és 1 dl tejjel, futtassuk fel.
2. A lisztet keverjük össze a többi cukorral és sóval. Morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a tojásokat, a felfuttatott élesztős keveréket, végül a maradék tejet. Dolgozzuk össze a tésztát, mely jó lágy legyen, de ne ragacsos. (Kicsi liszt vagy tej hozzáadásával tudunk korrigálni az állagán.) Letakarva hagyjuk duplájára kelni.
3. A meggyet keverjük össze a 2 evőkanál cukorral, csepegtessük le.
Keverjük simára a tejet a kétféle cukorral és pudingporral. Közepes lángon, kevergetve főzzük sűrűre. Fedjük le fóliával és hagyjuk teljesen kihűlni!!, mert ha langyosan vagy melegen kenjük a tésztára, túl lágy lesz és nem tudjuk feltekerni!
4. A megkelt tésztát nyújtsuk téglalap alakúra kb. 5-6 mm vastagra és kenjük meg a kihűlt pudinggal. A meggyet szórjuk el egyenletesen a krémen. Végül a hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel a tésztát óvatosan, de minél szorosabban. 
5. Szeleteljük fel éles késsel 2-3 cm szélesre. Tegyük a csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe - egymástól picit távolabbra, mert sütés közben kelni fognak. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon süssük kb. 20 percig. Légkeveréses sütőben 160 fokon 20 percig. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)



Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Kedves Gabriella! Vasárnap megsütöttem a Sajtos-leveles sütemény avagy sajtos rudat. Nagyon-nagyon finom lett. Fiamék odavoltak érte. Máskor is ezt fogom sütni, mert nagyon kapós volt! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban