Cukkini krémleves
A nyár egyik sláger zöldsége vitathatatlanul a cukkini. Legalább is nálunk mindenképp, mivel elég sok terem a kertünkben. Mi ilyenkor a cukkinit is cukkinivel esszük. Bevallom, levest most főztem belőle először - és biztos elcsépelten hangzik -, de nem utoljára. Alig néhány hozzávalóból, gyorsan, egyszerűen, laktató, nagyon finom levest készíthetünk. Ehetjük lehűtve vagy melegen is, és tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal.
Hozzávalók:
50 dkg cukkini (meghámozva)
4 dl húsleves alaplé
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. fél dl olaj vagy más zsiradék
1,5 dl tejszín
1 sárgarépa
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
friss vagy szárított bazsalikom ízlés szerint (elhagyható)
A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A megtisztított, megmosott hagymákat apróra vágjuk.
- A megmosott, vékonyan meghámozott cukkinit és sárgarépát kis kockákra vágjuk.
- Egy lábasban felforrósítjuk az olajat (zsiradékot), beletesszük a vöröshagymát és közepes lángon üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma már üveges, csak akkor adjuk hozzá a fokhagymát - tovább pároljuk együtt egy picit.
- Hozzáadjuk a cukkinit és a répát, majd felöntjük a húsleves alaplével - puhára főzzük a zöldségeket. Közben ízlés szerint fűszerezzük az apróra vágott bazsalikommal, sóval, borssal.
- Ha a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzről a lábast, botmixerrel pürésítjük a levest.
- Visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejszínt és összeforraljuk.
- Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése