Villámgyors diós csiga

Annyira finom! Még annak is ajánlom megsütésre, akinek első ránézésre nem nyeri el a tetszését. Puha, foszlós tészta, nagyon finom sárgabaracklekváros-diós töltelékkel.  Emlékeztek a  villámgyors kakaós csigára? Ugyanaz a tészta recept, csak diós töltelékkel. Tehát túrós-sütőporos tészta, melyből bő fél óra alatt lehet készíteni ilyen szépséges, finom csigákat.




Hozzávalók:

kb. 12 db kisebb csigához

25 dkg tehéntúró

25 dkg finomliszt

0,5 dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor 
egy csipet só
fél csomag sütőpor

A diós töltelékhez:
kb. 10 dkg sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió
5 dkg porcukor


A süteményes könyvem és a pöttyös kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1. A túrót kézi mixerrel simára keverjük a porcukorral (hogy kicsit pépesebb legyen, ne maradjon darabos a túró). Hozzákeverjük a tejet, olajat, végül kézzel hozzádolgozzuk a sütőporral és csipet sóval összekevert lisztet - összegyúrjuk a tésztát.
  2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastag, téglalap alakúra. Egyenletesen megkenjük a sárgabarack lekvárral, majd meghintjük a darált dió + porcukor keverékével. 
  3. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd kb. 2 cm széles csigákra felszeleteljük. 
  4. A csigákat sütőpapíros tepsire fektetjük, és előmelegített, 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-11 percig sütjük. Ne süssük túl, inkább világosak maradjanak! A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Sütés előtt


Még novemberben sütöttem meg, és majd' elfelejtettem megosztani. Nagy kár lett volna érte! A receptért köszönet Zsuzsának. 


Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Én is elkészítettem, egyszerű volt, finom volt, gyors volt, köszönöm! Jók ezek a túróval készült tészták.

    VálaszTörlés
  2. Mennyi a túró zsírtartalma, amit használsz? Külföldön élek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban