Villámgyors diós csiga
Annyira finom! Még annak is ajánlom megsütésre, akinek első ránézésre nem nyeri el a tetszését. Puha, foszlós tészta, nagyon finom sárgabaracklekváros-diós töltelékkel. Emlékeztek a villámgyors kakaós csigára? Ugyanaz a tészta recept, csak diós töltelékkel. Tehát túrós-sütőporos tészta, melyből bő fél óra alatt lehet készíteni ilyen szépséges, finom csigákat.
Hozzávalók:
kb. 12 db kisebb csigához
25 dkg tehéntúró
25 dkg finomliszt
0,5 dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
egy csipet só
fél csomag sütőpor
A diós töltelékhez:
kb. 10 dkg sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió
5 dkg porcukor
A süteményes könyvem és a pöttyös kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A túrót kézi mixerrel simára keverjük a porcukorral (hogy kicsit pépesebb legyen, ne maradjon darabos a túró). Hozzákeverjük a tejet, olajat, végül kézzel hozzádolgozzuk a sütőporral és csipet sóval összekevert lisztet - összegyúrjuk a tésztát.
- Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastag, téglalap alakúra. Egyenletesen megkenjük a sárgabarack lekvárral, majd meghintjük a darált dió + porcukor keverékével.
- Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd kb. 2 cm széles csigákra felszeleteljük.
- A csigákat sütőpapíros tepsire fektetjük, és előmelegített, 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-11 percig sütjük. Ne süssük túl, inkább világosak maradjanak! A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Sütés előtt
Még novemberben sütöttem meg, és majd' elfelejtettem megosztani. Nagy kár lett volna érte! A receptért köszönet Zsuzsának.
Jó étvágyat!
Én is elkészítettem, egyszerű volt, finom volt, gyors volt, köszönöm! Jók ezek a túróval készült tészták.
VálaszTörlésMennyi a túró zsírtartalma, amit használsz? Külföldön élek.
VálaszTörlés