Letti szelet

Nagyon szép, mutatós sütemény - puha, kakaós tésztalapok vaníliás krémmel töltve. A látszat ellenére nem bonyolult elkészíteni, viszont nagyon finom! 


L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM

megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu



Hozzávalók a tésztához:

kb. 20-25 szelethez

60 dkg finomliszt

20 dkg puha vaj

1 csomag sütőpor (12 g)

10 dkg porcukor

5 dkg darált dió

3 dkg holland kakaópor

2 teáskanál őrölt fahéj

1 tojás

fél dl tejszínes krémlikőr

kb. 2 evőkanál tejföl


A krémhez:

1 liter tej

15 dkg kristálycukor

3 csomag vaníliás pudingpor

25 dkg vaj

1 dl tejszínes krémlikőr

15 dkg tejcsokoládés reszelve


Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, sütőporral, darált dióval és az őrölt fahéjjal, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a krémlikőrt, végül annyi tejfölt, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk.
  2. Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát, és enyhén lisztezett felületen kb. 25-30 cm-es lapokat nyújtunk belőlük. Egy tepsi hátulját picit vajazunk/lisztezünk és a lapokat megsütjük egyenként 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 6-8 perc alatt. Ne szárítsuk nagyon ki, maradjanak picit puhák!
  3. A krémhez a pudingporokat a kristálycukorral és 1 dl tejjel simára keverjük egy lábasban, majd hozzáöntjük a többi tejet is és kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat és a krémlikőrt. Nem kell teljesen kihűteni, csak egy kicsit hagyjuk hűlni.
  4. Egy tálcára tesszük az első tésztalapot, rákenjük a krém negyedét egyenletesen, megszórjuk pici reszelt csokoládéval, majd rátesszük a második tésztalapot. Erre jön a krém, reszelt csokoládé. A harmadik tésztalap következik, krém, reszelt csokoládé, végül a negyedik tésztalap, a maradék krém és a maradék reszelt csokival meghintjük a tetejét.
  5. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben, hogy átpuhuljanak a lapok és összeérjenek az ízek. Másnap szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Nekem mindig gondot okozott a tepsi hátoldalán történő nyújtás, különösen a 2. sütéstől kezdve.
    Egy ideje egy sütőpapíron nyújtom ki a tésztát, sütőpapírral együtt teszem a tepsibe (vagy hátoldalára), levágom a felesleges részt, sütöm. Egy másik sütőpapíron nyújtom ki a második lapot. Ha az első kisült, papírral együtt csúsztatom hűlni, ráteszem papírral a következő lapot a tepsire. Az első sütés alatti papírt használom a 3. lap nyújtására stb. Így két papírral megoldom a lapok sütését.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon jól néz ki ez a sütid is, akárcsak a többi! A likőr helyett lehet valami mást használni? Válaszodat előre is köszönöm.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban