Diós ostyaszalámi
Egy csoda finom - sütés nélküli - csemege! Imádom! Nem is nagyon szabad gyakran készítenem, mert képes vagyok egyedül megenni az egészet. 😊 A tölteléknek annyira jó az íze, melyet jól kiegészít a kívül roppanós ostyaréteg.
Hozzávalók:
2 rúdhoz
2 db kb. 15x33 cm-es ostyalap
5 dkg darált dió
5 dkg dió apró darabokra vágva
10 dkg mazsola
5 dkg darált háztartási keksz
5 dkg háztartási keksz apró darabokra törve
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
kb. 1,5 dl tej
5 dkg étcsokoládé
2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E M
és a pöttyös kézműves kerámiák
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
- Az ostyalapokat enyhén benedvesített tiszta konyharuhára tesszük, hogy megpuhuljanak. A mazsolát megmossuk, lecsöpögtetjük.
- A krémhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a csokoládét, majd ha megolvadt, mehet hozzá a kakaópor, cukor, vaníliás cukor, tej és a pudingpor. Felforraljuk, majd alacsony lángon 4-5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Amikor keverés közben látszik az edény alja, félrehúzzuk és belekeverjük a darált és darabolt diót, a mazsolát, a darált és darabos kekszet. (Ha túl keménynek/száraznak érezzük a tölteléket, keverhetünk még hozzá pici forró tejet.)
- Az ostyalapokat levesszük a konyharuháról, a töltelék egyik felét az egyik ostyalap közepére helyezzük henger formában, majd szorosan ráhajtjuk az ostyát. Ugyanígy járunk el a másik ostyalappal és a maradék töltelékkel is.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, 1-2 órát hűvös helyen tároljuk, ezután már szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!
Nagyon nagy kedvenc lett nálunk, sőt már az egyik rokonunknak is tovább adtam a receptet. Köszönöm a sok jó ötletet, receptet. Zsuzska
VálaszTörlés