Zebra rolád vaníliakrémmel
Ezt a látványos, piskóta szerű, vaníliakrémmel töltött süteményt nagyon egyszerű elkészíteni. Egész biztos, hogy nagy sikere lesz hétvégi vagy akár ünnepi sütiként is.
Néhány éve szerepel már a blogomon zebratekercs néven, de akkor másképp készítettem a tésztáját, valamint sárgabarack lekvárral töltöttem, emiatt kerül fel újra a recept.
Néhány éve szerepel már a blogomon zebratekercs néven, de akkor másképp készítettem a tésztáját, valamint sárgabarack lekvárral töltöttem, emiatt kerül fel újra a recept.
Hozzávalók a tésztához:
kb. 35x25 cm-es tepsihez
5 db tojás
12 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor (12 g)
8 dkg finomliszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
A vaníliakrémhez:
1 csomag vanília pudingpor
5 dl tej
3 csapott evőkanál kristálycukor
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2 csapott evőkanál porcukor
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M
és a pöttyös kézműves kerámiák
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A tésztához válasszuk szét a tojásokat: a fehérjéket kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojások sárgáját, közben tovább keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, keverjük össze.
- Az így kapott tésztamasszát kettéválasztjuk: az egyik picivel több legyen, ebbe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük (amikor összekeverjük a kakaóporral, ennek egy picit összeesik a térfogata, ne ijedjünk meg, emiatt hagytuk ezt a tésztamasszát kicsivel többre). A masszákat külön-külön beletesszük egy-egy habzsákba, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe ferdén/keresztbe csíkokat nyomunk felváltva (lásd a fotón a recept végén!).
- Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!) A megsült tésztát borítsuk ki még forrón, húzzuk le róla óvatosan a sütőpapírt és tekerjük fel egy tiszta, száraz konyharuhába - így hagyjuk kihűlni!
- A krémhez a vanília pudingport a kristálycukorral és kb. fél dl tejjel keverjük simára (csomómentesre), majd adjuk hozzá a többi tejet is és közepes lángon, kevergetve főzzük sűrűre. Majd a lábast hideg vízbe állítjuk és a krémet folyamatosan kevergetve kihűtjük!
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingos krémet és összekeverjük.
- A tésztát kitekerjük a konyharuhából, tálcára tesszük és egyenletesen megkenjük a vaníliakrémmel (a túlsó szélén 3-4 cm-t hagyjunk üresen, ide ne kenjünk krémet, mert amikor feltekerjük a tésztát, így nem fog kifolyni a krém). Tehát amikor rákentük a krémet a tésztára, akkor óvatosan feltekerjük, mint a bejglit.
- Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, hogy picit dermedjen a krém és könnyebb legyen szeletelni.
Sütés előtt
Jó étvágyat!
Nagyon mutatós és tényleg fincsi lehetett :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
VálaszTörlésKöszönöm Gabi! Megfogom sütni!
VálaszTörlésMekkora legyen a tepsi?
VálaszTörlésKedves Magdolna, a "hozzávalók" felsorolásánál mindig leírom a tepsi méretet is, amely ennél a sütinél kb. 35x25 cm-es. Jó sütést kívánok!
TörlésKedves Gabi, koszonom a receptet, en most csak a tesztadat “vettem” el, tortaformaban sutottem, de nagyon finom illata van
VálaszTörlésKoszonom
Kedves Gabi! Köszönöm szépen a receptet, megsütöttem ès nagyon szèp lett. Arról nem is beszèlve milyen finom! Tünde
VálaszTörlés