Citromos-túrós kiflik - dagasztás és kelesztés nélkül
Ez a kis kifli is azok közé tartozik, melyet el kezd enni az ember és nem tud abbahagyni. Hogy is lehetne neki ellenállni, mikor a tésztája olyan pillekönnyű és puha, a túrós töltelék pedig annyira finom! Nem kell dagasztani és keleszteni, ezért igen hamar elkészül.
A férjem amikor meglátta a túrót a hűtőben, csillogó szemmel kérdezte, hogy: "Túrós batyut fogsz sütni?" ...és amikor azt válaszoltam, hogy most nem batyu lesz, hanem kifli... csalódott lett. Gyorsan hozzátettem, hogy majd meglátod, annyira finom lesz, hogy el fogsz tőle ájulni. 😊 Amikor megsült, egy ideig kerülgette a kifliket, majd megkóstolta... lopózva ette egyiket a másik után, végül megjegyezte, hogy: "Tényleg elájulok, annyira finom!" Még ilyet... hát, hazudtam én valamikor? 😊
Hozzávalók a tésztához:
56 darab kiflihez
50 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
4 dkg kristálycukor
1 csipet só
A túrós töltelékhez:
40 dkg tehéntúró
10-12 dkg kristálycukor - ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg búzadara
5 dkg mazsola
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál tej
1 kezeletlen citrom reszelt héja
M E G J E L E N T A MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!
Így most már két süteményes könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a vajat, tojást, majd a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Lágy, de ne ragacsos tészta legyen! Liszttel vagy pici tejjel korrigáljuk a megfelelő állag eléréséhez.
- Az összegyúrt tésztát letakarjuk és félretesszük addig, amíg összekeverjük a tölteléket. Nem kell keleszteni!
- A töltelékhez az előzőleg megmosott, 1 evőkanál tejben áztatott mazsolát lecsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a túróhoz és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük.
- A tésztát 7 egyenlő gombóccá formáljuk, egyenként kinyújtjuk kör alakúra, vékonyra. Mindegyiket 8 egyforma háromszögre vágjuk, a háromszögek szélesebb részére teszünk egy fél evőkanálnyi tölteléket és feltekerjük, kiflivé formáljuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 10 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
- A megsült kifliket még melegen meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!
Kár lett volna elfeledkezni róluk :-)
VálaszTörlésDe szépek ! :)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Minden, ami túrós jöhet! :) És nagyon sok boldogságot a babához, a családnak pedig jó egészséget kívánok! ( Bocsánat, hogy most, de már rég jártam "nálad" ! ) P Mónika
VálaszTörlésNagyon jól nèz ki. A túró milyen legyen? :) Köszönöm a választ
VálaszTörlésMost sütöttem meg! Nagyon finom csak ajánlani túdom. Köszi a receptet!!
VálaszTörlés